only after dark's Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends]

Below are the 20 most recent journal entries recorded in only after dark's LiveJournal:

    [ << Previous 20 ]
    Monday, July 11th, 2022
    3:06 pm
    darbiņā
    šonedēļ no manas nodaļas vienlaicīgi atvaļinājumā ir 3 darbinieki. man jau šauj korķus un rauj jumtu.

    hešteg neveragain
    Tuesday, May 31st, 2022
    6:30 pm
    aktuālais
    mūsu liecība nav tik slikta, kā es gaidīju
    Thursday, May 19th, 2022
    5:14 pm
    mūsu puķins nominēts kilogramam. būtu diezgan feini tādu dabūt, nobalsojiet, ja nav žēl :)

    https://www.lsm.lv/kgkulturas/balsojums/
    Saturday, February 26th, 2022
    11:29 pm
    izturiet, lūdzu.
    Monday, November 22nd, 2021
    8:32 am
    kamēr mēs bijām mini-tripā uz Varšavu, Bīli un lielo bērnu Rīgas dzīvoklī pieskatīja mana mamma. viņa ir samācījusi kaķukam skriet pakaļ aizmestām matu gumijām un nest tās atpakaļ kā sunītis mantiņu. matu gumijas viņa jau pirms tam nēsajā apkārt kā pelītes, bet skriet pakaļ un atnest ir jauns levelis :D
    Monday, November 8th, 2021
    6:46 pm
    kulināreišen popjuleišen evrīboģī kamon
    šovakar pagatvoju Cacio e Pepe Rösti (no šejienes: https://www.bonappetit.com/recipe/cacio-e-pepe-rosti )
    likās, ka būs tāda vienkāršā recepte, bet sanāca tomēr drusku noņemties.
    receptes jēga ir it kā vienkārša - vāri kartfeļus 10 min. no pirmā burbuļa, tad pilnībā atdzesē, sarīvē, sajauc ar parmezānu, sāli, pipariem un cep. īzī!

    bet, protams, kad tu pieķeries tai padarīšanai, tad izrādās, ka, lai arī cik laicīgi tu tos kartupeļus nevārītu, tie fakinie bumbuļi nedzisīs tik ātri!
    tad vēl sarīvēšana bija messy but ok, we survived. par laimi izvārījušies bija pareizajā konsistencē - vārīti, bet vēl stingri.
    pēc tam cepšana. lai panāktu kraukšlīgumu ieteicams tomēr eļļu nežēlot, šajā brīdī sāc saprast, ka biji mazliet par ātru novērtējis ēdiena "veselīgumu".
    un tad tā epopeja ar apgriešanu! man bija bail ar šķīvi vicināties, es izdomāju savu metodi - apklāju ar cepampapīru, vāku, apgriezu un nocēlusi cepampapīru ar rosti no vāka ieslidināju atpakaļ pannā. ar pirmo izdevās, ar otro vairs ne tik ļoti (jo tas bija biezāks un mīkstāks)
    noteikti neiesaku pierīvēt klāt kādu mīksto sieru parmezāna vietā, kā to izdarīju es (Gouda no Lidl), jo siers, protams, smuki sakūst, bet arī piecepina visu to padarīšanu pie pannas un tad apgriešanas operācija pārvēršas par negatīvām emocijām pilnu pasākumu.

    nu, labi, bet, ja jums ir iekšā izmēģināt, tad tas ir jauks vakariņu ēdiens, nevarētu gan teikt, ka ļoti viegls. forši bija ar daudz dažādām piedevām - zaļumu biezpienu, sīpoli ar bekonu (nedaudz gaņīram), sk. krējums un salāti.

    (es atvainojos par virsrakstu, man šodiena paiet sintīpopa vilnī)
    Friday, November 5th, 2021
    8:41 am
    es te atkal ar saviem jūtūberiem
    es neskatos seriālus, bet ar milzu prieku nirstu youtube kontentā, kurā ir daudz daudz cilvēku, kas dalās ar saviem vaļaspriekiem, interesēm un zināšanām.

    es esmu skatījusies gandrīz visu sākot ar sievietēm Krievijā, kas taisa (abnormāli neglītas) rotas līdz pat kontiem, kur rāda priekšmetu restaurāciju.
    (par abnormāli neglītajām rotām, starp citu, zinājāt, viņām tur ir tāds paņēmiens, kurā tu samet kastē čupu savu negribēto, saplīsušo, nonēsāto rotaslietu, aizsūti kādai meistarei un tad viņa no tā visa sataisa jaunas, neglītas rotas! how cool is that?!:D)
    (vakar es skatījos vintage dealer dāmu no USA, kas rādīja savu mexikāņu sudraba rotu kolekciju un pie reizes apstāstīja vēsturi, arī interesanti)

