Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
par globālo solidaritāti 
28.-Mar-2020 09:01 am
Man tomēr šķiet, ka šitais “tagad katrs pats par sevi” ir krietni pārspīlēts sociāldarvinisma relikts dažu ļaužu apziņā. Jā, Minhene uzspļāvusi Berlīnes lēmumiem un slēgusi savu teritoriju, ignorējot federālo retoriku. Jā, NATO vadība mazgā rokas nevainībā (roku mazgāžana pandēmijas apstākļos ir ļoti svarīga), atstājot katras dalībvalsts drošību tās pašas ziņā. Taču ja palūkojam sīkumus, tad redzam visai plašu aktivitāti, apejot valstiskās un virsvalstiskās vadības struktūras. Ķīniešu mediķi ierodas Itālijā bez kādiem starpvalstu līgumiem. Vācieši pārvarējuši pirmo nedēļu paniku un vienā mirklī paveikuši pirms tam neiedomājamo, proti, vietu skaitu reanimācijā, 25 000 pret 5000 vēl pirms pāris nedēļām. Pie tam uzņem arī Francijas un Itālijas pilsoņus (pēdējos ved ar lidmašīnām). Un tas bez kādas atskatīšanās uz Berlīni – Drēzdenē nolēma palīdzēt, t.i. “Saksijā”, nevis “Vācijā”. T.i. man aizdomas, ka vērojam nevis grūstošu paneiropisko solidaritāti, bet gan to, ka šādai solidaritātei nav nepieciešamas birokrātiskā aparāta dzirnas Briselē, Strasbūrā, Parīzē un Berlīnē. Tās pat ir bremzējošas, tāpēc aizvien vairāk ignorētas. Interesanti, kā būs tālāk.
Comments 
28.-Mar-2020 10:38 am
jā, man arī jau no paša sākuma liekas dīvaini tie eirōskeptiķu izteikumi par to, ka "ES un NATO pierādīja, ka nekādas kopības mums nav". kā jau minēji, kopība pandēmijas apstākļos noteikti nav prioritāte, un es arī joprojām redzu solidaritāti, tikai rīcībspēja ir tikusi dota arī atsevišķām valstīm un teritorijām. iemesls, kādēļ tā ir jādara, manuprāt, pilnīgi skaidrs - nevienam nav 100% zināms "labākais variants" kā šajos apstākļos rīkoties, tādēļ tieši kaut kāda autoritāra pavēle no Briseles par valstu politiku pandēmijas novēršanā varētu izrādīties milzīga kļūda.
28.-Mar-2020 01:24 pm
Šis es arī varu pilnībā piekrist. Neviens plāns pat nesniedz aptuvenu skaidrību, kas notiks tālāk, tāpēc ir tikai labi, ka ir daudzveidība.
28.-Mar-2020 11:02 am
Retu reizi pilnīgi piekrītu taviem spriedumiem.
Bizantija mums nav vajadzīga, tā lielākoties ir šķērslis, nevis palīgs.
29.-Mar-2020 06:39 am
A pričom tur NATO jāpiemin?
This page was loaded Apr 19. 2024, 4:35 pm GMT.