Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
cilvēks nav cūka, pie visa pierod 
5.-Apr-2011 02:26 pm
Kāpēc tāds virtuāli kluss pēdējā laikā, jautāsiet? Maziet aizņemts, vai zinies. Aizpagājušo piektdien nokautēja manu kuslo rumpi neciešamas zobu sāpes. Tak bij jāgatavo drukas failu gūzmu un jālaiž uz druku. Sauja ibumetīna, galva kā svina pielieta, tak izturēju. Un uz vakara pusi jau viss bija mierīgi, nākamajā dienā pat nebija vajadzības rikšot pie ārpuskārtas kaulu lauzēja pēc palīdzības, bet varēju skaidrā balsī sazvanīt dzimtas klīniku. Tak svētdien nolikos ar drudzi, megaiesnām un vatesgalvu. Uz brīsniņu. Jo neviens jau tāpēc neatceļ virpošanas pasākumus pienākušajā darba nedēļā. Līdz ceturtdienai tecinādams puņķus kā astoņkājis riesta laikā un dzerdams teraflu, lai noturētos uz kājām, virpoju kārtējo megasvarīgo (pacientam, ne jau auditorijai) cenu lapeli. Pa vidam vēl nācās paurbt pāris zobeļus, vēl pielabot, rentgenus taisīt, līdz ceturtdien paukš un dzerokli izņēma. Tas manai pseidogripai bij kā kulaks uz acs un es gar zemi, tb neesmu spējīgs izkustēt no mājas. Tika izteikta līdzjūtība un atvests uz māju darba dators, lai varu gultā guļot un ripas rijot maketēt (90% laika aiziet meklējot sasūtīto bezsabdžekta mailu simtos info druskas, lai saprastu, ko kur īsti jāliek). Labums tāds, ka vismaz drudzis pārgāja un iesnas nu praktiski nemanāmas. Tā kā mājās internets pašvaks, attransportēts nu esmu uz biroju, lai proofa failus taisītu un sūtītu druķieriem. Nu varbūt nerotāju ofisa telpas - sejas labā puse ir ar perfektu bumbiera formu, jo pēczoba tūska nav pārgājusi, - tak vairoju valsts IKP un bosu kontu ciparus. Pašam labums, ka radās izdevība saņemt algu par martu. Jautājums: "avansu ņēmi?" - uz ko es īdoši nošļupstu, ka otram bosam bikucīt izprasīju zālēm un ārstiem (klusā cerībā, ka moš to uzsauks par brīvdienās strādāto laiku). Jautātājboss makten priecīgs attiecīgo summu savāc atpakaļ un uzsit optimistiski pa plecu: "labi esi pastrādājis! Tik dižpacienta mārketinga daļa iekavējusi mazliet ar materiālu sagatavošanu, tāpēc vajadzēs arī nākamo sestdienu svētdienu pastrādāt!" Tas jau būs piektais vīkends bez pārtraukuma. Jāatzīst, ka vairs nav 18, tb fiziski grūti ir cik tur mēnešus tumsā iet uz darbu, tumsā nākt mājās un strādāt brīvdienas (darbs brīvdienās un virsstundas ir lojalitātes izpausme un izaicinājums, tb par to nemaksā). Svarīgākais ir aizvilkties rīt līdz dūlitlam, lai šis izraksta sauju antibiotiku, citādi laulātā tiks pie priekšlaicīga mantojuma. Tā mums iet. Kā te cibiņi izgāšnedēļ pļāpāja: Latvija ir viena normāla vieta, kur normāli dzīvot. Savukārt es labprāt piebilstu: galvenais, visu uzskatīt par normu. Par vārda "dzīvot" skaidrojumu man īstas skaidrības pēdējā laikā nav.
Comments 
5.-Apr-2011 02:49 pm
ak šausma.
6.-Apr-2011 08:07 am
Es ar brīnos - kā mana sieva šitādu pesimistu īdētāju vēl spēj izturēt?!
