blond

Jaunākais

You are viewing the most recent 20 entries

4. Septembris 2017

10:55: kārtainā ābolu kūka (ar antonovkām, lūdzu)
Kārtainā ābolu kūka iznāca izcila, tāpeč atļaušos linku un recepti te iepoustot - ar saviem komentāriem.

Recepte ir no Garšīgās Latvijas: http://www.garsigalatvija.lv/kristines-kartaina-abolkuka-smilsu-miklas-grozina/

Sastāvdaļas

Mīklai:

1½ glāzes kviešu miltu (es lietoju tikai rupju kviešu miltus un piebēru arī drusku mandeļu miltu, jo man bija:) Mīklai piešāvu arī maltu ingveru. Iepriekš, kad cepu plūmju kūku, mīklā vispār liku gandrīz pusi mandeļu miltu un svaigi rīvētu muskatriekstu, tas bija ļoti labs salikums, tā ka ar mīklu var variēt. Var taisīt arī kaut kādu pats savu ierasto)

½ glāzes skābā krējuma

150 g sviesta istabas temperatūrā (man sviesta bija drusku vairāk, un, lai nekas nepaliek pāri, pieliku to visu mīklai, kādus 40 g pa virsu, un tad piebēru vēl arī miltus. Vispār jau milti jāber uz sajūtu - tikmēr, kamēr mīkla smuki atlec no rokām)

½ tējkarotes dzeramās sodas (nodzēstas ar etiķi) vai cepamā pulvera (es lietoju cepamo pulveri)

Pildījumam:

Der uztaisīt drusku, drusku vairāk, man knapi pietika. Nav jāuztraucas, ka maisījums sanak ļoti šķidrs, viss būs kārtībā.

~1kg cepamo (skābeno) ābolu (es lietoju Antonovku un nedomāju, ka ar jebkuriem citiem āboliem var iznākt tik labi. Nomizoju kilogramu, bet beigās palika pāri).
1 glāze skābā krējuma
1 ola
2 ēdamkarotes kviešu miltu
1–1½ glāzes cukura (es liku 1 glāzi, un sanaca gana salds)
Vaniļa, kanēlis pēc vēlēšanās un garšas.
Pūdercukurs pārkaisīšanai pēc vēlēšanās (es pārkaisīju tikai ar kanēli)

Darba gaita

1. Mīkla. Visas sastāvdaļas samaisa, iemīca mīklu un ieliek ledusskapī uz to laiku, kamēr tiek gatavots pildījums.

2. Pārlejamais krēms. Visas sastāvdaļas sajauc – kult nav obligāti.

3. Ābolus nomizo, iztīra serdes, ābolus sagriež pēc iespējas plānāk – vēlams ar kartupeļu nazi vai pavisam plānās rīves nazi – vēlams, lai ābolu šķēles ir teju caurspīdīgas. Jo plānāk būs sagriezti āboli, jo garšīgāka kūka (es izmantoju mandolīnu, šķēles apm. 2 mm biezumā)

4. Formā ar rokām ieklāj mīklu, izveidojot bortiņus. Mīklas groziņā izkārto plānās šķēlītēs sagrieztos ābolus un pa virsu pārlej krēmu. (Kristīne: Es tomēr leju ne tikai āboliem pa virsu, bet arī starp kārtām – tā mums garšo labāk – ābolus sadala, liek kārtu ābolu šķēlīšu, pārlej krēmu un tā turpina, līdz visi āboli sakārtoti formā). Es darīju tā: ņēmu 23 cm diametra apaļo formu, apakšā cepamais papīrs, maliņas izsmērēju ar sviestu, mīklu ar rokām izlipināju pa pamatni un izveidoju 4 cm augstus bortus. Tad ar karoti ielēju/izsmērēju pirmo kārtu olas maisījuma, tad izliku pirmo kārtu ābolus, tad atkal maisījumu - ne gluži tā, lai bagātīgi pārsegtu, bet lai aizpilda spraugas un drusku nāk arī pa virsu, un tā kārtu pa kārtai, man sanāca, šķiet, vismaz 5 ābolu kārtas. Uz ceturtās es diezgan bagātīgi sakaisīju kanēli, un tad uz piektās, augšējās, arī. Sanāca tieši līdz bortu malām.

