Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Simple Sabotage Field Manual 
22.-Maijs-2016 10:25 am
1944. gadā Sabiedrotie izplatīja Vācijas okupētajā Eiropas daļā brošūru "Simple Sabotage Field Manual" ar padomiem pretošanās kustības vadībai, kā vislabāk nobremzēt un sabotēt nacistu kara ekonomikas mašinēriju. Akcents bija nevis uz to, kā mūsdienās filmās ataino pretošanos - dzelzceļa sliežu un munīcijas noliktavu spridzināšanu, ceļa rādītāju pārraušanu, komunikāciju līniju saraušanu u.tml., - uz ko retais no opozīcijā režīmam esošajiem cilvēkiem bija spējīgs, bet uz to, ko varēja veikt, nebaidoties no represijām, jebkurš ar okupācijas varu neapmierinātais, t.i. uz darba izpildi. Tikai mazliet pamainot attieksmi pret darāmo, visnotaļ legāli varēja nobremzēt pat vareno Vācijas ekonomiku, vajadzēja tikai (tulkojums ļoti aptuvens - ekskjūz mein frenč):

"Uzstājat, lai viss ritētu tikai saskaņā ar izdotajām instrukcijām. Ignorējat ērtākus darba veikšanas veidus, pretojaties ātriem risinājumiem. Sapulcēs cenšaties runāt daudz un patriotiski. Ja iespējams, iesakiet jebkuru problēmu risināt, dibinot problēmas analizēšanai domātu komisiju, un parūpējieties, lai komitejā būtu pēc iespējas vairāk locekļu, kā minimums pieci. Cenšaties sapulcēs mainīt apspriežamo tēmu, izvirzot apspriešanai citus, ar tēmu nesaistītus jautājumus, lai pēc iespējas novilcinātu lēmumu pieņemšanu. Pieprasat pēc iespējas precīzākus formulējumus protokolos un rezolūcijās, lai tās vajadzētu pārstrādāt vēl un vēl. Ja iespējams, ierosinat atgriezties pie iepriekšējās sapulcēs atrisinātām problēmām, prasot tās pārskatīt. Pastāvīgi aiciniet visus būt uzmanīgiem spriedumos, pirms ko darīt, septiņreiz nomērīt."

"Vadītāji, konstatējiet, kuri no darbiniekiem ir visneefektīvākie darbā, taču vislojālākie, un izvirziet tieši tos. Tas sašķels darba kolektīva vienotību. Uzstājiet uz ideālu darba izpildi. Mazāko kļūmju gadījumā pieprasiet darbu pārtaisīt vēl un vēl. Kad aktuālo darba uzdevumu skaits sasniedzis maksimumu, sasauciet sapulci to apspriešanai un atskaitēm par padarīto. Attaisnojot to ar tiekšanos pēc kārtības un efetivitātes. Cenšaties maksimāli palielināt dažādu administratīvo procedūru instrukciju un pavaddokumentu skaitu, lai ar lietvedības procedūrām, kuras agrāk veica viens cilvēks, nākotnē darbotos vismaz trīs dažādi darbinieki."

"Strādnieki, strādājiet lēni un tikai saskaņā ar vadības rīkojumiem – tos pildat burtiski, nemēģinot nekad rast labāku risinājumu. Burtiska priekšniecības pavēļu izpildīšana ir labākais veids, kā sabotēt. Visā vainojiet sliktus instrumentus un apgādi."
U.tml.

Via: https://www.cia.gov/news-information/featured-story-archive/2012-featured-story-archive/CleanedUOSSSimpleSabotage_sm.pdf
Comments 
22.-Maijs-2016 11:04 am
22.-Maijs-2016 11:08 am
Žanra klasika, tā teikt. Savlaik lasot, nevarēju nesalīdzināt ar lēmumu pieņrmšanas procesu valsts pārvaldē. :)
22.-Maijs-2016 01:29 pm
man šis manuālis izdrukāts stāv darbā uz galda :D
24.-Maijs-2016 10:14 pm
jāaizsūta anonīmi dažam labam kolēģim... :D
24.-Maijs-2016 10:14 pm
jāaizsūta anonīmi dažam labam kolēģim... :D
26.-Maijs-2016 10:30 am
Hmm, sanāk, ka, apzināti vai nē, mūsējie ir tā rīkojušies. Problēma tikai tāda, ka šāds darba tikums pārāk ieaudzināts - dara tā joprojām : D
This page was loaded Apr 24. 2024, 4:14 am GMT.