Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
kā kriminalizēja marihuanu 
27.-Jan-2015 12:31 pm
1926. gadā Harijs Anslingers (Harry Jacob Anslinger, 1892-1975), kuram bija kvēla cīnītāja ar sabiedrības netikumiem reputācija, tika pieņemts darbā ASV Finanšu ministrijas alkoholisma apkarošanas nodaļā (vēlāk pārgāja uz Federālo narkotiku apkarošanas biroju). Jau pašā sākumā viņš patīkami izbrīnīja kolēģus un priekšniecību ar iniciatīvu kriminalizēt arī alkohola lietošanu, t.i. noteikt kriminālatbildību ne tikai par alkohola pārdošanu, bet arī par pirkšanu (pusgads ieslodzījumā un 100 USD naudas sods pirmajā reizē, 3-5 gadi ieslodzījumā un līdz 50 000 USD naudas sods recidīva gadījumos). Diemžēl visādi sorosīti alkoholiķi gan apturēja likumprojekta pieņemšanu, un cīnītājam par sabiedrisko tikumību nācās uz laiku samierināties ar Sodomu un Gomoru.
Pakāpies pa karjeras kāpnēm, viņš 1943. gadā viņš un birojs uzsāka džeza apkarošanas kampaņu. Un kā nu necīnīsies ar šo izvirtību, kurā nav ne melodijas, ne ritma, bet paši izpildītāji ir “smirdoši netīreļi”, kas, “sapīpējušies marihuanu, paši uzskata, ka ir mūziķi, kaut nekā no mūzikas nejēdz”. Pats Anslingers postulēja, ka džezs kā žanrs ir uzskatāms pierādījums tam, ka marihuanas ietekmē ļaudis strauji degradējas un sajūk prātā: marihuana palēnina laika plūduma uztveri, tāpēc džeza muzikantiem deformējas izpildījums un tie spēj izkropļot jebkuru melodiju līdz nepazīšanai. “ASV ir 100 000 marihuanas pīpmaņu, lielāko tiesu nēģeri, meksikāņi, filipīnieši un izklaides industrijas pārstāvji. To sātaniskā mūzika – džezs un svings, – ir marihuanas radīta. Tieši tā mudina baltās sievietes kopoties ar nēģeriem, māksliniekiem un jebko. (..) Marihuana sabiedrību novedīs līdz pacifismam un komunistiskai smadzeņu skalošanai. (..) Marihuana ir iemesls tik daudziem vardarbības aktiem, kā nekas cits cilvēces vēsturē. (..) Marihuana ļauj nēģeriem uzskatīt, ka viņi nav sliktāki par baltajiem” utt.



Talkā nāca domubiedri no “zinātnes” aprindām, kas ķērās pie darba, lai pierādītu marihuanas kaitīgo ietekmi - vispirms izdomājam, ko ierobežot/aizliegt, un tad jau pierādījumus atradīsim. Beigu beigās, kaut arī džezu aizliegt neizdevās, marihuanu sākumā izdevās ierobežot un ar laiku kriminalizēt. Un ja par džezu tā viennozīmīgi reti kurš izteiksies, tad par marihuanas pīpēšanu visiem nu skaidrs, ka tas ir aizliedzams sātana izgudrojums, kas gandē veselību, izraisa psihiskās slimības un degradē gan smēķētājus, gan apkārtējos pasīvos marihuanas lietotājus.
Vērojot ļaužu aktivitātes visādu ierobežošanu un aizliegšanu ziņā, ir sajūta, ka Anslingera gars vēl dzīvs arī mūsdienās, kaut pats cienījamais krustnesis aizgāja uz tikumīgajiem ļaudīm paredzēto Paradīzi tālajā 1975. gadā.

Ilustrācijai: http://www.politico.com/magazine/story/2015/01/drug-war-the-hunting-of-billie-holiday-114298.html#ixzz3Prr63a00

Pasmelts no [info]mi3ch
Comments 
27.-Jan-2015 12:47 pm
ja es dabūtu rubli par katru versiju, ko esmu dzirdējusi
27.-Jan-2015 01:01 pm
Labāk prasi dolārus, rubļos tev būs arvien vairāk versiju jādzird.
27.-Jan-2015 01:29 pm
Franki takš tagad tomēr vērtīgāki?
27.-Jan-2015 01:31 pm
Nu, vai frankos.
27.-Jan-2015 01:12 pm
Pag, es tad nesaprotu, kurai zinātnei īsti ticēt?
27.-Jan-2015 01:26 pm
tiešām interesanta informācija. paldies par postu
This page was loaded Mar 29. 2024, 4:21 am GMT.