5. Cep 180 Celsija grādos uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes līdz 1 stundu 10 minūtes. Ābolkūku var ēst gan siltu, gan aukstu. (Kristīne: kad tā ir atdzesēta ledusskapī, tā ir īpaši garšīga, manuprāt, tas ir liels retums.) (Es cepu kādas 50 minūtes, šorīt ēdām istabas temperatūrā - dievīga. Tagad žigli jāieliek ledusskapī, pirms nav noēsta, un vēlāk jānogaršo auksta)

8. Augusts 2017

21:33: Izradās, mums sētā nāk nevis viens, bet divi pusauga lapsiņi. Un tagad mēs nezinām, kurš ir kurš.
Žēl, neizdevās noķert abus vienā kadrā.

29. Jūlijs 2017

00:00: Ļoti bēdīgi, ka juris_tilts izdzēsies. Es tiešām ceru, ka ne uz visiem laikiem.

3. Maijs 2017

10:27: Ir pieejamas 2 biļetes uz Mārtiņa Eihes "Taņas dzimšanas dienu" Ģertrūdes ielas teātrī šodien, 3. maijā plkst. 19.00 par pamatcenu 11 eiro gab.

Runā, ka skatītāji izrādē nudien kļūstot par Taņas dzimšanas dienas viesiem, dabū ēst un dzert.

18. Aprīlis 2017

16:45: Man ir divas liekas biļetes uz Hermaņa Vīnē iestudētā Parsifāla ieraksta demonstrāciju Splendid Palace rīt, plkst. 19.00, 6. rindā, 29., 30. vietā. Biļetes cena 13 EUR. Varbūt kādu tas interesē?

10. Aprīlis 2017

19:32: Paldies par padomiem, nepalīdzēja. Bet atradu to pashas recepti meilos :)

16:23: Tā ir, kad neraksta tagus. Nespēju vairs atrast Cibā savu pashas (paskas?) recepti. Varbūt kāds no jums zina, kā jāmeklē? Dažreiz man ir gadījies uz dullo atrast kādu savu Cibas ierakstu caur interneta meklētāju. Kas tie par burvju vārdiem tur jāraksta, arī esmu aizmirsusi.

17. Marts 2017

00:06: Krievvalodīgajiem Latvijā vispār ir kāds kultūras periodikas izdevums vai kultūras portāls? Vai vismaz kāda avīze vai portāls, kas ierāda kultūrai salīdzinoši nozīmīgu vietu?

22. Februāris 2017

10:58: Tieši pirms Indijas es saslimu, dabūju pat dzert antibiotikas, jo puņķi sagāja galvā.
Svētdien lidojam uz Fuerteventuru, un, kā jūs domājat, vai es šodien saslimstu?
Tomēr nesaskatu tur nekādu Dieva pirkstu, man šķiet, organisma pretestības spējas novājinājis pēdējo dienu stress.
Cik šķīstošās 1000 miligramīgās C vitamīna tabletes drīkst dzert vienā piegājienā un dienā vispār? Tur rakstīts - vienu pa dienu, bet lai nu nestāsta. Es izdzēru jau divas un domāju par trešo.
Aflubīns zem mēles arī -- ček. Bet ko vēl tādu?

13. Februāris 2017

10:31: Ja nemaldos, skukai šodien 14 gadu.

1. Janvāris 2017

21:37: nevienam nevajag 100 EUR?

21:34: Rīt uz darbu neiešu, pabeigšu lasīt manuskriptu.

27. Novembris 2016

11:50: Netiekam šovakar uz NERTEN izrādi, 19.00. Biļete maksā 7 EUR. Varbūt kādu interesē?

10. Novembris 2016

20:12: Ir tik daudz bijis, par ko rakstīt, un tik sen neko neesmu rakstījusi, ka atsākt šķiet gandrīz neiespējami. Tas laikam ir tas brīdis, kad daudzi izdzēšas, bet es pacietīšos.

12. Augusts 2016

01:42: Reportāža no Cūkkārpas : http://nra.lv/citi-raksti/80470-buvejam-istaja-laika.htm

1. Jūlijs 2016

18:01: Jā, es izdarīju kaut no neiedomājamu, ko nekad dzīvē neesmu darījusi un kas interneta un datoru laikmetā var šķist absurdi.
Es izgriezu Venta Vīnberga sleju no pēdējās KD un ieliku gaišajā riekstkoka sekretērā.

28. Jūnijs 2016

02:00: Ciba reizēm glābj.

00:11: Laikam jau vairs nav nekur tādi anonīmie čati kā vecos laikos? Kur ieiet un vienkārši parunāt ar svešinieku? Ne par seksu.

16. Jūnijs 2016

22:54: Mēs šovakar bijām uz Marsa.

19:20: Es gaidu, kad man no gaisa nokritīs maza, brūna somiņa.

Powered by Sviesta Ciba