Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Ušakova pirksts arī Liepājā 
30.-Sep-2014 10:51 am
Nejauši googlojot pamanīju šausmīgu apgrēcību "Latvijas avīze" mājas lapā, kas tur publicēta pagājušā gada novembrī. Neraugoties uz to, ka tik ilgi visas valodnieku komisijas klusē (iespējams, šobrīd ķemmē tūristiem domāto suvenīrbodīšu krājumus, kur tās derdzīgās sirsniņas navalom) un dzimtās valodas pūristi arīdzan (tie vlaikam vēl joprojām aizņemti ar Rīgas pilsētas robežzīmju sakārtošanu), šķiet, jāierosina vistautas protesta kampaņu par šādu valodas apgānīšanu, Liepāju slavējot (jo katram taču zināms, ka sirsniņas simbolu nedrīkst izmantot ne kā dekoratīvu garumzīmi - garumzīmei jābūt tikai un vienīgi ktaisnstūrim, - ne arī kā vārda aizvietotāju):
Comments 
30.-Sep-2014 11:13 am
:)
Stāsts gan pamatā bija par ko citu. Par nesodītu autordarba izķēmošanu. Un man kauns, ka visas varenās akaalaa un laipas cieta klusu pie tāda autortiesību pārkāpuma.
Bet VVC, protams, izceļas ar dīvainību.
30.-Sep-2014 11:31 am
Hmm, vienīgā puslīdz kāda reakcija bija tieši par sirsniņas kā latyviešu valodai neatbilstošas zīmes izmantošanu: VVC sastādījis administratīvā pārkāpuma protokolu atbildīgajai amatpersonai par uzraksta “RĪGA” garumzīmes aizstāšanu ar sirsniņu, piemērojis naudas sodu, kā arī uzdevis garumzīmi atjaunot. Naudas sods uzlikts RDSD vadītājam Krišjānim Peteram.
Via: http://www.la.lv/rigas-dome-parsudzes-vvc-lemumu-par-administrativo-sodu/

Aber tas, ka autortiesību aģentūras klusē, ir visnotaļ saprotami, jo likums nav pārkāpts. Latvijas Republikas Civillikuma 3. pants nosaka, ka katra civiltiesiskā attiecība apspriežama pēc likumiem, kas bijuši spēkā tad, kad šī attiecība radusies, pārgrozījusies vai izbeigusies, un neskartas paliek jau iegūtās tiesības. Tas nozīmē, ka ja darbs tapis Latvijā pirms 1993. gada, uz to attiecas tās autortiesības regulējošās likumdošanas normas, kādas bijušas spēkā darba radīšanas laikā, tb LPSR Autortiesību likuma normas. Aber tās nosaka skaidri: autors honorāru saņēmis un objekts nonācis pasūtītāja īpašumā. Autors, protams, saglabā personiskās tiesības (tb tiesības uz sava vārda kā autora minēšanu), aber mantiskās tiesības ir jaunā īpašnieka ziņā, kurš, ja grib, to objektu var kaut zaļu krāsot, kaut nojaukt (kā tiek darīts ar milzumu autoru radītiem objektiem, piemēram, Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas ēku, restorrāna "Sēnīte" ēku Berģos u.c.). Tb likuma pārkāpuma nav, attiecīgi, (K)AKA/LAA & biedri spiesti klusēt un tramdīt puķu tirgoņus, kuriem rādžiņš zem galda spēlē. Bet tas, ka tauta cepās Delfi.lv komentāros, tas normāli, jo neviens jau to s likumus nav lasījis, bet spriež kā tiesneši, pēc sirdsapziņas un izpratnes. :)
30.-Sep-2014 11:40 am
Jā, nudien taisnība par tām a-tiesībām, nebiju padomājis, ka toreiz tak autortiesības bija vienlīdzīgas mantiskajām tiesībām.
Lai vai kā, es tik un tā sirsniņu uzskatu par bezgaumību un drīzāk antireklāmu Rīgai.
30.-Sep-2014 11:41 am
Savukārt Liepājas simbolika ir no jauna radīta, tur var izpausties, kā vēlas.
30.-Sep-2014 11:42 am
Sirsniņa vai nu ir bezgaumīga, vai nav. citādi tā selektīvi sanāk. ;)
30.-Sep-2014 11:45 am
Es tak netiecu, ka Liepājas simbols ir sevišķi gaumīgs. Lēta pakaļskriešana visiem I NY, utt. Bet iepriekš nebija pat tā, tāpēc ir labi, ka tā.
Rīgā toties bija spēcīgs un atpazīstams simbols, kuru sacūkoja.

Tā teikt, uzraksts ХУЙ varbūt arī izdaiļo šķūnīti, bet uz teātra sienas gan tam nebūtu īstā vieta.
30.-Sep-2014 11:57 am
Par padomju laika dzelzbetona mantojuma spēku un atpazīstamību neņemos spriest, jo nekā no tā nejēdzu (pie tam nelabas aizdomas, ka ja to sirdi sarkanbaltsarkanās krāsās, lai ieriebtu Ušīša bandai, būtu uzlikuši vislatvieši kopā ar vienotībniekeim, tie paši lielie kritizētāji sajūsmā aplaudētu, ka beidzot dzelzbetona sūds izdaiļots), taču tik un tā Endzeliņš un Mŭlenbachs kapā rotē par šādu apgrēcību pret valodu! ;(
30.-Sep-2014 11:43 am
Ušakova pirksts neļautos norādīt uz kaut ko tik divdomīgu - tur var nolasīt, ka Eiropas Savienība mīl Liepāju :))
30.-Sep-2014 11:53 am
Vaimandieniņ, tas tak vēl trakāk! Te tak arī eiroskeptiķiem jāsaka savu vārdu!!!
This page was loaded Mar 29. 2024, 3:17 pm GMT.