Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
par dienišķo 
26.-Feb-2013 03:51 pm
Ziemas depresija plavno pāriet pavasara depresijā, ik nakti blenžot tumšajos griestos un prātojot par dzīvi sapisto un velto. Attiecīgi, nav ne vēlmes, ne tēmas, par ko cibā pukstēt. Šorīt gan sarosījos. Vispirms no rīta, ripinot uz vergtura Augeja staļļiem, apbrīnoju trolejbusā tantīti ap 30, kas stāvēja pie biļetes pīkstināmā un savas 5 min pīkstināja no visām maka kabatām ārā velkamas nederīgas braukšanas biļetes, līdz atrada vienu derīgu. Pēc tam visas nederīgās rūpīgi sastūķēja atpakaļ makā - acīmredzot pietaupot identiskam rituālam nākamajai braukšanas reizei. Pēc tam stāvu no rīta rindā pie rimčika kases, priekšā 2 tautieši - rindā nostāvēju tieši 10 min (citas kases kā reizi aizklapēja uz maiņu). Pirmais bija babulis ap 40 - tipa, esi pelnījusi, viss vēl priekšā, tipiska Loreaļu un Drogu mērķauditorija, - rezignēti vēro, kā kasiere izpīkstina preci, tad attopas un aizsperas uz otru veikala galu, jo aizmirsusi 3 piparu paciņas paņemt; atnāk, atnes piparus, tad atceras, ka derētu apelsīnu nopirkt - speras uz citu veikala spārnu. Rinda aug garumā un nekust uz priekšu. Aiz šīs rindā vīrišķis ap 35, pats 2 m bez galvas - uz beigām sāk skaļi kases aparātam stāstīt, ko viņš domā par tantukiem, kas kavē visu pagastu sastrēgumstundā. Kad beidzot babulis notinies, sašutumā par neiejūtīgajiem līdzcilvēkiem šņācot kā tējkanna, arī vīreļa prece nu izpīkstināta, un šis attopas, ka derētu tā kā maku atrast un saskaitīt, vai naudas pirkumam vispār pietiek. Sameklēja maku, izbēra visu sīceni, tad minūtes sazincik pa kapatām meklēja aiz oderes aizbirušo NZ začatku. Ikdiena. To redzam visapkārt.
Sagribējās cibā iekomentēt, ka kamēr vietējais izpildītājs būs totāli nespējīgs noteikt prioritātes un nespēs prognozēt savu darbību sekas pat tik sadzīviskā līmenī kā laikus sagatavojot naudas maku pie rimčika kases, tikmēr neredzu pamatu kādām nebūt pozitīvām izmaiņām šai zemītē. Un nekādi investori u.c. laimes lāči neglābs.
Comments 
26.-Feb-2013 04:44 pm
:)
"tantīte ap 30" "babulis ap 40"
es novērtēju!
26.-Feb-2013 05:25 pm
nu, ja izsakās jaunais cilvēks virs 50 ...
27.-Feb-2013 09:39 am
...tad tas nozīmē, ka no prakses zina, ko runā. :)
26.-Feb-2013 05:13 pm
Ko tu uz tādām vecenēm skaties?!?
26.-Feb-2013 05:23 pm
Sava kukažiņa apnikusi, ka uz svešām tik daudz jāskatās?
26.-Feb-2013 05:34 pm
p.s. visāda veida sanīgrumiem līdz sports, iemīlēšanās un multivitamīni.
26.-Feb-2013 05:49 pm
khemm - apmierināts ņurd ;)
26.-Feb-2013 05:49 pm
kur jums visiem tādi kolorīti gadās - man pelēkā ikdiena!
26.-Feb-2013 05:49 pm
tantīti ap 30????? vecais perdelis beidzot ticis pie tīra un nešķaidīta vecuma marazma!!!!!
26.-Feb-2013 05:55 pm
Meklēju palagu un rēķinu tuvāko taciņu, pa kuru uz kapiņiem.
26.-Feb-2013 06:13 pm
Nu redz - Cibaa kaa jau dzivee - te tauta uzreiz cepaas par "tantiti ap 30" un "babuli ap 40", bet nevis par to, ka individs "nespējīgs noteikt prioritātes un nespēs prognozēt savu darbību sekas pat tik sadzīviskā līmenī", kas ir daudz globalaak un postoshaak nekaa tirs un neshkaidits vecuma marazms... ;-)
26.-Feb-2013 06:21 pm
U don't say...
26.-Feb-2013 08:35 pm
hū cares?
26.-Feb-2013 08:55 pm
nebaidies :-)
27.-Feb-2013 09:43 am
Vai ne?! Uzkatāms piemērs, cik procentuāli daudz laužu nespēj uztvert teksta vēstījumu. Bail iedomāties, pie kādiem secinājumiem viņi nonāk, piemēram, lasot normatīvos aktus un piedaloties uz izlasītā pamata nākošo izstrādē. :))
27.-Feb-2013 09:56 am
Jā, jā, kā tad, tu jau esi no tās šķiras, kam patīk izliekties. Fuj.
26.-Feb-2013 06:53 pm
Насчет семи комнат Par investīcijām -- это вы, конечно, на меня намекаете? Zin, man ir vispār diezgan apnicis mēģināt skaidrot, ka es nemaz nedomāju tā, kā tu te klāsti -- par laimes lāčiem un tā. Bet nu labi, atkārtošu vēlreiz, lēnām un pēc iespējas elementārāk.

