Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
spilgts marksistiskās propagandas paraugs - nacionālmarksisma pērle 
19.-Jun-2022 08:52 pm
"(..) Par Dzintarzemi senos laikos sauca Baltijas jūŗas austrumu piekrasti, kur dzīvoja prūši, lībieši, latvieši. Romiešu vēsturnieks Tacits stāsta par dzintara zvejniekiem-aistiem. Zvejnieki un mednieki, zemes un lopu kopēji latviskajā Dzintarzemē ar vācu tirgoņiem iepazinās XII gadsimteņa vidū, nemaz nenojauzdami postu un bēdas, kas nāca viesiem pa pēdām. Tirgoņi un mūki augtin apauga ar šķēpiem, kas cirta un dūra pa labi un kreisi, un miermīlīgais daugavmalnieks nedabūja ne atjēgties, kad viņa draudzīgi izstiepto roku sažņaudza bruņinieka dzelzs cimds. Garlībs Merķelis, XVIII un XIX gadsimteņa vācu tautības rakstnieks, kas dedzīgi cīnījās par pakundzēto Baltijas tautu tiesībām, šos apbruņotos mūkus nosauca par ērmotākiem elles izperinājumiem viņos tumšos laikos. Ordeņa brāļiem bija liela priekšrocība, kas tos atšķīra no parastajiem viduslaiku algotņiem: viņi varēja savus kauna un varas darbus apslēpt ar krusta zīmi. Aiz tās slēpdamies, pirmie Livonijas bīskapi Meinhards, Bertolds un Alberts izlēja asinis straumēm, laupīja un kāva, krāpa un meloja, apkrāpjamiem mīlīgi acīs raudzīdamies.

Lielais vīrs šai asiņaino Baltijas bīskapu trijotnē ir Alberts, kas sapņoja par ziemeļu pāvestību, par varenu vācu impēriju Eiropas austrumos, kur Baltijas jūras krastos vācu kultūra uzplauktu vēl krāšņāk kā romaņu ap Vidusjūŗu. Tie nebija nekādi nieka mērķi, Alberts nebija ikdienišķs laupītājs, kas domā tikai par vīna malku, auna cepeti un dūnu gultu ar daiļu verdzeni-piegulētāju, bet viņa austrumu vācu valsts tomēr palika tikai sapnis. (..) Bet briesmīgas bija šīs visvācu austrumu manijas sekas mazajām Baltijas tautām. Tāda vēriena laupītājam, kāds bija brēmenietis Alberts, nebija ne sirdsapziņas, ne cilvēciskas žēlsirdības jūtu, nekādi humanisma māņi neapgrūtināja viņa karotāja prātu. Brīvās Baltijas tautas viņš aukstasinīgi bija nolēmis iznīcināt (..)

Pagāja krietns laiks, kamēr Baltijas tautas iepazina apspiedēju vācu īsto dabu. Viena cilts bija miermīlīgāka un nedrošāka, citas kareivīgākas. Lētticīgākās apmānīja ar glaimiem un solījumiem, diženākos cīnītājus pieveica pa vienam ar apmuļķoto cilšu palīdzību, un kad arī vientiesīgākie un kūtrākie atskārta, kas darāms, bija jau par vēlu. XIII gadu simteņa beigās tika salauzta pēdējā zemgaļu pretestība, tika nomākti lietuvieši, un zobenbrāļi noguruši, bet uzvarējuši slaucīja savās dzelzs plaukstās sviedrus un asinis. (..) Kad vēlāk aizgāja bojā pats ordenis, vācu vara Baltijā jau bija laidusi dziļas saknes, bruņinieki bija sagrābuši savās rokās visu zemi un kļuvuši par muižniekiem, kas prata saglabāt savu kundzību arī poļu, dāņu, zviedru un krievu laikos, un uzlūkoja sevi par īstajiem zemes saimniekiem. (..)

No bruņinieku pils uz nolaupītās zemnieku zemes bija izaugusi muiža, karotājs un laupītājs bija kļuvis par saimnieku uz svešas zemes ar citu roku spēku, citu sviedriem un asinīm, izsūkdams citu labumu. Nu vairs ciemi nebija jādedzina, tie piederēja vācu kungam. (..)"

Via: Sudrabkalns Jānis. Vāci Latvijā. - Cittautu literatūras apgāds: Maskava, 1942., 3.-7. lpp.
Comments 
19.-Jun-2022 09:05 pm
Jā, pat man, nevēsturniecei daudz kas te nešķiet loģiski. Ņemot vērā, ka maztautas t.s. "zelta laikos" savā starpā karoja, siroja. Cik zināms, viņi sīvi pretojās kristietības ienākšanai un paši mānījās, noslēdzot viltus mieru.
19.-Jun-2022 09:11 pm
Pirmie ieradās tirgotāji - taisnība.
Tirgotājiem sekoja kristītāji - tasnība.
Kad negribēja kristīties ieradās karotāji - taisnība.
Zemi iekaroja ar spēku un viltu(pierunājot citus laupīt savus kaimiņus un pēc tam pakļaujot arī palīdzētajus) - taisnība.
Kristīšanu pavadīja laupīšana - taisnība.
Zeme no vietējo īpašuma, sākotnēji daļēji, vēlāk pilnībā pārgāja baronu, valdnieku īpašumā(ar izņēmumiem) - taisnība.
Karotajiem tika dota grēku atlaišana par laupīšanu un slepkavošanu - tasnība.

Puķainā valoda var patikt, vai nepatikt, bet skatīties uz iekarotājiem ar apbrīnas pilnām acīm ir Stokholmas sindroms, ja vien neesi jau sākotnēji iekarotājs, vai viņu blodlaiža.
21.-Jun-2022 08:44 am
Respect - vecais Markss, Engelss un Stučka kapiņos apmierināti gruzina, ka viņu mantojums vēl dzīvs.
21.-Jun-2022 09:11 am
Ja nu vienīgi par sevi to saki, kā melu izplatītājs daļēji nojaušamos nolūkos.
23.-Jun-2022 11:07 am
T.i. viss, kas neatbilst tavam pasaules skatījumam un zināšanu līmenim, ir meli?
23.-Jun-2022 11:29 am
Ja noliedz to, ko pats sauc par marksistisko propogandu, tad manās acīs tu melo, kas pati par sevi jau ir propoganda, iespējams ka pat marksistiska.
19.-Jun-2022 09:27 pm
Mūsu senči bija vāji, sadrumstaloti un nenovīdīgi vieni pret otru, tāpēc bieži nodevās kolaboracionismam, tieši tā pat kā mūsu tautieši nesenākos laikos. Paši vainīgi.
20.-Jun-2022 02:04 pm
Vai ta šodien kas ir mainījies?
21.-Jun-2022 07:51 pm
Nē.
19.-Jun-2022 11:28 pm
And yet! Here we are.
20.-Jun-2022 05:07 pm
Es šo lasu un spriežu, ka būt ikdienišķam laupītājam ir viena sasodīti kickass profesija. Tikai malka vietā prasās kauss. Laikam būs saglabājies kas kopīgs ar tiem šaušalīgajiem apspiedējiem.

This page was loaded Mar 28. 2024, 10:12 pm GMT.