Latviešu (Kurzemes piekraste no Kuršu kāpas līdz Engurei) nacionālais ēdiens ko restorānā "Kontinentāle" dēvēja par
Nehrungstauben: sālīta vārna kāpostos.
Pamata ingradientu ieguva vienkārši: t.s. vārnu zvejnieki uzslēja šalašu, izkaisīja zivju iekšas ap to vai piesēja striķītī dzīvu vārnu un gaidīja. Kovārņi, krauķi, vārnas salidoja un tika notverti cilpās. Izveicīgākie noķēra pat līdz 50 putniem dienā. Noķertajiem putniem darīja galu, iekožoties galvaskausā (galvā koda lai asinis netek zemē, citādi citas vārnas, sajūtot asinis, vairs neaižas lejā). Diemžēl Preambulas nacionālās virtuves sargāšanas sadaļā pagaidām nav ierakstīts.