only after dark ([info]tvarj) rakstīja,
@ 2021-11-08 18:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kulināreišen popjuleišen evrīboģī kamon
šovakar pagatvoju Cacio e Pepe Rösti (no šejienes: https://www.bonappetit.com/recipe/cacio-e-pepe-rosti )
likās, ka būs tāda vienkāršā recepte, bet sanāca tomēr drusku noņemties.
receptes jēga ir it kā vienkārša - vāri kartfeļus 10 min. no pirmā burbuļa, tad pilnībā atdzesē, sarīvē, sajauc ar parmezānu, sāli, pipariem un cep. īzī!

bet, protams, kad tu pieķeries tai padarīšanai, tad izrādās, ka, lai arī cik laicīgi tu tos kartupeļus nevārītu, tie fakinie bumbuļi nedzisīs tik ātri!
tad vēl sarīvēšana bija messy but ok, we survived. par laimi izvārījušies bija pareizajā konsistencē - vārīti, bet vēl stingri.
pēc tam cepšana. lai panāktu kraukšlīgumu ieteicams tomēr eļļu nežēlot, šajā brīdī sāc saprast, ka biji mazliet par ātru novērtējis ēdiena "veselīgumu".
un tad tā epopeja ar apgriešanu! man bija bail ar šķīvi vicināties, es izdomāju savu metodi - apklāju ar cepampapīru, vāku, apgriezu un nocēlusi cepampapīru ar rosti no vāka ieslidināju atpakaļ pannā. ar pirmo izdevās, ar otro vairs ne tik ļoti (jo tas bija biezāks un mīkstāks)
noteikti neiesaku pierīvēt klāt kādu mīksto sieru parmezāna vietā, kā to izdarīju es (Gouda no Lidl), jo siers, protams, smuki sakūst, bet arī piecepina visu to padarīšanu pie pannas un tad apgriešanas operācija pārvēršas par negatīvām emocijām pilnu pasākumu.

nu, labi, bet, ja jums ir iekšā izmēģināt, tad tas ir jauks vakariņu ēdiens, nevarētu gan teikt, ka ļoti viegls. forši bija ar daudz dažādām piedevām - zaļumu biezpienu, sīpoli ar bekonu (nedaudz gaņīram), sk. krējums un salāti.

(es atvainojos par virsrakstu, man šodiena paiet sintīpopa vilnī)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?