Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
par kultūras galvaspilsētas statusu 
22.-Nov-2013 10:22 am
Līdz šim netiku pievērsis uzmanību ziņai, ka Rīga 2014. gadā būs tur Eiropas kultūras galvaspilsēta. Šķita, ka tas tāds zicdirektora statuss, kuru rindas kārtībā, vadoties no politkorektuma kritērijiem, piešķir gan Rīgai, gan Kišiņevai, gan Sofijai. Tb skārda goda medālītis jaunattīstības zemju pilsētiņām, lai šo mēriem būtu ko pie sienas piekārt.
Bet izrādās, ka štelle kudi nopietnāka un par šo statusu kopš tālā 1985. gada notiek nopietna cīņa - tikt par kultūras galvaspilsētu nozīmē dabūt pilnu loterijas biļeti. Piemēram, Glāzgova, kas bija visu aizmirsts un panīcis provinciāls nostūris, bijušās inženiertehniskās industrijas šrots, pēc 1990. gada, kad kļuva par Eiropas kultūras galvaspilsētu, pateicoties pilsētas domes prasmēm izmantot šo statusu, izvērtusies par vitālu, radošu centru ar izteiksmīgu, lokāli veidojušos kultūru un ļoti aktīvu tūrisma industriju. Tikai pāris cipari: 2003. gadā, kad par šo pīrāgu konkurēja 6 pilsētas, Kārdifa lēsusi savu ieguvumu no tā kā 1,64 miljardu USD apjomā, pēc Invernesas aprēķiniem veiksmes gadījumā tūristu skaits Ziemeļskotijā pieaugtu par 1/3, Ņūkāsla prognozēja, ka uzvara radītu 17 500 jaunu darba vietu un ekonomisko ieguvumu vismaz 1,5 miljardu USD apjomā. Uzvarēja Liverpūle, kā rezultātā pilsēta ieguva: 14 000 jaunu darba vietu, 3,3 miljardu USD ienākuma, plus par 1,7 miljoniem tūristu vairāk, nekā iepriekš.
Šādas paralēles varētu būt labs eksāmens RD darboties spējai. Tb ja būs līdzīgs rezultāts, tātad māk strādāt (un tad lai uz poda iet Usīša dēmonizētāji, kuri ar steigu mestos vākt parakstus pat par Pārdaugavas betona staba nosargāšanu, ja vien Ušītis būtu ierosinājis to nojaukt), aber ja nebūs, tad beidzot būs objektīvs publisks (nepublisko jau netrūkst, bet par tiem skaļi nerunā, jo pierādīt ta nekā nevar) rādītājs, ka Mr.Tventija komanda vienkārši ir mantkārīgu dergļu bars, kas naudu kāš nevis pateicoties prātam un prasmēm, bet gan tikai krēslam un korupcijai.
Comments 
22.-Nov-2013 10:46 am
Mani vairāk uzrunā otra admirāļa spēja izteikties mēdijos.
22.-Nov-2013 11:24 am
Nu, savdabīga un lokāli izveidojusies kultūra mums jau ir, var ievilkt ķeksi.
22.-Nov-2013 11:47 am
"Ušītis" - tas skan (izlasās) tik, tik...
uzreiz acu priekšā ataust vieglas demences skarta seja, acis mīlīgas, mīlīgas, pār zodu tek siekaliņa. Nekā personiska, tieši tādas pašas asociācijas raisītu Vienotības fans, teikdams "Dombītis" vai nacionālis - "Dzindzītis".:)
22.-Nov-2013 12:01 pm
Ko nu šitais žurnālistiņš, tāds ne cepts ne vārīts. Viņam tač padotie krēslu no pakaļapakšas nozags un viņš uzrīkos kādu komisiju, lai noskaidrotu faktu, ar 1500 Ls piemaksu pie algas.

Ja vēlas rezultātu Rīgas domē, jārīkojas kā ar gruzīnu policiju, visus patriekt un sākt no jauna bez vecajām "mēbelēm".
22.-Nov-2013 12:10 pm
Rīgai nav bītlu, futbola kluba un kruīza laineru termināļa, lai sasniegtu tādus rezultātus.
This page was loaded Apr 26. 2024, 9:20 am GMT.