blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:58: Mīļie draugi! Vai kādam no jums ir zināma pati labākā speķa pīrādziņu rauga mīklas recepte? Tai jābūt saldai.

Comments

[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:30. Decembris 2017 - 21:41
(Link)
Jā. Varēšpateikt, kad nokļūšmājā.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:30. Decembris 2017 - 22:06
(Link)
Nu kur tu biji agrāk? Jau cepas. Taisīju pēc vienas receptes, bet nekas tur procesā nenotika kā vajag - nācās pielikt daudz vairāk miltu kā tajā receptē.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:30. Decembris 2017 - 22:06
(Link)
Bet paldies, protams, un es gaidu to recepti - noderēs nākamreiz:)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:31. Decembris 2017 - 11:39
(Link)
man šī mīkla patīk, jo, pirmkārt, tā rūgst ledusskapī, nevis bļodiņās ar pārsedziņiem siltumā, kā arī tā sanāk tāda lekna (nevis sausa un bieza kā klasiskai rauga m.) un salda!


- - -
raugs 50 gr. - īstais, dzīvais presētais raugs (ne beramais)
sviests vai cepamais margarīns 150 gr (var eļļu jaukt propocijās, ja nav viss vajadzīgais daudzums, ir varianti)
piens - 1 glāze
milti - 3 glāzes (tas ir aptuveni +/- 400 gr)
cukurs 40 gr
sāls - šķipsniņa

sataisa ieraugu (apber raugu ar cukuru, izjauc, bišķ miltus un pienu, pagaida, kad sāk rūgt - burbulīši, kādas 10 minūtes)

tad iemīca iekšā visu pārējo (var gan materiālu (miltus, cukuru'n'stuff) iešķaidīt raugā, tas nozīmē, ka raugu pirmajā solī vajag ieraudzēt lielākā un labākā slapjuma un sastāvdaļu daudzumā; var arī visas sastāvdaļas sajaukt un ieraugu vnk pielikt klāt, ir varianti)

visu kārtīgi samīca, ieliek celofāna maisā un ieliek ledusskapī uz 15 minūtēm, tad ņem ārā un gatavo, cep!
[User Picture]
From:[info]blond
Date:31. Decembris 2017 - 14:52
(Link)
Paldies, jā - kaut ko līdzīgu esmu redzējusi darām. Man tomēr patīk uzraudzēt siltumā. Tā smarža mājā!
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:31. Decembris 2017 - 12:12
(Link)
No tā apjomasanāk 25-40 pīrāgi, atkarībā no pīrāgu izmēra unrokuveiklības. Mīkla slidīga, ātri resnajās vietās mēdz izplānēt un galiņos savelties par daudz, bet nevajagsatraukties, kad iemācās ar toapieties, sanāk ļ.labi un galvenais - garšīgi!
Powered by Sviesta Ciba