Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Iz lauku dzīves... 
22.-Jul-2016 08:57 am
Sēžu tāds viss kamuflāžā, lai neizceltos vidē – kājās cauri džinsi (90 gadu mode atgriezusies), nedēļas rugājs, rūtains flaneļa krekls, zobos ciga, rokā aliņš, – uz nogāzta baļķa un gaidu, kad atvase pārradīsies no izjādes pa mežu. Pienāk treneres vīrs, apsēžas blakus. Sēžam, klusējam. Šis saka: Man tomēr te labāk patīk. Pilsēta nomāc.
- Miers, klusums, "Straumēnu" harmonija?
- Nu ir gan tas, gan tēvutēvu dubļi, bet kopumā viss daudz labāk. Tāpēc pametu laboratoriju, un pārvācos sievai palīdzēt stallī (puisis esot fizmats, vai nu Mg., vai Dr.). Pilsēta nomāc ar savu skriešanu un nemitīgo cīņu par vietu zem saules, grantiem un pārējo. Vienīgais mīnuss laukos, ka nav neviena, ar ko parunāt. Tā kā neņem ļaunā, ka piesēžu – nevar palaist garām iespēju sapīpēt ar cilvēku, kurš spēj saliktos sakārtotos teikumos izteikties.

Aizdomājos, ka tā patiešām ir. Parunāt var tikai par to, kā zāle aug, vai jēri trekni, un kādu kuilēnu kurš nogāzis medībās. Tas ar vietējo inteliģenci. Vairumam vienīgā sarunas tēma ir: aizdod eiriku aliņam (vai par to, ka jābrauc uz Angliju, kur esot cilvēka cienīga dzīve, tb aliņam nav jāaizņemas, ik dienu var pieliet mūli par paša pelnīto). Bet tas normāli. Ja saproti, ka mīts par čaklo un inteliģento zemnieku ir tikai mīts, tad realitāte nebūt netraucē. Visnotaļ patīkami. Ja laulātā nebūtu piesieta pilsētai, pats arī te paliktu.
Comments 
22.-Jul-2016 09:30 am
es domāju, ja ir ciba, kur saprātu paklausīties un ik pa laikam kāds draugu bariņš iebrauc, vai arī pats ar auto, kad galīgi jau zāles augšana nokaitinājusi, vari atbraukt pamīcīties krogā, lai atgādinātu sev, cik tā rīga tomēr derdzīga, ta viss čiki piki, tikai,lūk, kā tur cīgām sapelnīt, tas vēl tāds sāpīgs jautājums.
23.-Jul-2016 08:28 am
Pieslēdzu LMT 4G rūteri un komunicēju ar pacientiem pa vadiem, tāpat kā pilsētā. Man labums tas, ka lai uztaisītu reklāmas lapiņu, nevajag tikties aci pret aci. Tb lielākā problēma, ka ciema bodē nav vieglo cigu – pēc tām jābrauc uz apriņķa centru.
22.-Jul-2016 09:54 am
A par ko runāt? Par ko uztraukties?
Dzīvoju klusumā un mierā un baudu dzīvi.
22.-Jul-2016 10:25 am
+1. Ko tur daudz runāt ar kādu. Klusēšana zelts.
22.-Jul-2016 10:29 am
Kā māca lielās brāļu tautas paruna, kas krievam labi, tas vācietim nāve. Cilvēki ir visādi, vienam nevajag nekā cita kā vien mieru un klusumu, cits pēc mēneša mierā un klusumā pakārties gribēs.
22.-Jul-2016 01:23 pm
Kas ir lielā brāļu tauta? Cik man zināms, leiši tik daudzskaitlīgi nav.
22.-Jul-2016 01:35 pm
Uz pusi vairāk kā latvieši :)
22.-Jul-2016 09:45 pm
Tā nu gluži nav. Pirmkārt- praktiski visur laukos ir pieejams internets. Otrkārt - jau labi pasen ir izgudrots iekšdedzes dzinējs, kas mums ļauj satikt sarunu biedrus 3 stundu robežās praktiski no jebkuras Latvijas vietas līdz jebkurai. Treškārt, ja laukos dzīvo kopā ar dzīvesbiedru, kurš ir tiešām dzīvesbiedrs, vienmēr ir ar ko parunāt.
Nu, un plus tam visam - mīts par intelektuālo pilsētnieku ir tikai mīts, turklāt - daudz mītiskāks par čaklo un inteliģento zemnieku.
Un vēl pa virsu - man komunikāciju ar citiem fiziski taustāmiem cilvēkiem, izņemot to, ar ko dzīvoju kopā, vajag apmēram 1x 2 mēnešos. Un tieši šai vajadzībai pirms pāris gadiem 4 km attālumā uz dzīvi apmetās jauks geju pāris. Pilnīgi pietiek.
23.-Jul-2016 08:29 am
Otrdien satikšu staļļa saimnieku, informēšu, ka šis galīgi aplam raugās uz pasauli. :)
23.-Jul-2016 10:12 am
Iespējams, ka galīgi aplam gluži nē, bet pavirši un virspusēji gan. Turklāt - sirgst ar sevis nozīmīguma pārlieku apziņu un sindromu: "onkulītis, kurš vilcienā raujas komunicēt ar svešiem cilvēkiem, kas ir pārāk pieklājīgi, lai pasūtītu pupās, jo mājās visiem ir jau piegriezies ar savu tarkšķēšanu un neviens ar viņu nerunā". Bet to mož arī nevaig teikt :)
This page was loaded Apr 19. 2024, 12:03 pm GMT.