    un kur tad vēl miljons ēst gatavošanas kanāli.
    viens no pēdējiem atradumiem ir šis: https://www.youtube.com/c/BerylShereshewsky
    Beryl parasti cilvēki iesūta video no visas pasaules ar saviem tradicionālajiem ēdieniem un viņa tos mēģina atkārtot. forši, protams, ir skatīties, kā pa virtuvi ņemas profesionāli un harizmātiski pavāri, bet šis ir tik daudz jaukāk!
    un! šo to var arī mēģināt atkārtot. es tieši šorīt no pēdējā video par tostiem atkārtoju spāņu recepti un tā bija TIK laba. tā kā neviens no jums neskatīsies tāpat, tad ierakstu recepti šeit.

    1. Uzgrauzdē maizi (viņai bija bagete, man graudu, tāpat labi);
    2. iesmērē ar ķiploku;
    3. sarīvē tomātu uz lielās rīves un to pļuru izsmērē pa maizi;
    4. aplej ar olīveļļu, apber ar sāli;
    5. ēd.

    un nākamais, ko es šodien izmēģināšu pagatavot būs Monkey butter, bet, lai uzzinātu, kas tas ir, jums nāksies skatīties video pašiem, haha!
    Thursday, November 4th, 2021
    10:21 am
    visupirms
    sirsnīgi sveicu jūs visus ar mana mīļākā gadalaika un mēneša iestāšanos. vakar izgāju 2h pastaigā un sirsnīgā sarunā ar draudzeni pa lietainājām, tumšajām, elektriskās gaismas apgaismotajām Rīgas centra un Grīziņkalna ielām un no sajūsmas negribējās iet mājās. lietainā novembra Rīga var sacensties jaukumā tikai ar agro vasaras rītu kluso un tukšo Rīgu.
    šovakar jāiet atkal.
    Wednesday, November 3rd, 2021
    2:30 pm
    Slēptā dzīve
    vakar piebeidzu lasīt Irbes dienasgrāmatu, nenormāli jestrs lasāmais!
    padalieties ar iespaidiem, tie, kas arī ir lasījuši.
    Monday, November 1st, 2021
    10:06 am
    nedēļa ar kaķīti
    mēs nomainījām miskasti un tad viņa sāka zagt pārtiku no galda.
    bet visādi citādi ir liels prieks par viņa klātbūtni.
    Tuesday, October 26th, 2021
    9:41 am
    pirmās 24h ar kaķīti
    pie sestās man sajuka skaits, cik reizes es izcēlu Bīli ārā no miskastes
    Monday, October 25th, 2021
    12:40 pm
    Bīle
    beidzot vīrs ielika instā, lūcu visi apbrīnot :D

    https://www.instagram.com/p/CVcmUTsMZhB/?utm_source=ig_web_copy_link
    Sunday, October 24th, 2021
    7:50 pm
    ģimenes pieaugums
    No šodienas mūsu ģimeni papildina Bīle.
    Bīle ir 3-4 mēneši jauna. Skaistu melnu kažociņu ar elegentiem rudiem lāsumiņiem un žabo zem pakakles.
    Murrā un ļoti grib ēst Visu Laiku.
    Bīles izcelšanās ir neskaidra, mēs viņu turmāk uzskatīsim par Berķenes muižkunga ārlaulības meitu, kas pamesta "muižas ābeļdārzā", kur viņu no drošas nāves paglāba muižas "dārznieka ģimene". Bīle augs ģimenē "pilsētā" un, kad viņa kļūs pieaugusi, laimīgas nejaušības rezultātā mēs uzzināsim, ka šādi rudi žabo ir tikai Berķenes muižas pēctečiem un Bīle atgūs savu titulu.
    Wednesday, October 20th, 2021
    6:01 pm
    šodien meistars gāzes katlam uzstādīja termoregulācijas dačiku. tāda figņa, kas stāv kaut kur dzīvoklī, mēra temp. un pie vajadzības palaiž apkures katlu.

    attiecīgi es pārliecinājos, ka mēs savu komforta temperatūru esam uzdzinuši kaut kur uz 23-24-vai pat vairāk grādiem, ko man ļoti negribējās atzīt. jo tagad dačiks ir uzlikts uz 22 grādiem (dienas laikā un 19 pa nakti) un man ir tā neomulīgi. nav īsti auksti, bet zeķes prasās un plediņi prasās.