Kad es saku "investori", es nedomāju kaut kādus mītiskos laimes lāčus, kas pie mums nāks un visas bēdas raisīs. Es domāju pavisam īstus cilvēkus, ar kuŗiem esmu ticies, runājis un kas šeit pat uz vietas darbojas, labi saprotot, kādas šeit ir vietējās īpatnības.

Protams, ka viņi grib nopelnīt. Kādas šausmas, vai ne, iedomājies tikai -- kāds grib nopelnīt?! Bet viņi grib nopelnīt godīgi un ilgtermiņā, nevis aši knaši sagrābt naudiņu, uzmest visus un notīties.

Idioti ir visur, tā nav tikai Latvijas īpatnība. Tiešām nedomāju, ka šeit idiotu īpatsvars ir jūtami lielāks vai mazāks nekā citās valstīs. Nav jau svarīgi tas, vai valstī ir idioti -- tu tāpat ar viņiem nestrādāsi. Svarīgi, vai šeit ir jēdzīgi cilvēki, ar kuŗiem var sadarboties.

Bet nu jā, es, protams, visu sagudroju, mēs dzīvojam nebeidzamā purvā, viss ir neaprakstāmi slikti un apgalvot jelko citu ir neiedomājams naivums.
27.-Feb-2013 10:36 am
Atvaino, ka pārprati, tā patiesi nebija atsauce uz to mūsu diskusiju. :) Šai gadījumā vienkārši binārā opozīcija: vietējais resurss vs ārēja ietekme. Tb ar esošo vietējo resursu kvalitāti neredzu pamatu izmaiņām (bet tas nebūt nenozīmē, ka paliks sliktāk; domāju, ka ir sasniegts stacionārs līmenis, kādā valsts atradīsies tuvākās pārskatāmās desmitgades).

Nedomāju arī, ka šajā zemē būtu aplam daudz ļaužu ar mazliet ierobežotu spriestspēju. Teorētiski procentam vajadzētu būt vidēji līdzīgam, kā citās jaunattīstības valstīs. Protams, zemes ar attīstītāku ekonomiku šādu slogu panes daudz vieglāk, tb var atļauties gana lielu muļķu procentu, kas varbūt iebremzē, taču neaptur attīstību. Toties vājas ekonomikas zemē (un tādi esam, jo galu galā dievzemīti uztur ES dotācijas) ar plašu birokrātisko aparātu ir ļoti riskanti situāciju ietekmējošos amatos turēt lemt un spriest mazspējīgus ļaudis (bet tas neizbēgami, ja šādu ļaužu procents sabiedrībā ir liels, jo no kaut kā jau jārekrutē darbiniekus ir gan valstij, gan privātuzņēmējiem).

