Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Manas "piecas kapeikas" pasaules glābšanā 
6.-Dec-2020 06:33 pm
Man šķiet, ka stāsts nav par to, ka svētdienās cepamo pannu nevarēs nopirkt. (Daudzviet pasaulē brīvdienās rūpniecības preču veikali vienkārši slēgti. Jo tā ērtāk darbiniekiem un īpašniekiem.) Ja tev piepeši sagribas tās pankūkas cept - būs iemesls iepazīties ar smuko kaimiņieni/kaimiņu un aizņemties. Pie reizes pasocializēsies. 😎

Skaidrs, ka vajag darīt visu iespējamo, lai mazinātu cilvēku riskus inficēties. Taču "visu" nenozīmē tādu lēmumus, kas neko neuzlabo pandēmijas sakarā. Jābūt rezultātam, nevis darbības imitācijai, lai nepārmestu bezdarbību. Pēc visa spriežot, lēmumu pieņēmējiem nav ne jausmas, kā izplatās vīrusi, un kā iepērkas parasto pārtikas veikalu apmeklētāji.

Saprotu, ja tirdzniecības centrus brīvdienās piever. Tā tas ir daudzviet pasaulē, un visnotaļ normāli. Mani mulsina pārtikas lielbodes, kurās blakus makaronu un maizes plauktiem ir arī kādi plaukti ar nepieciešamāko mājsaimniecībai (vai tas kāds mazgājamais līdzeklis, vai papīra dvieļi, vai slota).
• Kāds ir redzējis ģimenes, kuras brīvdienās dodoties uz vietējo Maxima vai LATs izklaidēties dienas garumā?
• Kāds ir redzējis ļaudis, kuri piepeši svētdienā izdomā iegādāties rūpniecības preces, un tās meklē nevis specializētajos veikalos un lielajos tirdzniecības centros, bet dodas drūzmēties, aplūkot cenas un salīdzināt uz vietējo Elvi?
• Cik % Rimi apmeklētāju brīvdienās drūzmējas alkoholisko dzērienu nodaļā, radot burzmu un palielinot infocēšanās risku?

Manuprāt tas, ka ej cauri Rimi vai Maxima plauktu rindām, pērkot maizi, bet nedrīksti paķert no 1 m tālāk esošā blakus plaukta papīra dvieļu rulli vai vīna pudeli, - tas ne par jotu nekādi nesamazina ne pircēju skaitu veikalos, ne risku inficēties. Aber esošie pircēji tāpat sastrēgst "pudeles kaklā" pie kasēm, jo taupības nolūkos strādā viena pati kasiere (un tā pati bez maskas).

Tā rezumējot: manuprāt kārtējā uzspiestā muļķība, jo nekādi nemazina ļaužu drūzmēšanos un risku inficēties.

P.S.
Es gan esmu absolūts nejēga ekonomikā, taču ieteiktu valdīšanai nevis imitēt lietavu aizbaidīšanas rituālus, kas vīrusu nekādi neietekmē, bet uz ārkārtas situācijas laiku par kādiem 5-10% samazināt PVN internetā pārdodamām pārtikas precēm (Latvijā jau tā ir augstākais PVN pārtikai visā ES). Vidējais tautietis ir "kapeiku pisējs" - ja internetā pasūtīt būs lētāk, tad viņš uz veikalu neies. Pasūtīs internetā, sēdēs mājās un gaidīs piegādi.
Pie tam apstākļos, kad ierobežojumu dēļ tiek masveidā atlaisti darbinieki, daudzi uzņēmumi pārtrauc savu darbību, kā reizi būs darbs ļaudīm ar autovadītāja tiesībām (visiem ģimenes, īre, kredīti) - tiks sildīta ekonomika.
Līdz aprīlim nekas ļauns no nodokļu atvieglojumiem nenotiks. Nu bet ja nauda budžetā jums aptrūksies - pārdodiet smalko VID māju kādai bankai, bet to kantori ieliekat kādā pamestajā Maskačkas rūpnīcas korpusā. Tā teikt, tuvāk mērķauditorijai. 😎
Comments 
6.-Dec-2020 09:58 pm
Maskačkas korpusu vispirms nāksies remontēt par 200 '000'000 EUR :)
7.-Dec-2020 08:14 pm
Nu re, Europas naudu būs kur ieguldīt un varēs uzsildīt ekonomiku par dažiem ļimoniem :)
6.-Dec-2020 11:56 pm
nodokļu atlaide interneta pirkumiem būtu patiešām laba lieta, bet .. nebūs...

par to ne-pārtikas preču ne-tirgošanu, kkur dzirdēju attaisnojumu, ka tas ir lai pārtikas lielveikali nebūtu labākā pozīcijā, kā nabaga mājsaimniecības preču tirgotāji, kuriem wīkendos liegums
7.-Dec-2020 10:42 am
Nodokļa samazinājums izklausās labi. Šādu lietu vajag varturiem tieši nodot, pats tač esi(biji) partijnieks. Un atskaiti cibā, par partijnieka saņēmēja atbildi un solījumiem.
This page was loaded Mar 28. 2024, 8:06 pm GMT.