5.-Apr-2011 02:52 pm
Njā. Nu jau sāk vairāk izklausīties pēc trieciensociālisma, nevis mežonīgā kapitālisma.
6.-Apr-2011 08:21 am
Kāda atšķirība?
6.-Apr-2011 09:15 am
Nu, mežonīgajā kapitālismā pieņemts vairāk motivēt ar naudu, nevis ar gandarījumu par to, ka piedalies BAMa būvniecībā.
6.-Apr-2011 09:24 am
Tu runā par to burkānu makšķerauklas galā, ko piekarina ēzelītim, kurš griež ūdensratu? ;)

Man tomēr aizdomas, ka stāsts par motivāciju ar naudu ir nācis no mācību grāmatām "kā jābūt", nevis no dzīves realitātes. Realitātē par vairāk strādāšanu pie algas nepieliek, tikai vairāk darbus uzkrauj. Tb nodzītus zirgus uz pārbrauktuves nošauj, bet baro tikai tad, ja pagrūti vietā citu zirgu atrast. Jo lētāk ir nebarot. Bet visa motivācija, protams, ir nauda.
5.-Apr-2011 03:31 pm
A ja Tu uzstātu, ka varbūt derētu mazliet cilvēcīgāka attieksme, kas notiktu? Atlaistu par "darba pienākumu nepildīšanu", nez?
6.-Apr-2011 08:17 am
Attieksme ir ļoti cilvēcīga, draudzīga, pat čomiska. Tipa: nu saproti taču, ka tas mūsu lielākais klients - ja viņi atsakās no mums, tad uzņēmums ja ne bankrotēs, tad noteikti smagi cietīs! Tas taču mūsu visu labā! (Vo mūsu dižpacientu mārketinga galvenā vecene, tā lūk brutāli savām darbiniecēm paziņo, ka kas nestrādās līdz 23:00 vakarā, tā tiks atlaista, un mācību atvaļinājumā neviena neies kādu tur diplomdarbu rakstīt, jo te ir privātuzņēmums un kaut kāda sūda LR likumdošana viņai pie vienas vietas - un dodas sniegt interviju kādam DB vai Lilit, kur šo slavē kā sievietes-uzņēmējas piemēru) - Un tu cilvēks sakod zobus un virpo. Neviens jau ar pātagu aiz muguras nestāv un rokas nelauž. Vienkārši tāds tas modelis un viss. Normāli. Tikai dažkārt bēdīgi kļūst, kad iedomā par visu neizlasīto, neredzēto, neizrunāto, kas dzīvē aiziet garām, virpojot cenu lapales, kuras pēc pāris dienu aprites aiziet uz Getliņiem. Tb drīzāk vaina ir nevis modelī, bet franču humānistu izdomātajā indes pilienā par "cilvēka cienīgu dzīvi", "pilnveidošanos", "individualitātes attīstību" u.tml. lietām, kas traucē pieņemt realitāti kāda tā ir.

Da jods viņu zina, vai atlaistu, jebšu neatlaistu. Akurāt pirms mēneša manu kolēģi atlaida, kad šis paziņoja, ka nav savu brīvo laiku nevienam pārdevis un negrasās to dāvāt kādam tā biznesa attīstībai. Draudzīgi šķīrās. Nākamajā dienā vakance bija aizpildīta (tie laiki, kad datorgrafiķi bija reti rodami un cienījami, sen pagaisuši vēstures miglā).