Nedomāju, ka te baiss purvs, kurā viss ir neaprakstāmi slikti. Kaut godīgi atzīstos, ka personisku iemeslu dēļ esmu pesimists no dabas. :) Vienīgais, kas man dievzemītē patiesi nepatīk, ir klimatiskie apstākļi (ilūzija par vasaru) un ļaužu maniakālā vēlme jebkuru pasākumu apstādināt ar nacionālo jautājumu kašķa kurināšanu.
Citādā ziņā te ir visnotaļ jauka, kaut ārkārtīgi provinciāla un Dieva aizmirsta nomale, ideāli piemērota klusiem un mierīgiem, likumbijīgiem ļaudīm. Kā tāds Islandes samazināts kloniņš. Ja vēlme, lai tā tas paliek, tad patiesi nav par ko bubināt. Bet ja gribas izrauties no stagnācijas un sasniegt kaut visnabadzīgākās Vācijas pašvaldības līmeni, tad jābūt kādam impulsam, kas izkustinātu šajā virzienā. Iespēju, pamatu šādam impulsam pagaidām neredzu (nesaku, ka kas tāds nav iespējams, vienkārši neredzu), taču pieļauju, ka tas manas nezināšanas pēc.
26.-Feb-2013 07:25 pm
te jau katram savs: mazeltov'am "tantites/babulji", kautskim investicijas; es, savukart, atcerejos kadu vecu notikumu http://klab.lv/~asteor/4149.html un secinu... vispar neko nesecinu
27.-Feb-2013 09:58 am
Khmm, vai man ar pirkstu jāiebaksta tev acī un tad jānorāda uz muzungu komentāru?
Tas ir kaut kā tizli, izcelt tikai mani. Bet nu jā - ja ir antipātijas, tad jau objektīvisms paliek otrajā plānā, piedodams, jo - tik cilvēciski taču.
27.-Feb-2013 01:34 pm
izcelj, parasti, izcilaakos ;-)
27.-Feb-2013 01:48 pm
Galvenais, tikai nepārsprāgsti no sava pārākuma un viszinības un izceltspējas.
27.-Feb-2013 02:08 pm
kas taa par netipisku cilvekmilestibu(?!) - kapec a priori gribi sev liegt to saldo prieku redzet mani "parspragushu"... ?
26.-Feb-2013 09:22 pm
bet šādi gadījumi taču tikai izdaiļo ikdienu, ja uz tiem paskatās no "priecīgās" puses. tipat labi šis ieraksts varētu būt par to, ka "..stāvēju es šodien pe kases rimīti, kā jau katru dienu un nekas nenotika. un tā viss šajā zemē ir tik pelēks un neinteresants, ka neredzu pamatu kādām nebūt pozitīvām izmaiņām šajā zemītē."
27.-Feb-2013 08:32 am
jep, trū storī, bro.

es visu laiku esmu domājis, ka, piem., tādu šķērsli kā ūdens peļķe, var vai nu apiet, vai pa taisno izbrist cauri. šinī gadā esmu ievērojis, ka populārākais veids ir tomēr iezvelties peļķē ar mūli pa priekšu un tad kārpīties un bļaut 'paļīgo, paļīgo, šlīkstu'.

bet ir arī tāda lieta, ka cilvēks tikai reizi pāris nedēlās tiek uz veikalu un tad tas viņam ir kā man teijāteris vai pat kīno - zobi vaļā, acis gaisā, wooooow...
This page was loaded Okt 5. 2024, 2:15 pm GMT.