Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Commenting To 
10.-Feb-2015 10:15 am - par mājasdarbiem
Visnotaļ respektēju ļaužu bioloģiski iedzimto vēlmi kādu nīst. Tāda nu ir tā cilvēka daba, tb bez tās nevar. Ja nav baronu, tad jānīst kapitālistus, ja kapitālistus nīst nav košeri, tad jānīst komunistus, ja tie pačākstējuši, tad jānīst vēl kaut ko. Respektēju arī ļaužu sašutumu par RS pakalpojumu cenu kāpumu (lai gan paši šī brīža protestētāji pirms gada tikpat kvēli noprotestēja t.s. "Rīdzinieka kartes" projektu, kas paredzēja, ka pašvaldības iedzīvotājiem, no kuru nodokļiem tiek lielā mērā dotēts sabiedriskais transports, saglabāsies lētā cena, smagumu pārnesot uz tūristiem un viesstrādniekiem, kā tas ir visās lielākajās pilsētās pasaulē). Es arī savulaik biju sašutis, kad alus kausa cenu krodzinieki palielināja no 0,60 Ls uz 0,80 Ls.
Taču ieteiktu, pirms protestēt, izpildīt mājasdarbu, tb vienkārši izlasīt visiem pieejamu informāciju, kurš ko drīkst. Un kā zinām, pa lielam, kapitālistisks peļņas uzņēmums drīkst spēlēt vienos vārtos (piemēram, jebkura banka, var vienpusējā kārtā mainīt procentus un maksas, un neviens klients pīkstēt nevar - pīkstēt var, taču kaķa lāsti debesīs nekāpj). Tb arī RS, kā uz peļņu orientēts uzņēmums, var mierīgi palielināt cenas kā grib, un vienīgais, kā viņiem var piesieties, varētu būt saistībā ar monopolu ierobežojošo likumdošanu. Bet ne par to ir stāsts. Manuprāt, ir gana daudz aspektu, kuros varētu gan paprotestēt, ja kaut mazliet padomā, pirms vienkārši kliegt "ušīti ziepēs!".
Piemēram, mikroautobusu satiksme Rīgā. Jo tai, ja nemaldos (jāatzīst, neesmu jautājumā iedziļinājies, jo neizmantoju sabiedrisko transportu), var piesieties kudi nopietnāk. Ja atmiņa neviļ, jocīgais kabatas uzņēmums Rīgas mikroautobusu satiksme (RMS) uzvarēja iepirkumu (un panāca konkurentu likvidēšanu) ar to, ka garantēja nemainīgu braukšanas maksu cik tur gadu garumā. Ja RS ir tiesības paaugstināt cenu, tad man aizdomas, RMS tādu tiesību nav vis, jo tādējādi tiktu pārkāpti vinnētā iepirkuma noteikumi. Tb te gan varētu mazliet iedziļināties papīros - aizdomas, ka iemesls pabļaustīties varētu būt pamatotāks par personisku nepatiku. Dīvainā kārtā pret šo uzņēmumu neviens neprotestē.

P.S.
Starp citu, vispār jau sanāk, ka RD gānītāji, lamājot Ušīša/Amerika bandu, grauj LR kā valsts gaišo tēlu kopumā, jo tādējādi apšauba (diskreditē?) Latvijas valsts tiesiskuma sistēmu un tiesībsargājošo iestāžu kompetenci (jo tās taču noteikti reaģētu, ja RD saimnniecībā būtu kas nelikumīgs). ;p
Comment Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Apr 19. 2024, 12:56 am GMT.