only after dark's Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends]

Below are 20 journal entries, after skipping by the 20 most recent ones recorded in only after dark's LiveJournal:

    [ << Previous 20 -- Next 20 >> ]
    Thursday, August 12th, 2021
    9:17 pm
    ka-ba-či
    izmēģināju to recepti, ir tik laba!
    galvenais nepārvārīt tos kabačus tik, cik norādīts receptē (vēljovairāk, ja jums ir jaunie mazie kabačello) un apsoliet neizlaist to daļu ar baltvīnu, ja?
    pelēkā ciabatta tur iet klāt gluži pieklājīgi.

    https://www.kshb.com/entertainment/kcl/food-kcl/recipe-squash-casserole
    Monday, August 9th, 2021
    7:08 pm
    es pieteicos, bet aizmirsu jums pastāstīt par tādu iespēju
    Riga Tech girls ir 3 mēnešu programma tiem, kas vēlas grib un var tuvoties IT pasaulei. pieteikšanās ir pagarināta un vēl līdz rītdienas 10:00 var tikt.

    reku te ---> https://iepazistitehnologijas.lv/

    pirmās nodarbības prezentācija, kur sīki izstāsta, kas tas ir un ko ar to varēs darīt --> https://www.youtube.com/watch?v=ZDPVXWLSBuk&ab_channel=RigaTechGirls

    īsumā katrā nodarbībā cita tēma, semināra beigās var dabūt serftifikātu un gan jau arī tad tikt Mentoru programmā, kur gan ir konkurss un viss notiek jau nopietnāk.

    manuprāt nav slikta iespēja.
    Saturday, August 7th, 2021
    10:26 pm
    paturpinot ēdienu tēmu...

    es pilnīgi nejauši skatoties netflix vienu amīšu šovu laikam esmu atradusi jaunu kabaču recepti. izskatās ļoti daudzsološi, bet es vispirms izmēģināšu un tad padalīšos, ja būs labi!
    9:16 pm
    kas vakarā vāra tom yum, tas es.

    cik var gatavot, bļin.
    12:49 pm
    kas šodien marinē gurķus, tas es.
    Thursday, July 29th, 2021
    9:05 pm
    nupat bijām uz Cruella, man ļoti patika! atgādināja agrīnos betmenus - nedaudz čerņas, daudz joku un kolosāli tērpi. vairāk šādu kino mazāk visu to pārējo, paldies!
    Monday, July 12th, 2021
    5:02 pm
    Eirotrips 2021 babyyyyy
    es pat nezinu vai vispār ir iespējams aprakstīt divu nedēļu braucienu vienā kaut cik sakarīgā ierakstā, tāpēc es visticamāk to nemaz nedarīšu. un nez vai arī kādu tas dikti interesē.
    drīzāk jūs variet gaidīt kaut kādas tematiskās pārdomas-atraudziņas ik pa laikam.

    piemēram, par ēšanu esot šādā ceļojumā.
    tā kā mēs bukojot paliktuves īpaši nešķirojām vai tā viesnīca, vai apartamenti, tad arī ar pārtikšanu šādā ceļojumā sanāca riktīgi haotiski, par ko es uz sevi, atklāti sakot, esmu nedaudz pikta.
    skaidrs, ka ēšanā arī aiziet lielais vairums ceļojuma līdzekļu, tāpēc pat mazliet plānojot un budžetējot ir iespējams turēties rāmjos ar neplānotām ēdienreizēm utt. pa lielam mums līdzi visu laiku brauca aukstumsoma pilna ar pamatvajadzībām - maize, kaut kāds smēriņš, siers un desa, marinētu gurķīšu burka, našķis. bet cik tad ilgi pārtiksi no sviestmaizēm, kad iespējas ir rokas stiepiena attālumā?
    trijās palikšanas vietās no septiņām es mums kaut ko pagatvoju un jāatzīst, ka pēdējā Čehijas dienā tie bija ne vairāk ne mazāk kā vārīti kartupeļi ar biezpienu...
    Vācijā atrast ēstuves bija ļoti viegli, jo bijām divās lielajās pilsētās un, kad ceļojām starp, tad meklējām kādu scēnisku ciematiņu ar vietējo virtuvi, kuru priecīgi patērējām.
    Čehijā sāka palikt nedaudz skarbāk, jo bijām jau drusku atēdušies vietējos ēdienus un arī gaļu sākām pārdozēt. bet Čehija tādā ziņā ir riktīgi mežonīgie rietumi, jo pārsvarā sastāv no 50% picērijām un 50% viss pārējais. vēlies kaut ko bez gaļas? lieliski - mums ēdienkartē ir friškas, salātu kumšķis un cepts siers, lūdzu izvēlies.
    nezinu, kā ir citiem, bet es absolūti neilgojos patērēt picas. man garšo, jā, bet reizi pusgadā. bet šķiet, ka Eiropa (vai pareizāk sakot - Eiropu apmeklējošie tūristi) ir nedaudz apsēsti ar itāļu virtuvi. jo picērijas un "itāļu restorāni" ir visur! bet es kainda saprotu kāpēc, jo tas ir gandrīz kā makdonalds - tu zini, ko tu dabūsi. ir diezgan grūti sadirst recepti, kurā ir tikai maize, mērce, siers un desa.
    tā nu mēs Čehijā sākumā entuziastiski metāmies uz vietējo havčiku, tad, kur varēja dabūt, patērējām vjetnamiešus un indiešus. Čehijā mēs daudz braukājām apkārt pa ciematiņiem, tāpēc no piedāvājumiem nācās samierināties ar to, kas ir. bet ap to laiku es jau sāku sapņot par milzīgām tomātu un mocarellas kaudzēm, svaigiem, maziem, kraukšķīgiem gurķiem (veikalos man satikās tikai lielie), poke bļodām, dārzeņu sautējumiem. jebko, kas nav gaļa, gaļa, gulašs, burgers, gaļa, pica utt

