Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Urbāno nomadu identitātes meklējumi 
26.-Sep-2016 04:19 pm
Buks Artis. Urbāno nomadu identitātes meklējumi. // Satori. 26.09.2016.

(..)Cilvēkam, kurš savu identitāti apzinās "līdz matu galiem", ir "tajā iekšā", nav vajadzības to meklēt, jo viņš šo identitāti nav nekur pazaudējis un, galvenais, nejūt nepieciešamību savu izpratni par to uzspiest apkārtējiem. Līdzīgi kā ar reliģiozitāti. Pazīstu pietiekami daudz patiesi ticīgu ļaužu, taču viņi savu reliģiozitāti patur pie sevis, un apkārtējie bieži vien par to nenojauš, jo tā ir viņu pašu darīšana, savukārt ar sludināšanu visbiežāk nodarbojas neofīti, kas nupat kā pievērsušies un nu jūt mesiānisku vēlmi to paust visai pasaulei. Zinu pietiekami daudz vienai vai citai tautai piederīgo, kas ir dzimuši un auguši savā kultūrā, citu nemaz tā īsti nepazīst un negrasās nevienam mākties virsū ar to, kādam jābūt īstenam latvietim, krievam, vācietim, lietuvietim vai kam citam. Savukārt, cik nu nācies novērot sadzīvē – iespējams, kļūdos, jo statistikas pētījumus neesmu veicis, – visaktīvākie nacionālās idejas sludinātāji nāk no etniski jauktām ģimenēm vai lokālmigrantiem, kas pazaudējuši pēctecības sakņu sajūtu un nu cenšas rast sev jaunu identitāti aktīvajā nacionālismā. Sanāk, ka ar identitātes meklēšanu un glābšanu nodarbojas tie, kas to vai nu kaut kur pazaudējuši, vai kam tā jākonstruē no jauna. Vecais, labais Hantingtons to skaidro ar pārāk strauju provinciālās sabiedrības modernizāciju un kardinālām dzīvesveida izmaiņām. (..)
Comments 
26.-Sep-2016 05:30 pm
Vienīgais kam nevaru piekrist ir Latviešu nācija vai tauta. Nu neesam mēs vēl izveidojušies par nāciju! Kurzemnieki ir atsevišķi, vidzemnieki atsevišķi, rīdzinieki augstprātīgi skatās pāri visiem, bet latgaļi ir pabērnu lomā.
Un visi kopā - vēl joprojām cenšamies saglabāt kalpu un pakalpiņu lomu.
26.-Sep-2016 05:39 pm
Paldies, nudien labs.:)
26.-Sep-2016 06:13 pm
Labi uzrakstīts.
26.-Sep-2016 08:11 pm
Kaut kā viss raksts kopā uzrakstīts kā horoskopi, kur katrs var atlasīt kaut ko sev atbilstošu un kaut ko, kam nevar piekrist.
Es esmu nomads un par to jūtos priecīga, kaut arī apzinos savas saknes. Man nepiemīt (ceru) domāšana, ka letvieši ir ideāli jebkādā ziņā, bet tāpat neticu, ka tas piemīt jebkurai citai tautai.
Lielā tautu staigāšana, cik atceros no vēstures, nebija mierīgs process, kur ļautiņi vienkārši izdomāja tāpat pārvietototies, tas radīja pietiekami daudz problēmu un raižu.
Nē man nav bail par kristīgo vai latviešu vērtību pazaudēšanu, man ir bail par tās brīvības pazaudēšanu ko esam ieguvuši ne tik viegli kā gribētos. Esmu dzīvojusi arī tādās vietās kā Irāna un Dubai, nē es negribu lai pasaule būtu šāda.
Es esmu latviete un to apzinos, ja es ārzemēs esot runāju un stāstu par mums es cenšos stāstīt labo, apzinoties arī slikto.
Varbūt es ārēji izklausos pēc sludinātājas...
26.-Sep-2016 08:35 pm
labs
This page was loaded Apr 24. 2024, 1:16 pm GMT.