Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Zane un ERAF 
6.-Okt-2013 07:13 pm
Man ļoti patīk, kā tur tās atbildīgās personas veikli atrisinājušas problēmu ar ERAF, ESF u.tml. logotipiem, kurus obligāti jāizmanto dažādos materiālos. Acīmredzot sākumā viņu rīcībā bijis viens vientuļš .JPG fails, ko atsūtījuši "no centra". Bet visādi tur sūda maketētāji, vainamādami, ka to nevar palielināt bez deformācijas, šiem pieprasīja dot logo uzzīmētu vektoros, tb .AI, .EPS .PDF versijās u.tml., lai tikai pikseļu nebūtu. Zane to atrisinājusi vienkāršiģeniāli, kā visas ģeniālās lietas dievzemītē: to pašu nelaimīgo .JPG viņa gluži vienkārši pārseivojusi par .AI, .EPS .PDF, tb pikseļu fails paliek, palielināt to nevar, bet prasības pēc dažādiem paplašinājumiem izpildītas, un ja kādam nepatīk, lai pārzīmē ar roku. Ko ar nu nāksies darīt (zin, kaut kā nebiju iedomājies, ka ja lejuplādēju .AI, tad saņemšu .AI ar ieembadētu jepegu). Un gan jau ka sevi uzskata par labiem speciālistiem, kas velti maizi neēd.

Nu tas ir līdzīgi, kā ja citam ofisa planktonam atsūta rediģēt projekta tekstu, bet atsūta JPG bildītes saskanētas. Kad šis prasa wordu, lai varētu ar to tekstu strādāt, viņam laipni piedāvā wordu, kurā ir tieši tās pašas bildītes - ko prasīji, to saņēmi. A gribi savu darbu padarīt, tad nu ņem un ar rociņu visu pārraksti.
Comments 
6.-Okt-2013 07:32 pm
Man kaut kādi ir....kuru vajag?!
6.-Okt-2013 07:34 pm
Klasisko ERAF: http://www.esfondi.lv/page.php?id=443

Varu ESAF pretī dot, to savuaik pārzīmēju.
6.-Okt-2013 07:49 pm
Done!

Starp citu- tikko apskatījos netā intereses pēc. Nepilnas minūtes laikā var arī normālu eps. atrast. :) Nevajag uzreiz pirmo ņemt.
Viņš tiešām ir TIK tizls... bwe!
7.-Okt-2013 01:16 pm
... jau grasījos vaicāt, vai ta nu slinkie maketētāji sen nav uztaisījuši vajadzīgos formātus, neba no gaisa tā Eiropa te tikko nokrita, bet izrādās, ka tomēr kaut kas ir...
8.-Okt-2013 11:45 am
Principā jau katram krājumiņš ir. Tikai es, personisku apstākļu dēļ, pēdējos 5 gadus haltūras neņēmu un izkritu no aprites, krājumus neataisīju. Tagad, kad privāto darbu gūzma sagāzusies, tad nu jāspļaudās, ka laiks tiek tērēts nevis veicot uzdevumu, bet meklējot pa kaktiem izejmateriālus, kuriem it kā būtu jābūt pieejamiem ar pirmo piegājienu. Bet štrunts par to - pati ideja skanējumu saseivot visās iespējamās versijās manī izraisīja neviltotu apbrīnu. :)
6.-Okt-2013 08:03 pm
Īsta zane nevis pārseivo failu attiecīgajā formātā, bet vienkārši pārsauc ar pareizo paplašinājumu :)
6.-Okt-2013 08:27 pm
Nav jau svarīgs process, bet rezultāts.
6.-Okt-2013 09:01 pm
A kāpēc tad tur atšķiras failu izmēri epsam un jpegam?

http://www.esfondi.lv/page.php?id=443&text_format=on
6.-Okt-2013 09:13 pm
Svaru jau lielā mērā ietekmē tas, kādā versijā noseivots. Vienu un to pašu tehnisko parametru bilde eps, tiff vai jpg formātā atšķirsies visai ievērojami.

Beigās jau dabūju te no [info]traffico, un šis man parādīja, kur var atrast lietojamu failu, aber pats princips gan mani pārsteidza - to varētu sagaidīt no kāda meituka, kam šķiet, ka visa sāls ir paplašinājumā, nevis no ļaudīm, kuru profesionālais pienākums būtu par tiem korporatīvās identitātes materiāliem rūpēties un tos sagatavot visiem dzīves gadījumiem. Tas mani visnotaļ izbrīnīja.
6.-Okt-2013 09:47 pm
Vispār varētu piezvanīt un "parunāt"! :)
Bet ši sērga ir visur. Man pavasarī viens jaunskungs no nevalstiskās organizācijas piedāvāja notreisot, uz ko es teicu- ja tur būtu tā ideja, tad sen visi ko tādu piedāvātu.
6.-Okt-2013 09:45 pm
Eps tāpat kā bildi var saglabāt lielu vai mazu. Jo mazāks, jo mb būs mazāk. Tikai atškirībā no eps, ai un pdf tas jpg (bilde) arī kvalitātes ziņā samazināsies. Piemērs- plakāts pret tavu userpic- 100x100 pikseļi...plakātam tas ir tūkstošos.
6.-Okt-2013 10:48 pm
Nu ja tai galā ir dauņi, Tev jau tādam nav jābūt:

http://www.liaa.gov.lv/lv/par-liaa/logotips/liaa-logotips
7.-Okt-2013 02:11 am
Ja aktuāli - jautā un tev taps atbildēts, man te mētājas pa komputātōru jamie.

Bet jepegs epsī - tas ir brīnišķīgi, pirmoreiz ko tādu saņemot raudāju dzidras aizkustinājuma asaras.
This page was loaded Apr 24. 2024, 2:51 am GMT.