only after dark's Journal
[Most Recent Entries]
[Calendar View]
[Friends]
Below are the 20 most recent journal entries recorded in
only after dark's LiveJournal:
[ << Previous 20 ]
Thursday, April 22nd, 2021 | 3:21 pm |
tas beidzot ir noticis kopš man ir pieklājīga izmēra Moka kanniņa, kalves kafija un auzu kafijas piens, man vairs negaršo take-away kafijas, jo mājās sanāk tiiiik labi! | Monday, April 19th, 2021 | 3:34 pm |
man būs jauns "bezgrēka našķis" - mazsālītie gurķīši. pirms pāris h jau dažus iemetu maisiņā ar sāli, ķiploku un kinzu un tikko priecīgi divus nokraukšķināju. | Wednesday, April 14th, 2021 | 10:02 pm |
| Sunday, April 11th, 2021 | 11:00 pm |
| Saturday, April 3rd, 2021 | 10:06 pm |
runā, ka mode ir cikliska un es tam cieši piekrītu.
tieši šāda cikliskuma rezultātā, kad man bija iespēja, es ar prieku uzņēmu savā trauku kolekcijā mutesbļodas izmēra kristāla rosola bļodu un sešu glāžu komplektu. kārtīgs kristāls, ar grezniem "uzoriem", tik smags, ka var izmantot pašaizsardzībai kā ieroci. viss nācis no padomju laiku nodaļas vadītāja - ārsta sekcijas.
rosola bļodā pagaidām rotājas augļi, bet par prosecco no kristāla glāzēm es nupat izdarīju pārsteidzošu (tas ir - sev pārsteidzošu, jūs gan jau to sen zinājāt, tikai neteicāt) secinājumu. proti, kristāla glāzē biezā stikla dēļ dzēriens nesasilst. ja parastajās glāzēs prosecco ir jādzer gana aši un katrreiz jāpapildina no ledusskapja, tad no kristāla, tas ne tikai saglabā savu vēsumu perfekti, bet pat liekas, ka "dzesējas". | 1:02 pm |
tagad man sanāk arī izcils harčo. šis tas vēl jāpieslīpē, bet kopumā dievu ēdiens. hotai reizēm ņirgājoties par kādu ēdienu saka, kas tam ir "garšas simfonija", bet par šodienas veikumu to var pat teikt neironiski. vakar savārīju buljonu, šorīt centrāltirgū piepirku valriekstus (paveicās nopirkt svaigus), tkemali un, tā kā man nav rakstura, arī svanetijas sāli ar hmeli suneli (kaut gan man jau bija paciņa ar hmeli suneli mājās), bet pārdevējs dievojās, ka pavisam svaiga un izteica komplimentu par manu gredzenu, tāpēc man nav žēl. (atceraties vienu brīdi cibā bija liels tkemali vārīšanas trakums? es arī toreiz pamēģināju, bet manējā bija traki skāba un manuprāt neizdevās. ar tagadējo prātu domāju, ka gan jau tādai tai arī bija jābūt) par pamatu ņēmu sava mīļākā ēdienu "jūtubera" recepti: https://www.youtube.com/watch?v=duGL03lKLHI&ab_channel=%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%A5%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8%D1%88%D0%B8%D0%B5%D0%B2un no fotoreceptēm: http://www.fotoreceptes.lv/harco.htmles laikam atkārtošos, bet staļika kanāls vispār ir ļoti labs, lai izprastu dažādu klasisko ēdienu receptes. viņš ļoti ļoti labi izstāsta kāpēc dažādas lietas ir tādas kādas viņas ir. piemēram, plovam nav jābūt putrainiem rīsiem ar tomātu pastu, cietu gaļu un rīvētiem burkāniem. ja gribas noslīpēt plova taisīšanas mākslu, tad burtiski puse kanāla ir veltīta tieši tam, pat atsevišķa video sērija veltīta katrai plova sastāvdaļai. tikai es iesaku pieiet tam, ko viņš dara kritiski, jo, piemēram, diez vai mēs jebkad taisīsim plovu no jēra speķa (kurdjuk), bet tieši tikpat labi ir lietot vīnogu kauliņu eļļu, tas nekādu autentiskumu nemazinās (bet nekādā gadījumā olīveļļu). jebkurā gadījumā iesaku skatīties, iedvesmoties, paklausīt dažiem likumiem (piemēram, nerīvēt burkānus plovam, mazgāt rīsiem nost cieti utt) un darīt pa savam! | Thursday, April 1st, 2021 | 1:13 pm |
anglosakši es: "Lūcija, es eju uz veikalu, tev kaut ko vajag?" Lūc: "jā, mēs skrienam ārā no saldumiem."