    tomēr vairs nedzird katlu slēdzmies iekšā/ārā, kas nozīmē gāzes un elektroenerģijas ietaupījumu. samazināt rēķinu neizdosies, tas skaidrs, bet cerams, ka izdosies nobremzēt pieaugumu.
    Tuesday, October 19th, 2021
    6:34 pm
    mēs salūzām
    aizbraucām uz Pļavniekiem "tikai paskatīties" un beigās tomēr izstāvējām rindu uz Lidl. tāpat regulārā iepirkšanās bija jātaisa un es jau pēdējās nedēļas to biju darījusi tikai rimi piegādē. katru reizi biju domīga par to, cik maz tomēr sanāk nopirkt iztērējot ap 50eur un es esmu personīgi ļ apvainojusies uz rimi par to, ka nereti iesvērtie dārzeņi/augļi nav tās jaukākās kvalitātes.

    tagad gan mēs arī iztērējām stipri vairāk, bet es nevarēju turēties pretī lieliskajiem Lidl riekstiem. tur ir garšīga maize un brēceļi, un tās brokastu pilngraudu bulciņas kā Vācijā.

    nostāvējām aptuveni 35 min, pat man niķīgais vīrs nepaspēja sapsihoties, greit saksēss!

    tagad gan, lūdzu, lai tas rindas beidzas un var uz turieni doties iepirkties cilvēcīgi.
    Tuesday, September 14th, 2021
    8:02 pm
    Pie kulinārajiem jaunatklājumiem noteikti jāieliek šī recepte no vienas beibes youtube kanāla, ko šodien atklāju. Video tematika ir - dažādu valstu "slimnieciņu" ēdieni, tb tas, ko tava mamma tev gatavotu, ja tu būtu apslimis. Šī ir tāda kā brazīļu soļanka un tur ir viss - salds, skābs, ass un trekns.
    Brazilian Caldo de Ovos Recipe:
    Recipe by Chef Christiano Campos
    • 2 tablespoons Worcestershire sauce
    • ½ yellow onion, chopped
    • 2 tablespoons chopped bell pepper (any color)
    • 4 garlic cloves, minced
    • 1 tablespoon minced biquinho chili pepper (or another mild chili pepper)
    • ¾ pound (350 grams) lean ground beef
    • 1 tablespoon extra-virgin olive oil
    • 2 beef bouillon cubes, crumbled
    • 1 teaspoon urucum (or paprika)
    • 1 teaspoon ground cumin
    • ½ teaspoon ground black pepper
    • 4 tablespoons tomato extract
    • 8 cups (2 liters) water
    • 4-6 eggs
    • 1 cup (125 grams) fine grind cassava flour
    • Juice from ½ of a lime
    • 1 handful chopped cilantro (or parsley)

    kad tā uzraksta izskatās dikti daudz, bet patiesībā gatavs ir apmēram 20 minūtēs.
    links te, pēdējā recepte (kaut gan es rekomendēju paskatīties visas)

    https://www.youtube.com/watch?v=0tZSXMjxkyQ&ab_channel=BerylShereshewsky
    Monday, August 30th, 2021
    4:04 pm
    beidzot parādījās vismaz lekciju saraksts. tagad, kamēs viss te bruks pie velna vecmāmiņas, man vismaz būs kaut kāds grafiks :D
    Sunday, August 29th, 2021
    5:38 pm
    humuoram
    šodien, taisni tai brīdī, kad uz pilnīgi tukšās pastaigu takas es kniebu vīram dibenā un viņš pārmetoši brēca "NU, Kaķīīīīt!!!" pa visu mežu, no krūmiem ar pārsteigtu sejas izteiksmi izvēlās sēņotājs sarkanā jakā.
    Thursday, August 12th, 2021
    9:17 pm
    ka-ba-či
    izmēģināju to recepti, ir tik laba!
    galvenais nepārvārīt tos kabačus tik, cik norādīts receptē (vēljovairāk, ja jums ir jaunie mazie kabačello) un apsoliet neizlaist to daļu ar baltvīnu, ja?
    pelēkā ciabatta tur iet klāt gluži pieklājīgi.

    https://www.kshb.com/entertainment/kcl/food-kcl/recipe-squash-casserole
    Monday, August 9th, 2021
    7:08 pm
    es pieteicos, bet aizmirsu jums pastāstīt par tādu iespēju
    Riga Tech girls ir 3 mēnešu programma tiem, kas vēlas grib un var tuvoties IT pasaulei. pieteikšanās ir pagarināta un vēl līdz rītdienas 10:00 var tikt.

    reku te ---> https://iepazistitehnologijas.lv/

    pirmās nodarbības prezentācija, kur sīki izstāsta, kas tas ir un ko ar to varēs darīt --> https://www.youtube.com/watch?v=ZDPVXWLSBuk&ab_channel=RigaTechGirls

    īsumā katrā nodarbībā cita tēma, semināra beigās var dabūt serftifikātu un gan jau arī tad tikt Mentoru programmā, kur gan ir konkurss un viss notiek jau nopietnāk.

    manuprāt nav slikta iespēja.
[ << Previous 20 ]
About Sviesta Ciba