    tāpēc es priekš sevis izdarīju nelielus secinājumus nākamajām reizēm;
    -pēc iespējas bukot vietas ar virtuvi (jo sevišķi savrupākos nostūros)
    -ņemt līdzi sev pierastos kondimentus (eļļu, piemēram), lai arī ceļojumā var sataisīt lielu bļodu ar salātiem
    -pirkt un graizīt gabaliņos dārzeņus jau pirms braukšanas (es naivi iedomājos, ka nopirkšu pa ceļam)
    -es zinu, ka tas izklausās histēriski, bet nākamajā ceļojumā es laikam braukšu ar savu kafiju un moka kanniņu, jo nu... izrādās pie labas kafijas pierod!
    Thursday, July 1st, 2021
    4:18 pm
    man patīk, ka šur tur lv twitteri klaigā, ka jābeidz tie trakie ierobežojumi, pietiks jau cilvēkus mocīt...
    bet realitātē ir tā, ka pat Vācijā esot divās dažādās pavalstīs ir pilnīgi citādāk. Leipcigā visi drasēja ar deguniem ārā, neiespringa uz maskām un nēsāja tās ļerpatiņas vairāk ap roku nekā uz sejas. mēs, sagatavojušies un salasījušies, ka vāc visur tikai ar ffp2 laiž iekšā reāli atslābām, pat nopirkto iepakojumu vaļā neatvērām.
    atbraucām uz Bavāriju un jau pirmajā veikalā saņēmām aizrādījumus, ka parastās maskas neder (kaut gan apkalpojošais personāls pārsvarā nēsā tikai tās) vajagot ffp2.
    šeit ir viss tikpat strikti, tie paši groziņi uz skaita, tas pats max cilvēku skaits telpā. plus vēl jaāizpilda anketa ar saviem datiem 'ja nu kas'. vakar iesniedzām vienu viesnīcā, uzrādījām vakcinācijas serftifikātus (Leipcigā nevienu tas neinteresēja), šodien aizpildījām anketas divos muzejos un arī īsu zīmīti ar to pašu vjetnamiešos, kur vienkārši gribējām paēst iekšā, nevis uz terases. tā vispār bija pirmā ēdienreize iekšā mums abiem kopš aizlieguma ieviešanas, ārā gāza lietus.
    Monday, June 28th, 2021
    9:16 pm
    kā man šodien nesanāca
    šodien pa ceļam no Lodzas uz Leipcigu bija mums divas apstāšanās. tajā otrajā mēs bijām Baucenē uz pusdienām, mač rekomend, i pilsēta smuka, i iesēdām pensionāru bistro uz Soljanka (jā, jā, soļanku, mums te joprojām cieņā ddr laiku špaizes) un Kartoffelnsalad.

