Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
iz latviskās dzīvesziņas apcirkņiem 
14.-Okt-2015 05:39 pm


Latviešu (Kurzemes piekraste no Kuršu kāpas līdz Engurei) nacionālais ēdiens ko restorānā "Kontinentāle" dēvēja par Nehrungstauben: sālīta vārna kāpostos.

Pamata ingradientu ieguva vienkārši: t.s. vārnu zvejnieki uzslēja šalašu, izkaisīja zivju iekšas ap to vai piesēja striķītī dzīvu vārnu un gaidīja. Kovārņi, krauķi, vārnas salidoja un tika notverti cilpās. Izveicīgākie noķēra pat līdz 50 putniem dienā. Noķertajiem putniem darīja galu, iekožoties galvaskausā (galvā koda lai asinis netek zemē, citādi citas vārnas, sajūtot asinis, vairs neaižas lejā). Diemžēl Preambulas nacionālās virtuves sargāšanas sadaļā pagaidām nav ierakstīts.



Comments 
14.-Okt-2015 05:50 pm
++
14.-Okt-2015 06:03 pm
nez, kāpēc tieši jākož galvā? Lai asinis, ja tādas būtu, uzreiz varētu uzsūkt/uzlaizīt?
14.-Okt-2015 06:53 pm
lai muguras smadzenes pārdalītu - ātra nāve
14.-Okt-2015 06:06 pm
ou, šis ir labs!
14.-Okt-2015 06:07 pm
nosūti Rītiņam
14.-Okt-2015 06:19 pm
Õ! Lieliski!
/nosaukums gan mulsina nedaudz/
14.-Okt-2015 06:41 pm
sagribējās pārlasīt Belu
14.-Okt-2015 06:42 pm
Nu, jā. Kurzemnieki.
14.-Okt-2015 07:27 pm
kaut kas tak jāēd pēc tam, kad čangaļi pagrabu aptīrījuši.
14.-Okt-2015 06:54 pm
Mhm, A.Bela "Cilvēki laivās".
14.-Okt-2015 07:00 pm
sālsvārnas salas vasarnieki
15.-Okt-2015 01:00 am
Nez kāpēc ir aizdoma, ka Latviskās Dzīvesziņas personāžiem Viņa virtuve varētu izraisīt caureju vajadzību skriet uz vietām.

Vai pēc maltītes meklēt rimčika salātus, lai justos paēduši (patiess/novērots stāsts).
This page was loaded Mar 29. 2024, 9:49 am GMT.