Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
meklējot 
21.-Dec-2019 11:22 am
Pēdējos gados mocījos 50gadnieka krīzē - bija sajūta, ka smadzenes atrofējas tik ļoti, ka pat "Rīgas laiks" lasīšana nelīdzēja. Taču nu esmu atradis jomu, kurā var sākt no nulles mācīties, jo nekā nesaprotu. Tā ir pedagoģija!

Piemēram, šobrīd acu priekšā: "procesu dalīšana konkrētās sfērās, lai cik pārdomāta vai hierarhiska tā būtu, ir vāji pamatota vai dažkārt vispār empīriski nepamatota. Tāpat taksonomijas parasti aptver tikai daļu kognitīvo procesu vai uzsver dažus, taču neatspoguļo visu kognitīvo un metakognitīvo procesu mijsakarības. Kopumā šāda kognitīvo darbību dalījums un iedomāts secīgums noteiktā hierarhijā nav empīriski pamatots un neatbilst tam, kā bērns vai pieaugušais mācās. No vienas puses, SOLO un Jaunās taksonomijas modeļi noder, lai novērtētu skolēnu snieguma un mācīšanās progresu, taču, no otras puses, skolotājam vienmēr jāpatur prātā, ka šīs klasifikācijas ir mākslīgas un neietver visu procesu variāciju."

Lasu burtiņus un sēcu kā Vinnijs Pūks, klausoties Pūces teiktajā: Kādi gari, skaisti un nesaprotami vārdi! Kosmoss! Būs, ar ko nodarboties turpmākos gadus.
Comments 
21.-Dec-2019 04:18 pm
Man palīdz gleznošana un mūzikas instrumenta spēlēšana.
21.-Dec-2019 04:20 pm
Man palīdz mūzikas instrumenta spēlēšana.
21.-Dec-2019 10:13 pm
Izmest šo mēslu un padzīt to, kas tādus murgus sarakstījis. Ja cilvēks nemāk savu sakāmo pastāstīt saprotamā valodā, tad viņš šo jomu nepārzin pietiekoši labi. Es šādu tekstu autorus saucu par murgotājiem un aicinu visus, kam ko šadu liek priekšā, izstāstīt domu saprotamākā valodā. Bija man viena vēstule līdzīgā stilā uzrakstīta, uz kuru man bija jāatbild. Es izlasīju un nesapratu, ko no mums vispār grib. Tāpēc piezvanīju vēstules sagatavotājam. Un viņš pats arī nemācēja izstāst, ko viņam īsti vajag. Nost ar murgotājiem!!!
22.-Dec-2019 12:50 pm
Man viss šķita saprotams, lai gan šī nav mana tēma. Es piekrītu, ka prasme izteikties vienkārši ir ļoti svarīga, taču šis teksts visdrīzāk ir domāts speciālistiem, kuriem ir savs žargons. Dažas teorijas ir sarežģīgas un vienkāršot lietas ir iespējams tikai līdz zināmai robežai.

Bet šī citāta galvenā doma ir: pedagoģija nav zinātne. Reti sastopama paškritika, un autors būtu jāuzslavē par uzdrošināšanos to pateikt tik skaidriem vārdiem. Ja būtu vēl vienkāršāk pateikts, tad kolēģi nolinčotu kā rudzīti :)
23.-Dec-2019 09:37 am
Es sāku lasīt astoņdesmito (vai pat septiņdesmito, ātrumā nepateikšu) gadu pirmsskolas programmu un sajūsminājos par elementāro, skaidro un tīro valodu...;)
This page was loaded Maijs 3. 2024, 4:21 pm GMT.