/lol un facepalm | Thursday, March 25th, 2021 | 9:46 am |
kurš putniņš 4-gadus-pēc-kārtas-neiesniedz-nodokļu-delkarāciju-un-pēc-tam-iesniedz-visu-reizē, saņem lielu kušķi kontā. | Wednesday, March 24th, 2021 | 2:06 pm |
varbūt jums fb šis nerādās nesen uzgājām lapu ar dažādiem Tuvo Austrumu produktiem. paši vēl pasūtījuši neesam, tāpēc par kvalitāti negalvoju. gribu sagaidīt, kad viņiem stokā būs lielās dateles un tad likt pasūtījumu. novērtēju, ka tur ir dažādi labi garšvielu miksi, ja gribas nesarežģīt gatavošanu, man patīk tādus lietot. (au varbūt tev arvienvēl ir aktuāli - tur ir arī falafel garšvielu "jauktenis") https://www.dukkan.lv/ | Sunday, March 21st, 2021 | 3:33 pm |
Spotifajā sāk skanēt Rods Stjuarts. Lūcija: “Kas viņam ar balsi? Nopīpēja?” | Friday, March 19th, 2021 | 8:45 am |
Es atceros sniegputeni šai dienā pirms 9 gadiem, daudz vairāk neko neatceros no tā brīža, kad ap 8iem no rīta devos uz iestādi, darīt to, ko sievietēm sanāk darīt vislabāk - dzemdēt.
pēc kārtīgām 14 h ilgām pūlēm nāca pasaulē vismīļākais cilvēks uz šīs planētas - Lūcija Anna | Friday, March 5th, 2021 | 2:23 pm |
| Friday, February 26th, 2021 | 5:29 pm |
| Thursday, February 25th, 2021 | 1:48 pm |
pusdienās pagatvoju mums afigennāko budas bļodu. bērniņš noēda drusku tomātu, papriku un avokado. eh | Monday, February 1st, 2021 | 6:21 pm |
starp citu mēs arī trāpījāmies uz jaunās slavenās krāpniecības shēmas (trāpījāmies, nevis iekritām). hotai izlika tirgoties fotoaparātu un viņam watsappā piedāvājās atsūtīt DPD linku par veiktu samaksu. es ļoti ceru, ka pārāk daudzi uz šo neiekritīs. | 9:42 am |
| Thursday, January 28th, 2021 | 4:53 pm |
| Monday, January 25th, 2021 | 12:17 pm |
nu labi, ciba karas, bet google translate kāpēc neiet? kas šī ir par pirmdienu?! | Tuesday, January 19th, 2021 | 1:26 pm |
es atvainojos, es zinu, ka ir veganuary, bet Spicy Chicken Stir-Fry With Celery and Peanuts https://www.bonappetit.com/recipe/spicy-chicken-stir-fry-with-celery-and-peanutsšī ir bomba! ļoti žēl, ka nebija sv. koriandra mājās (nolaidībiņa, es zinu), nebija arī dateļu, bet tā vietā es pieliku no svētdienas cepeša palikušos burkānus un man liekas, ka nav stingras nepieciešamības to visu peldināt norādītajā eļļas daudzumā. visādi citādi, tiem, kam garšo selerija un zemerieksti - stingri iesaku. | Thursday, December 17th, 2020 | 6:39 pm |
Tricky atkal būs Rīgā. Viss jau labi, bet 1. viņš nesen jau bija 2. tas bija sliktākais koncerts uz kādu es jebkad biju bijusi, vai tiešām tas ir tā vērts? |
[ << Previous 20 ]
|