Comments
Nu kur tu biji agrāk? Jau cepas. Taisīju pēc vienas receptes, bet nekas tur procesā nenotika kā vajag - nācās pielikt daudz vairāk miltu kā tajā receptē.
(Reply to this) (Parent)
man šī mīkla patīk, jo, pirmkārt, tā rūgst ledusskapī, nevis bļodiņās ar pārsedziņiem siltumā, kā arī tā sanāk tāda lekna (nevis sausa un bieza kā klasiskai rauga m.) un salda!
- - -
raugs 50 gr. - īstais, dzīvais presētais raugs (ne beramais)
sviests vai cepamais margarīns 150 gr (var eļļu jaukt propocijās, ja nav viss vajadzīgais daudzums, ir varianti)
piens - 1 glāze
milti - 3 glāzes (tas ir aptuveni +/- 400 gr)
cukurs 40 gr
sāls - šķipsniņa
sataisa ieraugu (apber raugu ar cukuru, izjauc, bišķ miltus un pienu, pagaida, kad sāk rūgt - burbulīši, kādas 10 minūtes)
tad iemīca iekšā visu pārējo (var gan materiālu (miltus, cukuru'n'stuff) iešķaidīt raugā, tas nozīmē, ka raugu pirmajā solī vajag ieraudzēt lielākā un labākā slapjuma un sastāvdaļu daudzumā; var arī visas sastāvdaļas sajaukt un ieraugu vnk pielikt klāt, ir varianti)
visu kārtīgi samīca, ieliek celofāna maisā un ieliek ledusskapī uz 15 minūtēm, tad ņem ārā un gatavo, cep!
- - -
raugs 50 gr. - īstais, dzīvais presētais raugs (ne beramais)
sviests vai cepamais margarīns 150 gr (var eļļu jaukt propocijās, ja nav viss vajadzīgais daudzums, ir varianti)
piens - 1 glāze
milti - 3 glāzes (tas ir aptuveni +/- 400 gr)
cukurs 40 gr
sāls - šķipsniņa
sataisa ieraugu (apber raugu ar cukuru, izjauc, bišķ miltus un pienu, pagaida, kad sāk rūgt - burbulīši, kādas 10 minūtes)
tad iemīca iekšā visu pārējo (var gan materiālu (miltus, cukuru'n'stuff) iešķaidīt raugā, tas nozīmē, ka raugu pirmajā solī vajag ieraudzēt lielākā un labākā slapjuma un sastāvdaļu daudzumā; var arī visas sastāvdaļas sajaukt un ieraugu vnk pielikt klāt, ir varianti)
visu kārtīgi samīca, ieliek celofāna maisā un ieliek ledusskapī uz 15 minūtēm, tad ņem ārā un gatavo, cep!
Paldies, jā - kaut ko līdzīgu esmu redzējusi darām. Man tomēr patīk uzraudzēt siltumā. Tā smarža mājā!
(Reply to this) (Parent)
No tā apjomasanāk 25-40 pīrāgi, atkarībā no pīrāgu izmēra unrokuveiklības. Mīkla slidīga, ātri resnajās vietās mēdz izplānēt un galiņos savelties par daudz, bet nevajagsatraukties, kad iemācās ar toapieties, sanāk ļ.labi un galvenais - garšīgi!
(Reply to this) (Parent)