Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
par žulti 
22.-Okt-2020 02:20 pm
Pasen lasīju par kādu jauku eksperimentu, ko pagājušā gs. otrajā pusē veikuši etologi. Aplūkoja patstāvīga stresa un sliktu domu ietekmi uz indivīda veselību. Proti, paņēmuši divus jēriņus no viena metiena, ar maksimāli tuviem fiziskajiem parametriem, un ievietojuši katru savā lieliski labiekārtotā voljerā. Visi apstākļi - temperatūra, gaisa mitrums, saules gaisma, ūdens un pārtika, - bijuši identiski. Vienīgā atšķirība, ka viena jēra mītnei pretī novietoja voljeru ar spraunu un enerģisku jaunu vilku. Sākumā jērs gandrīz ar sirdi aizgāja, taču pēc kāda laika šim nāca saprašana, ka starpā drāšu žogs, un tas vilks nu nekādi netiek klāt. Taču acu priekšā ir visu laiku. Tā nu abi jēri dzīvojuši, izmeklēti baroti ar zālēdāju delikatesēm un Mocartu fonā klausoties. Taču tas viens jērs auga lielumā un resnumā, jautri sprinģoja un mēkšķēja par kādas aitiņas sastapšanu. Savukārt vilka kaimiņš svarā neņēmās, švaku veselību un visu laiku depresijā. Mūžs bija krietni īsāks.

Vērojot līdzcilvēkus publiskajā telpā un internetos, sāk šķist, ka viņiem visiem galvā sēž tāds vilks, zobus griežot. Nekādu kaitējumu it kā nenodara, bet cilvēks visu laiku neapmierināts ar dzīvi, viss viņam ir slikti, sākot ar kaimiņmājas sētnieku, laika apstākļiem, un beidzot ar valdīšanu. Dienu un nakti jāpaīd, cik slikti. Ja nav slikti, tad jāvelta visus spēkus, lai atrastu kādu sliktumu pasaulē. Vispārīgā labuma no šādiem nekāda, ja neskaita žulti, ko viņi ģenerē dienu un nakti. Žēl tādus. Dzīvi novelk, nedzīvojuši. Kāda jēga viņu eksistencei?
Comments 
22.-Okt-2020 02:40 pm
Zini par ko ir pēdējās divās nedēļās sūdzības mūsu izglītības pārvaldē?Par skolotāju agresivitāti!Un pamatotas!Kaut kas nav lāgā ar cilvēkiem.:(
23.-Okt-2020 09:50 am
Pandēmija psiholoģiski ietekmē visus. Dažus vairāk, dažus mazāk. Skolotāji jau tādi paši cilvēki vien ir, turklāt jau bez visa covid ļoti noslogoti. Šis laiks viņu dzīvi pilnīgi noteikti nav atvieglojis.
24.-Okt-2020 10:57 am
O! Ļoti interesanti!
Principā katrā skolā esmu manījis kādus 1-2 pedagogus, kuriem sejā rakstits un attieksmē, ka šie labprāt tos kinderus apšautu. Taču man šķita, ka tie skolotāji tik bailīgi, ka nekādi neatļautos to paust.
Vienīgais gadījums, kad esmu sastapies ar skolotāja atgresivitātes izpausmi, bija 41.vsk. pagājušo gadu. Tur viens 8. klases jauneklis nosauca ģeogrāfijas skolotāju par vecu pežu, šī norija krupi (rupja apsaukāšanās no skolēnu puses ir ikdiena) un devās prom. Jaunskungs viņai sekoja un verbāli pauda visu necenzētās leksikas krājumu, kādu vien zināja (un tas ir krietni apjomīgāks par zināšanām ģeogrāfijā), līdz gaiteņa galā večiņa neizturēja un iecirta šim pliķi. Nākamajā dienā jaunēkļa tēvs, kāds kaktu advokātiņš, bija klāt ar ārstu slēdzienu par miesas bojājumiem, psihotraumām un ko tur vēl, tb pamatotiem skolotājas agresivitātes pierādījumiem. Tantuku, protams, bez vārda runas atlaida no darba.
24.-Okt-2020 11:40 am
Zini, šis ir tikai viens no iemesliem, kādēļ esmu savai ģimenei pateikusi un arī šajās dienās esmu atzinu līdz galam pati sev, ka strādāju pēdējo pusgadu izglītības sistēmā. Esmu sapratusi, ka arī vietā, kur šobrīd esmu es, pilnīgi nekā nevaru palīdzēt pedagogiem, lai novērstu vardarbību pret viņiem, nevaru mainīt to absurdu, kā šobrīd tiek izruinīta izglītības sistēma un mācību saturs...jo virs manis ir vēl gudrākas galvas, kuri pat tuvumā nav bijuši nedz pirmsskolai, nedz pastrādājuši ar jaunatni skolās un kur nu vēl kāda sajēga par augstskolām...viņu izglītība un elementāra cilvēciskā inteliģence ir beigusies iemācoties sasveicināšanās vārdus dažādās izloksnēs...
Un, tad nu skolotājām piecgadīgam teļam jāslauka pakaļa, jāpaurbina dibens, lai bērnam vieglāk kakājas, jāmaina piecas reizes jaciņa dienā, jo te viņš svīst, te viņam auksti, te vajag paglaudīt galviņu miegot (grupā divdesmit četri cāļi!)(citāti no vecāku sapulces domu graudiem), tajā pašā laikā brīvdienu nedēļā bērns ne reizi netiek izvests svaigā gaisā, vai tiek barots ar cīsiņiem, lai mammai tik bieži nevajadzētu mazgāt veļu...un skolās skolotājus var stundu laikā saukt par kucēm un norādīt virzienu, kurā viņai iet...es to nespēju sagremot...:(
24.-Okt-2020 02:15 pm
Žēl. Kā reizi meklēju kādu saprātīgu cilvēku "no iekšienes", ar kuru pa laikam pakonsultēties par saviem murdziņiem izglītības jomā.
22.-Okt-2020 03:47 pm
this offends me!
23.-Okt-2020 10:28 am
Man šķiet, ka dažreiz cilvēkiem rodas atkarība no negatīvajām emocijām. Tad cilvēks speciāli meklē informāciju, kas stiprinātu pārliecību, ka vissirslikti un mēsvisimirsim. Un/vai ikdienišķus nepatīkamus sīkumus izpūš par ziloni, par ko tad ņemties visam tādam apsēstam ar sliktumu. Kā jau ar atkarībām mēdz būt, tās nereti veidojas, lai aizpildītu tukšumus cilvēka dzīvē.
24.-Okt-2020 10:51 am
Vo vo!
This page was loaded Apr 20. 2024, 9:04 am GMT.