5.-Apr-2011 03:50 pm
DRUDZIS bijusi nikna sērga un agrākos gados no viņas gandrīz neviens nav varējis izbēgt, īpaši gavēņa laiks bijis drudža laiks. Drudža cēlons pa lielākai daļai bijis: atsaukšanās kādam pa ceļu ejošam cilvēkam, kas pats pie sevis kaut ko runājis, vai arī tāda gājēja uzbildināšana. Ja tādi, kas gājuši un runājušies, tapuši uzbilsti, tad drudzis no viņiem atstājies, bet uzbildējam bijis klāt. Ja viens un tas pats drudzis kratījis katru dienu to cilvēku, kuram viņš bijis, tad tas bijis vienam cilvēkam vien, ja vienu dienu kratījis un otru nē, tad tas pats bijis arī otram un tā tas gājis jo projām, par cik cilvēkiem viens drudzis valdījis, par tik dienām viņš kratījis. Dažu reiz par desmitiem bijis viens pats drudzis. Ja kādreiz laimējies viņu visiem nodzīt, tad viņš staigājis apkārt, meklēdams iemeslu, ka kādam atkal varētu piekļūt, - pārvērsdamies vai par cilvēku vai vilku vai arī kādu citu lopu. Pazīt viņu varējuši no tam: kad viņu uzbilduši, tad tas uz reizi nozudis. Dažu reizi tas iemeties arī ēdienā, par burbuli, un kas to ieēdis, tam viņš bijis klāt. Tādēļ arī burbuļus nereti lējuši cūku pūšļos un kāruši dūmos, domādami, ka tur nu drudzis tiek kvēpēts un mocīts. Dažu reizi arī zinājuši, kuram drudzis būs. No tādiem drudzis tapis atraidīts šā: uz durvīm un logu sleņģiem uzrakstījuši šādus vārdus: „Nenāc, drudzi, iekšā, N. N. (cilvēka vārds) nav šodien mājā.” Tā tas bijis jādara trīs dienas. Minētais cilvēks visas tās dienas nav drīkstējis iziet no istabas; ja ārā izgājis kādreiz, tad drudzis bijis klāt. Tie, kam bijis viens drudzis, murgojuši ar vienādiem murgiem. No tam tad varēja zināt, kuriem ir viens drudzis. Tā kā drudzis meties no uzbildināšanas, tad gavēņu laikā tie dzīvojuši klusi, kuriem nav bijis drudzis, bet tiem, kuriem viņš bijis, trokšņojuši un pa ceļu iedami visādi ērmojušies, gribēdami, lai viņus kāds uzbildinātu. Pat kad gājuši uz nāburgu māju, lai bijuši pat pazīstami un pat draugi, pie ienākšanas dievpalīgu neviens nav atņēmis; pat uz ienācēja vaicājumiem nav atbildējuši. Ja šis kādu lietu prasījis, tad to devuši, bez kāda vārda runas. (Zariņu Jānis.)
6.-Apr-2011 08:20 am
Nu tas drudzis ārā un ir kur pie Juglas!
5.-Apr-2011 07:05 pm
lai-dies-nograbstaas....
Un visvairaak mani, piemeram, bessitu araa taa bezspeciba kapitalisma prieksha: vot nevar jau laikam pateikt - es slimoju, un izslegt mobilo, lai vinji visi iet dirst ar savu svarigumu. Tas pats par weekendiem...
6.-Apr-2011 08:20 am
Tā bezspēcība mašinērijas priekšā man aizvien vairāk atgādina bērnības laika bezspēcību, kas valdīja. Jo nav jau svarīgi, kādā krāsā tas ceļa rullis krāsots, jo bezspēcības sajūta paliek. Tāpēc saku, ka nepareizo profesiju izvēlējos - vajadzēja laikus meklēt ekoloģisko nišu, kur manevra iespēja lielāka.

Toties prieks drauģeļos aplūkot vīkendos safočētās visādas Beļģijas pilis tavā albumā. :)
6.-Apr-2011 09:42 am
Jaa, un Juus abi varetu uz kaadu weekendu (kad parmainjas pec nav jastradaa) atshaut ciemos un dalju no taam pilim varetu apskatit klatienee.
6.-Apr-2011 11:43 am
Esmu sācis regulāri iegādāties loterejas biļetes, lai vpalielinātu iespēju šādu plančiku īstenot. :)
6.-Apr-2011 06:54 pm
tad man jau jasaak baidities, ka Tu vinnesi miljonu un brauksi to pie manis notereet... oooooh, tas buutu labs tusinsh ;-))
This page was loaded Maijs 23. 2024, 9:32 am GMT.