Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
par mājasdarbiem 
10.-Feb-2015 10:15 am
Visnotaļ respektēju ļaužu bioloģiski iedzimto vēlmi kādu nīst. Tāda nu ir tā cilvēka daba, tb bez tās nevar. Ja nav baronu, tad jānīst kapitālistus, ja kapitālistus nīst nav košeri, tad jānīst komunistus, ja tie pačākstējuši, tad jānīst vēl kaut ko. Respektēju arī ļaužu sašutumu par RS pakalpojumu cenu kāpumu (lai gan paši šī brīža protestētāji pirms gada tikpat kvēli noprotestēja t.s. "Rīdzinieka kartes" projektu, kas paredzēja, ka pašvaldības iedzīvotājiem, no kuru nodokļiem tiek lielā mērā dotēts sabiedriskais transports, saglabāsies lētā cena, smagumu pārnesot uz tūristiem un viesstrādniekiem, kā tas ir visās lielākajās pilsētās pasaulē). Es arī savulaik biju sašutis, kad alus kausa cenu krodzinieki palielināja no 0,60 Ls uz 0,80 Ls.
Taču ieteiktu, pirms protestēt, izpildīt mājasdarbu, tb vienkārši izlasīt visiem pieejamu informāciju, kurš ko drīkst. Un kā zinām, pa lielam, kapitālistisks peļņas uzņēmums drīkst spēlēt vienos vārtos (piemēram, jebkura banka, var vienpusējā kārtā mainīt procentus un maksas, un neviens klients pīkstēt nevar - pīkstēt var, taču kaķa lāsti debesīs nekāpj). Tb arī RS, kā uz peļņu orientēts uzņēmums, var mierīgi palielināt cenas kā grib, un vienīgais, kā viņiem var piesieties, varētu būt saistībā ar monopolu ierobežojošo likumdošanu. Bet ne par to ir stāsts. Manuprāt, ir gana daudz aspektu, kuros varētu gan paprotestēt, ja kaut mazliet padomā, pirms vienkārši kliegt "ušīti ziepēs!".
Piemēram, mikroautobusu satiksme Rīgā. Jo tai, ja nemaldos (jāatzīst, neesmu jautājumā iedziļinājies, jo neizmantoju sabiedrisko transportu), var piesieties kudi nopietnāk. Ja atmiņa neviļ, jocīgais kabatas uzņēmums Rīgas mikroautobusu satiksme (RMS) uzvarēja iepirkumu (un panāca konkurentu likvidēšanu) ar to, ka garantēja nemainīgu braukšanas maksu cik tur gadu garumā. Ja RS ir tiesības paaugstināt cenu, tad man aizdomas, RMS tādu tiesību nav vis, jo tādējādi tiktu pārkāpti vinnētā iepirkuma noteikumi. Tb te gan varētu mazliet iedziļināties papīros - aizdomas, ka iemesls pabļaustīties varētu būt pamatotāks par personisku nepatiku. Dīvainā kārtā pret šo uzņēmumu neviens neprotestē.

P.S.
Starp citu, vispār jau sanāk, ka RD gānītāji, lamājot Ušīša/Amerika bandu, grauj LR kā valsts gaišo tēlu kopumā, jo tādējādi apšauba (diskreditē?) Latvijas valsts tiesiskuma sistēmu un tiesībsargājošo iestāžu kompetenci (jo tās taču noteikti reaģētu, ja RD saimnniecībā būtu kas nelikumīgs). ;p
Comments 
10.-Feb-2015 11:21 am
kremļa aģents hrenovijs! Valsts mums dzīvo veiksmes zīmē un tiesiskumā, savukārt Rīgā zog! Bļe, tas pat ābečniekam zināms kā 2x2 , a Tu te spriedelē!
10.-Feb-2015 02:54 pm
Es tik ar pirkstu norādu, kur klaigāšana būtu auglīgāka. Jo klaigāt vienkārši "kad beidzot valstī būs kārtība" ir tāda bezatlikuma tehnoloģija.
10.-Feb-2015 11:46 am
jaunais cilvēk, jums ūsa atlīmējusies debitīvs aizpeldējis!
no otras puses — aizpeldējis konsekventi, nevis zvāŗojas no vieniem sāniem uz otriem kā dažlabam citam.
tā kā es ala nedzeru un tramvaja nebraucu, aktuālajā diskusijā neko lāga pienest nevaru. tā vietā uztamborēšu mazu pārskatu, kā īsti jānītī* un kā nav jānīst.
