Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
kā nu tā iekļaušana realitātē notiekas 
15.-Okt-2022 01:31 pm
Piemērs no dzīves: jauka provinces mazpilsētiņa pusceļā starp Lubānu un Vecpiebalgu, kurā bērniem ar ne tik gaišām galvām vai vienkārši bez iespējām mācīties (no deklasētām latvju alkoholiķu ģimenēm) bija mazs un jauks internāts. Tad ieradās gudra komisija un internātu pievienoja pilsētas skolai, īstenojot bārabērnu "iekļaušanas izglītību". Pašvaldība priecīga, jo nu nauda ietaupās; arī bērnu tiesību aizstāves korķē vaļā uzvaras šampaniešus.
Tie daži skolotāji, kas nu meklē laimi citos pagastos vai pie bērniem aiz jūras... diemžēl, lai uzceptu omleti, čaumalu jāsasit.
Rezultāti praksē... Mazpilsētā, kur visi viens otru zina, pa klasēm izdalītie "internātisti" uzreiz kļuva par skolas parijiem (izstumtajiem). Kopkoris: "Ha-ha-ha, tie jau ar "īpašajām vajadzībām", kuriem vajag vairāk laika pārbaudes darbam, ha-ha-ha!". "Internātisti" ir zaudējuši ilūzijas par savu vietu barības ķēdē - sekmes un interese par mācībām krītas, virkne pusaudžu sāk bēgt no skolas. Finita la commedia.
P.S.
Būtu interesanti uzvaicāt bērnu glābējiem-iekļāvējiem, ko paši domā par savu labo ieceru augļiem, taču aizdomas, ka šie jau nes gara gaismu kādā citā pagastā, un nenojauš, kas aiz viņiem paliek. Bet ja nojauš, tad gan jau pie rokas ir 20 gadus seni Somijas pētījumu materiāli par šīs metodes efektivitāti - neveiksme praksē nenozīmē, ka teorija būtu aplama.
Comments 
16.-Okt-2022 10:52 am
Tā pat ir labāk, būs izsprukuši no gairlaicīga indoktrinētu sērkociņgalvu likteņa.


16.-Okt-2022 02:43 pm
Nav obligāti, nomedīs piemēram kādi ticīgie un saindoktrinēs pa savam :D
16.-Okt-2022 12:17 pm
Bet kad es gāju pamatskolā, mani apsmēja par to, ka biju salīdzinoši gudrākais no puikām klasē. Tagad laikam tiešām tas tā vairs nav, apsmej stulbos. Kā tas mainījās?
16.-Okt-2022 06:34 pm
Parastajā skolā tas ne kotējas, ne nekotējas - nav svarīgi, - teicamnieki, ja brīvā laikā nekautrējas dzenāt bumbu, visnotaļ labi iekļaujas. Valsts ģimnāzijās, tur gan jau parādās konkurence - brīvajā laikā tāpat dauza bumbu, bet stundās jau sacenšās, kurš būs gudrākais.
This page was loaded Apr 20. 2024, 3:53 am GMT.