Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
neaizgāju vakar uz olšūnu protestiem 
10.-Jun-2016 01:01 pm
Pirmo reizi kopš Baltijas ceļa laikiem sataisījos uz piketu, takš netiku, nevarēju samenedžēt auklīti. :/

Biju nobriedis iet nevis tāpēc, ka dzīvotu ilūzijās par iespējām šādā veidā (vicinot plakātiņu un kliedzot "Belēviču ziepēs!") ietekmēt varas vīru nostāju, un ne tāpēc, ka aplam uztrauktos par nedzemdējušu sieviešu olšūnu likteni (tās mani interesēja pirms gadiem 20 ;) ). Tas viss mazsvarīgi.
Gluži vienkārši, esmu maldīgā pārliecībā, ka likumi var patikt, var nepatikt, taču jābūt vienam, proti, likuma nepieciešamībai jābūt racionāli pamatotai. Pieņēmumi - "iespējams" nožēlos, "var būt" blaknes, - nav vis racionālisms, bet gan šamanisms (jebkurai medicīniskai manipulācijai var būt blaknes, bet par manipulācijas nelietderību var spriest tikai pēc klīniskas analīzes, kuras šai gadījumā nav). Un, kaut cilvēks pa lielam nav racionāla būtne, taču jācenšas, lai savstarpējās saskarsmes normas būtu balstītas racionalitātē, nevis atsevišķu indivīdu ticībā, kas tiek administratīvi uzspiesta pārējiem. Aber ideoloģijā balstīti ierobežojumi neizbēgami pārvēršas aizliegumos. Un tad jau nebija vērts tai Baltijas ceļā stāties, ja atgriežamies sistēmā, kur likumdošana pakārtota dažu un ne visai gudru taču pie varas kloķiem nonākušu indivīdu ideoloģiskai ticībai.
Tāpēc vēlējos aiziet un vienkārši ar savu klātbūtni paust: neesmu ar jums, aizliedzēji.
Nekas, gan jau kādreiz saņemšos.
Comments 
10.-Jun-2016 01:11 pm
Jā!
10.-Jun-2016 01:14 pm
Belēvičš jau tāpat ir aizgājis ziepēs :)
10.-Jun-2016 01:22 pm
Nākamceturtdien
10.-Jun-2016 01:30 pm
ja esmu sapratis - nezinu: kaut arii no Egg Donor America: "no definitive studies have demonstrated any link between egg donation and infertility, cancer, or any other significant long-term health problems. Since egg donation is a relatively new procedure, we hope to learn more about the long-term effects of donor eggs in the future when additional research becomes available."

Arii pastav shis no USHealth, ka kaut arii 'Most women expressed satisfaction with process' bija "Women who reported physical problems with donation cited bloating, pain and cramping, ovarian hyperstimulation, mood changes and irritability, as well as weight gain or loss, as common complaints. Several women contended they had suffered infertility, decreased fertility or damage to their ovaries."

Surely, while we don't know (no long-term research yet), it would be better for the 'experimental rabbits' to be those who have already given birth?
10.-Jun-2016 01:58 pm
satversmes tiesā cilvēktiesību aizliegums, kas balstās uz viena tante teica neizies cauri (nav ievērots samērīguma princips), tā apakškomisijas 3.maija sēdē Saiemas Juridiskais birojs un Tiesībsarga pārstāvis teica.

protams donori par šo visu jāinformē un jāļauj pašiem pieņemt lēmums. donēt olšūnas nav obligāti.
10.-Jun-2016 01:35 pm
Diemžēl šāda "grozam likumus, потому что гладиолус" prakse mūsu valsts pārvaldē ir baigi dziļi ielaista kaite.
10.-Jun-2016 02:44 pm
nākamceturtdien ir iespēja.
11.-Jun-2016 05:29 pm
Vispār jau praktiski visi valsts noteikumi ir tieši tāda idioloģiska brehņa no sērijas "tici mums, tā būs labāk". Vnk pieraduma jautājums. Olšūnu donorēšana vēl tā - nav gluži katru dienu par to jāuztraucas. Bet kā ar to, ka cilvēkam nedrīkst piederēt zeme/mājoklis vai paša darbs? T.i., šīs lietas ir "valsts" īpašums, un tev par "godīgu samaksu" (nodokļiem) tiek dota privilēģija šīs lietas apsaimniekot - kamēr vien tu maksā īri. Tak blāķu blāķiem tādu "likumu", kuriem ar saprātīgumu saistība labi ja vāji sekundāra.
This page was loaded Apr 27. 2024, 7:53 am GMT.