    tajā pirmajā mēs vienkārši nogriezām no bāņa Gerlicā, lai nopirktu uzlīmi mašīnai. līkumojot līdz vietējam csdd es pa gabalu pamanīju kaut ko, kas pa gabalu solīja, ka šeit, akurāt šai vietā ir Birkenstock outlet. nokārtojām darīšanas ar mašīnu, piečurāju makdonaldu un izdīcu vīram, lai aizved mani. izrādījās tiešām - factory outlet, cenas mazākas par vismaz trešdaļu. sapriecājos, ka nupat tikšu pie jaunām, ērtām zandalēm domīgi klīdu gar plauktiem un sapratu, ka es esmu drusku nesapratusi par konkrēto firmu, jo 95 procenti piedāvājuma bija t.s. šļopkas, iešļūcenes. jā, ērtas un arī visai fešonīgas, ar bļostkiem, zeltā, sudrabā, bet tomēr - iešļūcenes. uz kājas no augšas uzskatījās pēc ķieģeļa un es sabijos un neko nenopirku. nupat sēdējām Leipcigā ielas barčikā un es ievēroju, ka kādi 70 procenti meiteņu mierīgi sporto tās iešļūcenes un nekas, gan labi ar kleitām, gan ar citiem autfitiem.
    drusku nožēloju tagad.
    Monday, June 21st, 2021
    5:27 pm
    27. martā, kad izrādās esam rezervējuši apartamentus šim Liepājas braucienam, mums noteikti klāt ir stāvējis Sv. Rezervācijs - visu bukinga ņēmēju aizstāvis un svētais. Pirmkārt, mēs (nezinot un nenojaušot, ka tā būs) uz pašu trakāko laiku esam tikuši Liepājā, kur arī ir karsti, bet ne Tik Ļoti. Proti, te ir slavenais Liepājas vējš, kurš piedzimst un tūdaļ pat veldzē.
    Otrkārt, mēs esam norezervējuši apartamentus mūra mājā ar gandrīz metru biezām sienām. tur iekšā nav kondiškas, bet actually ir ko elpot, amazing!
    Nu, un sīki bonusi - tuvu parks, tuvu jūra, tuvu tirgus un Čakstes laukums ar strūklakām, par kurām šobrīd skraida pilnīgi slapji bērni.
    Un Lūcijas hailaits pilnīgi noteikti ir duškabīne ar iebūvētu radio.
    Monday, June 7th, 2021
    10:55 am
    nja
    Es, protams, kā mākslu mīlošs cilvēks, novērtēju Rīgas fotomēnesi, bet kā apsaimniekotājs es tomēr vairāk priecātos par komunikāciju "Hei, mēs te salīmēsim uz īpašuma MākZlu, vai jums nav iebildumu?"
    Friday, May 28th, 2021
    1:31 pm
    hotai ir uzlicis robim vācu valodu un es ņifiga nesaprotu, ko viņš tur ar mani pļāpā...
    Sunday, May 16th, 2021
    6:17 pm
    man jāraksta stulba eseja stulbā priekšmetā un es prokrastinēju visādi kaitinot un apceļot vīru.
    Tuesday, May 11th, 2021
    9:36 pm
    man dzīve ir tieši tik aizraujoša, ka es šobrīd sēžu un ar apbrīnu vēroju, kā strādā robots-grīdu mazgātājs-putekļusūcējs.
    Monday, May 10th, 2021
    3:14 pm
    vispār to, ka ir pandēmija un es sen neesmu satikusi daudzus cilvēkus, paziņas, radus es tā pa īstam sapratu pēc tam, kas ieliku instā sava rižā cekula bildi un jaukie cilvēki viņu laikoja un komentēja, un teica wow!
    bet
    bet bet bet
    reāli, tā bija tikai krāsas atsvaidzināšana, es ar tādiem jau kādu gadu staigāju...

    nu, vai arī jāatrāda sava roža biežāk soctīklos, dunno.
    9:38 am
    es pavisam godīgi vēlos atzīties, ka piedzīvoju milzīgu atvieglojumu, ka man nav vairs jāiet uz kārtējo gaudulīgo māmiņdienas koncertu b/d.
    un te es nedomāju jebkuru māmiņdienas koncertu, jo koncertus, izrādes, izstādes, atklātnes, zīmējumus un to visu var uztaisīt arī forši.
    vienkārši konkrēti mūsējam dārziņam bija ļ padomiskas vēsmas šajā ziņā, visi fakin 5 gadi katros svētkos viens un tas pats un man uz beigām jau vēmis nāca.
    Tuesday, May 4th, 2021
    10:27 am
    Pirmā vakcīna ir, yay! Sveiciens svētkos! :)))
    Friday, April 30th, 2021
    9:01 am
    beidzot beidzot arī es varēju pierakstīties uz vakcināciju!!!
    4. maijs šogad būs dubultsvētki!
    Thursday, April 22nd, 2021
    3:21 pm
    tas beidzot ir noticis
    kopš man ir pieklājīga izmēra Moka kanniņa, kalves kafija un auzu kafijas piens, man vairs negaršo take-away kafijas, jo mājās sanāk tiiiik labi!
    Monday, April 19th, 2021
    3:34 pm
    man būs jauns "bezgrēka našķis" - mazsālītie gurķīši. pirms pāris h jau dažus iemetu maisiņā ar sāli, ķiploku un kinzu un tikko priecīgi divus nokraukšķināju.
[ << Previous 20 -- Next 20 >> ]
About Sviesta Ciba