Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
uzacis kā dvēseles spogulis 
10.-Sep-2016 09:14 am
Mietpilsoniski sekojot līdzi Eirōpas aristokrātijas dzīvei (šī subkultūra patiesi fascinē), esmu ievērojis vienu interesantu niansi, kā aristokrātes pamanīt pūlī. Proti, ar ļoti retiem izņēmumiem, tām nav izplūkātas un tad uzzīmētas uzacis (tb nav kā dažai labai pašmāju režisorei, kas ik rītu uzvelk ar zīmuli pierē: šodien esmu jautra, izbrīnīta, drūma utt.). Gan jau koriģē un kopj, taču lai būtu dabiski – no malas nepateiksi, ka kas plūkāts un klāt piezīmēts. Nu gluži kā ar labi klātu meikapu, kuru vērotājs no malas vienkārši neredz, uztverot kā sejas dabisko smukumu, aber ja štukatūras kārta saskatāma neapbruņotu aci, tātad meitietis nemāk īsti krāsoties, vai nepiemēroti sakrāsojies (tipa, vakara meikaps dienas vidū).

Spānijas karaliene Letīcija:
Comments 
10.-Sep-2016 10:03 am
bet varbūt viņām ir speciālās krāsotājas, abert pašmāju režisorei jācīnās pašai
10.-Sep-2016 10:47 am
Speciālas vai nespeciālas, taču uzacis neplūkā, fakc.
10.-Sep-2016 12:16 pm
Tā nav neplūkātas uzacis. Viņas lieto Anastasia Brows un Suqqu un kaut kādi kodeksi neļauj neko vairāk par "mirdzumiņš uz lūpām vai nedaudz acī vēlā vakarā". Bet uzacis skaistas, jā.
10.-Sep-2016 01:44 pm
Redz, nezinu gan konkrētās dāmas situāciju (ir vai nav koriģētas), bet no savas pieredzes gan varu droši teikt, ka ir iespējamas jaunkundzei uzacis, kuras nav vajadzības piekoriģēt ne par matu.
10.-Sep-2016 01:36 pm
Divi komentāri:

1) Man arī ir neplūkātas un nekrāsotas uzacis, lai gan izcelsme pa lielam ir no Vidzemes un Zemgales dzimtļaudīm + 1/4 nabadzīgo poļu imigrantu Latvijā 30.tajos.

2) Es pirms dažiem gadiem ar kolēgām malkojot viegli stiprinātus dzērienus Eiropas valstu aristokrātijas paliekas nodēvēju par "dzīviem artefakteim" - nu tā, ka funkcionālisma tam pasākumam maz, bet cilvēkiem tomēr patīk, jo vēsturiskums.
12.-Sep-2016 09:37 am
Laba gaume nerodas ģenētiski, bet audzināšanas rezultātā.

Man šķiet, ka šāds viedoklis ir tad, kad nav saskares ar šo subkultūru. Līdzīgi kā mans kaimiņš gena – prletariāta tīrradnis, - ar kuru pagalmā pīpojot pa laikam aprunājos, uz nejauši pasprukušu vārdu salikumu "akadēmiskās aprindas" reaģēja identiski: senīli večuki mantijās, bez kādām funkcijām un praktiska labuma, tikai saņem balvas un laurus, izdala diplomiņus, aber jēgas no tiem neesot nekādas, būtu labāk tai Zinātņu akadēmijā akvaparku ierīkojuši. :)
12.-Sep-2016 10:28 am
Un kādas Tavuprāt ir Eiropas aristokrātijas pildītās funkcijas?
13.-Sep-2016 09:16 am
Ļoti maz ko par to zinu, jo šī subkultūra ir visai noslēgta, taču jo vairāk interesējos, jo vairāk izbrīna, cik tās dzīve ir sociāli aktīva. Absolūtais vairums izveidojis, vada vai ir iesaistīts zinātnes, labdarības un sociālajos fondos, kas klusu, taču ietekmīgi veido Eiropas kultūrvidi un civilizāciju. Man tas šķiet visai interesanti, ņekmot vērā šīs subkultūras pārstāvju intelektuālo un kultūras bagāžas kapacitāti (Dr.Phil. ir norma, nevis izņēmums).
14.-Sep-2016 08:36 am
Mani šķiet interesanti, ka daudzviet šie dzīvie artefakti bez funkcionālisma dažbrīd funkcionē daudz aktīvāk, nekā neartefakti, kuriem tas būtu pienākums (šai gadījumā mūsu nearistokrātiskie sporta funkcionāri, kas pat tviterī nevīžoja kādu nebūt atbalstu paust, nemaz nerunājot par atbalsta fondu izveidošanu un vadīšanu).
http://royalcentral.co.uk/uk/princeharry/prince-harry-sends-message-of-support-to-invictus-competitors-at-paralympics-68533
This page was loaded Apr 19. 2024, 9:32 pm GMT.