Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
 
15.-Okt-2017 11:30 am
Interesanti, ka no vecās civilizācijas zemēm, tikai Austrija un Nīderlande iekļuvušas šajā jaunattīstības valstu saimē.

Comments 
31.-Okt-2017 02:33 pm
Nus, konkrētajā gadījumā, par ko iecepies, neredzēju ne izglītotākos, ne zinošākos, tikai skaļākos.
1.-Nov-2017 08:13 pm
Tā kā dzīvnieku cirku aizliegums ir zinātniski pamatojams, mēs varam apskatīt arī hipotēzi kā tā virzītāji ir ne vien skaļi bet arī izglītoti/ zinoši. Tas nav izslēgts.
3.-Nov-2017 06:49 am
Hmm, starp publiskajā telpā manāmajiem virzītājiem neredzēju nevienu zoologu, veterinārārstu vai kinologu. Savukārt publiskajā telpā manāmie nav zinošāki dzīvnieku uzvedībā par mūsmājas sētnieku, vienīgi ir ar dzelžainu pārliecību par savas pārleicības progresivitāti.
Savukārt visi man zināmie (un pazīstu diezgan daudz šo nozaru speciālistus) uz šo aktivitāti raudzījās kā uz hipsteru cirku. It sevišķi uz argumentācijas loģiku. Bet nav izslēgts, ka kāds zooloģijā un etoloģijā izglītots cilvēks arī bija aizleiguma pieprasītāju rindās, tikai sava kautrīguma dēļ visnotaļ slēpās.
3.-Nov-2017 07:56 am
Starp citu, tas arī ir vienīgais iemesls, kāpēc interesējos par šo tēmu – argumentācijas neloģiskums, balstīšanās uz emocijām un totāla neorientēšanās etoloģijā. Pats cirks kā kultūras fenomens mani absolūti neinteresē, ar vai bez dzīvniekiem (manis pēc cirks varētu vispār izgaist, nepamanītu).

Pie tam gadījums ir visai simtomātisks. Cirks vēsturiski ir pārdzīvojis milzumu izmaiņu: sākotnēji tā bija tikai kropļu parāde, bet kad publikā zuda interese par kropļiem, tad tos nomainīja dresēti dzīvnieki. Kad publikai zuda interese par dzīvniekiem, un tos uzturēt kļuva ekonomiski neizdevīgi, tad tos nomainīja akrobātu gaismas šovi. Tb vienmēr viss ritējis pēc principa "kāds pieprasījums, tāds piedāvājums". Un tad piepeši virknē pusautoritāro valstu (kas ir demokrātiskas uz papīra, bet pavalstnieki vēl dzīvo autoritārisma ilgās) sākas aizliegumi. Ar moto, ka tumsonīgo tautu jāaudzina. Interesanti šķiet, ka tā "attīstītākā" cilvēces daļa koncentrējusies tieši šādu marginālo zemju lokā. :)
3.-Nov-2017 12:10 pm
Nu es lasīju kāreiz bioloģiskus - zooloģiskus - etoloģiskus nevis emocionālus argumentus. Doma tāda, ka dzīvnieku prasības ir ļoti dažādas un lielajos zooloģiskajos dārzos tās pēta un cenšas nodrošināt [un arī ne vienmēr sanāk], bet cirkos, sevišķi ceļojošos tas ir praktiski neiespējami, tāpēc - aizliedzam.

+ tas ko tu teici - cirki varētu mierīgi izgaist, nekas nemainītos, kamēr pārējās vietas [zoloģiskie dārzi un vivāriji], kurās lieto dzīvniekus dod zināšanu pienesumu, tātad ir nepieciešamas.
This page was loaded Maijs 2. 2024, 9:47 am GMT.