_______
* eku, pirms pāris dienām ar māsu-tekstilnieci gājām cauri 31. gada aušanas grāmatiņai (autōre Anna Antens), un, skatos, vienā lappusē stāv rakstīts par Jānīti ar mazo burtu: tas jānītī tā un tas atkal jānītī šitā. māsa, lingvistisko žargōnu nepārzinādama, itin nopūlējās, kamēr man piešķīla, ka runa nav par mani, bet darbības vārda nītīt formu.
10.-Feb-2015 02:53 pm
Ai, neesat nu tik sīkumains, ser! Es pats arī pārvietojos tikai kājām, taču uz padomu došanu esmu nasks. Jums iesaku to pašu - atrašanās malā rada objektivitātes ilūziju. Vismaz man toč tā ir. ;)
10.-Feb-2015 03:07 pm
Ek, ziepe jau tāda, ka valodiski malāstāvēšana nemaz nav iespējama. Pavei, trīs minūtes pēc aukstā prāta kritikas pats pie martkorčega vajadzības izteiksmē teicami sapinos. Un besos jau tādaliņ tūdaliņ, ka pusgadsimtu ar mani nekas tāds nav noticis. A te piepēži maisam gals vaļā. Dabiski, uzreiz jāmeklē vainīgais un jādod izplūduši padomi ;)
10.-Feb-2015 03:10 pm
Tā nav ziepe, tā ir dzīve. Lai gan - nekādas atšķirības.

Šobrīd galva dulla un virpa atkal kauc, bet vakarā pārskatīšu un padomāšu, kur aplams skanējums (pareizi un precīzi izteiktie ir ļoti svarīgi, kaut internets piecieš visu).
10.-Feb-2015 03:21 pm
Es atkal novirpojies līķis, jau nedēļu slaistos atvaļinājumā. Lūa, arī rezultāts uz sejas.
Debitīvs, viņš arī vajadzības izteiksme: man jādzer piens (datīvs + debitīvs + nominātīvs).
Paralēli mulsinoši musinoša ir sīkumaini atšķirīgā formula: man jāskrien dzert pienu (datīvs + debitīvs + infinitīvs + akuzatīvs). Beidzamā laikā sāk šķist, ka ļaudis to gala objektu liek nominatīvā vai akuzatīvā uz labu laimi. Kā igauņi svešvalodās lieto viņš vai viņa. Tas viss būtu kruta, ja pats nemanītu, ka arī zēlīgā kārtā ieslēdzu randomaizeri.
10.-Feb-2015 03:27 pm
Tas man klupšanas akmens, zinu. Vairākkārt aizrādīts. Saku: man jādzer "ko" - pienu, aber ļaudis saka, ka nominatīvs pareizs. Līdzīgi, kad ar Annu ņēmos, tulkoju "žēl man "ko" - Annu", tak eksperti smīkņāja, ka žēl esot "kā" - Annas. Tb tas ir klajā pretrunā ar manu valodas izjūtu, taču iespējams, pie vainas ir kādas bērnības dialekta iezīmes. Jāiekaļ to pareizo variantu būs mehāniski.
10.-Feb-2015 03:35 pm
Nu , lūk, tagad pats sakauninājos, iboo vārds Pareizi manā vārdnīcā ir uz burta Žō.
Turklãt starp realizēto ģenitīvu/akuzatīvu vēl klimst brāļutautu līvigauņu partitīvs.
Dzert pienu vs. dzert piena. Bet šo derētu uz kādu dūmakainu viskejpievakari atstāt.
Lai rimti virpojas, un nejem šito šitu galvā. Sūc un viss ;)
10.-Feb-2015 03:37 pm
Nav, nav tas sūds. Tikai bail, ka nu jau par vēlu iemācīties pareizi runāt/rakstīt. Atliek tikai nožēlot, ka skolā tam nepievērsu vajadzīgo uzmanību. :(
10.-Feb-2015 03:51 pm
Pēdējās divas kapeikas, iepriekš skrienu uz metroo: valoda nebūt nav tik perfekta un sakārtota sistēma, kā to cenšas stādīt priekšā un iedīdīt skolotāji, likumdevēji un citas kriminālās autoritātes. Un spēju raiti argumentēt ar likumu paragrāfiem es vairāk saistu ar vardarbību nekā brīvības lidojumu. Tas, ko cenšos sevī attīstīt un atbalstīt - spēju pārredzēt spēles laukumu, krāsu paleti un instrumentu kasti. Oj, nepabeigšu - mani aiz ausīm velk laukā. Uzurpātoori!
This page was loaded Apr 26. 2024, 12:14 am GMT.