Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
pūtiet paši - zin', pūtīs ar' 
4.-Nov-2011 09:55 am


Šorīt LNT ziņās ar lepnumu tika atzīts, ka no dievzemītes 2 miljoniem iedzīvotāju 200 000 esot "radošo profesiju" pārstāvji. Tb ja paskaitām, cik nodarbināti valsts un pašvaldību iestādēs, apkalpojošajā sfērā, tad rodas iespaids, ka visu šo varzu uztur vien pārdesmit tūkstoši, kas patiesi rada ko ar pievienoto vērtību. Un tad brīnāmies, ka kaut kā nedzīvojam tik trekni kā vāczemē, ja uz vienu ražojošo ir 20 radošie, kas jābaro.

Starp citu, starpkaru perioda Latvijā valsts apmaksāja studijas tikai tiem, kam nebija apgādnieku, pie tam ar nosacījumu, ka students ir apaļš teicamnieks - tikko vairs nav visas maksimālās atzīmes, tā no budžeta grupas ārā. Un arī ar visu to viena no lielākajām valsts problēmām bija t.s. "inteliģentie bezdarbnieki", kurus bija jāuztu - kaut ko pamācījušies, izklaidējoties pa korporācijām un kneipēm, prastu darbu strādāt negribēja, bet smalkam nebija īsti derīgi.
Comments 
4.-Nov-2011 10:25 am
Protestējošie studenti ir pati nožēlojamākā protesta forma mūsu valsti. Tajā pašā laikā - pati ilustratīvākā. Pūlis dabiski stulbu un viegli manipulējamu jaunūkšņu, kurus uzkurina un iztumj ielās protestēt trekni noēdusies mūsu augstskolu elite.
4.-Nov-2011 10:35 am
rektori, prorektori etc. paši arī ies; mani vairāk mulsina iešana protestos pret kko, kas nav maināms (budžetu graizīs un tas jau nu jau pāris gadus kā notiek un ir zināms, doh!). Kā ari sauklis - dariet paši. Kaps tukšs nestāv, darīs arī paši. Būtu labāk ap apaļo galdu sanākuši un izdomājuši kādu nebūt sev svētīgu stratēģiju, kuru tad Ķīlim likt priekšā lielajos pārmaiņu laikos..
4.-Nov-2011 10:40 am
Nu, visnožēlojamākais šajos protestos jau ir tas, ka, cik ir sanācis pajautāt "studentu pašpārvaldes" aktīvistiem, vai viņiem vispār ir kaut mazākā izpratne par viņu augstskolas budžetu un tā izlietojumu, izrādās, ka nav nekādas sajēgas. Un, kad tiek prasīts, kālab tā, jo viņiem taču ir tiesības piedalīties arī visās augstskolās sēdēs, kur tiek risināti naudu jautājumi, atbilde ir "mūs vienkārši izdzen ārā".
4.-Nov-2011 10:52 am
par tām pašpārvaldēm gan tiesa; nevienu ārā nedzen (ja neesi galīgs idejōts), jo senāta u.c. sēdes var notikt tikai pie noteikta % studentu pāŗstāvju skaita uz vietas, kā arī studentiem ir brīnišķīgas veto tiesības attiecībā uz pārvaldes orgānu lēmumiem etc., bet tas, ka mākslas augstskolu stud.p. ir neka nederīgas, gan ir fakts
4.-Nov-2011 10:57 am
Ai, nē, tādā ziņā mākslu augstskolas nav ne par matu sliktākas par visām LU, RTU, RSU utt.

Grūti man spriest par senāta sēdēm, zinu tik to, ka katras augstskolas finanšu lietas pārzin ļoooooti ierobežots cilvēku loks un studenti tie nav pilnīgi noteikti:))
4.-Nov-2011 06:04 pm
savā laikā izsaucām uz skolu finanšu ministrijas pārlūkus, lai tie mums pa punktam izskaidro, kas ir tajos - apstiprināšanai pēdējā mirklī sadaļā 'u.c. jautājumi' iešķiebtos - budžetos.
4.-Nov-2011 06:07 pm
Nu, šitādi kašķi ir ļoti nozīmīgs, bet netipisks izņēmums, diemžēl.
6.-Nov-2011 08:00 pm
Nesaki vis. Studentu pašpārvaldes un aktīvistu vidū ir vērojams straujš situācijas izpratnes kāpums, tb ja pagājušo gadu viņi gāja protestēt pie Saeimas, tad šī gada laikā uzzinājuši, ka budžetu izstrādā un pieņem MK, tb nu devās protestēt uz Brīvības ielu. Tā kā situācija ir cerīga: iespējams, tuvāko gadu laikā kāds no viņiem iedomāsies izlasīt Augstskolu likumu, savu alma mater Satversmes. Un tad jau vēl solis līdz atklāsmei, kā tiek finansētas augstskolas. Tb intelektuālais progress nenoliedzms.
This page was loaded Maijs 3. 2024, 6:35 pm GMT.