Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
par textu dzīvi 
19.-Dec-2014 09:09 am
Slavenajā austrumzemes cartētētiņa intervijā - http://www.kremlin.ru/news/47250 - skanēja apgalvojums: "Ведь мы же почти от официальных лиц слышали многократно, что несправедливо, что Сибирь с её неизмеримыми богатствами вся принадлежит России" (Jo mēs no gandrīz oficiālām perosnā daudzkārt esam dzirdējuši, ka nav taisnīgi, ka Sibīrija ar tās neizmērojamām bagātībām pieder Krievijai). Austrumos no Zilupes tas bieži tiek atkārtotas atkal un atkal kā pierādījums tam, ka Rietumi naktis neguļ, apskaužot Krieviju un alkstot to sagraut. Lai gan nekad neviens politiķis Rietumos neko tamlīdzīgu nav teicis. Kā [info]mi3ch konstatē, frāzi "Сибирь — слишком большая территория, чтобы принадлежать одному государству!" (Sibīrija ir pārāk liela, lai piederētu tikai vienai valstij.) pirmais izteicis Krievijas TV raidījuma "Постскриптум" vadītājs Puškovs (Алексей Пушков), neinformējot, no kurienes to rāvis, un tā sauklis, apaugot ar variācijām, dzīvo pats savu dzīvi.
Tā kā jautājums par frāzes izcelsmi pa laikam parādās, ir arī atbildes, no kurām populārākā šobrīd to piedēvēt Olbraitai (Siberia holds too many natural resources for just one country’s use, Albright apparently said), bet vai kundzīte atvaļinājusies ko tādu patiesi ir teikusi, nezinu. Aplam jau nu nediplomātiski izklausās.

Tas pats, manuprāt, ir arī dievzemītē ar frāzi "Наша Рига прекрасный город, жаль только, что слишком много латышей" (Mūsu Rīga ir lieliska pilsēta, tikai žēl, ka tajā pārāk daudz latviešu) - esmu to dzirdējis daudzas jo daudzas reizes, un vienmēr tikai no latviešiem. Tīņa gadus pavadīju Imantā, dzīvoju klasiskā deviņstāvenē, kur bijām aš vai vienīgā latviešu ģimene, mācījos t.s. "draudzības" skolā, kurā bija latviešu un krievu plūsmas, un savstarpējie kautiņi bija neatņemama ikdienas sastāvdaļa (taisnības labadiņ jāpiebilds, ka biežāk krievi klapēja latviešus, nevis otrādi, jo latvieši bija krietni bailīgāki un neorganizētāki). Nu un savstarpējā pasaukāšanās bija norma, tb dzirdēts ļoti daudz kas. Taču ne reizi šo frāzi neesmu dzirdējis ne no viena krieva (lai gan pieļauju, ka, tepat blakus dzīvojot, kāds krievs to no latviešiem varētu būt iemācījies), vienmēr tikai no latviešiem kā pierādījumu krievu ģenētiski ļaunajai un netaisnīgajai dabai.
Comments 
19.-Dec-2014 09:53 am
par krieviem un kaušanos. manā pagalmā un skolā bij novērojams tieši tas pats - ja kāvās, krievi parasti uzvarēja. kas, protams, liecina par šīs tautas ekspansīvi agresīvo dabu :)
19.-Dec-2014 10:01 am
Grūti pateikt, par ko tas tieši liecina, taču, jā ja žūksnis latviešu tautības pārstāvju neorganizēti iesaistās kautiņā ar žūksni krievu tautas pārstāvju, krievu tautības pārstāvjiem uzvarēt ir lielākas iespējas. Savukārt, ja žūksnis krievu tautības pārstāvju neorganizēti iesaistās kautiņā ar, piemēram, saulainās Dagestānas pārstāvjiem, tad kundziņiem no kalniem ir lielāka iespēja. Gan jau, ka viss sāls ir pašorganizācijā.
19.-Dec-2014 10:25 am
Man ir teorija, ka, visa problēma ir pārliecīgā labsirdībā. Kulturāli cilvēki kaujas, lai relaksētos un izteiktu viedokli, savukārt deģenerāti kaujas, lai pretinieku nahuj nosistu. Pa īstam. Attiecīgi ar atsaldētajiem kauties ir problemātiski, ja neesi cieši nolēmis nosist viņu, viņa radus un draugus, bet kulturāli cilvēki parasti nav tik asinskāri.
19.-Dec-2014 10:29 am
:)))))))
19.-Dec-2014 10:31 am
Arī teorija. Vieniem pieņemts kauties, kamēr lūpa pārsista, otriem - kamēr bezsamaņā kājām nospārdīts, aber trešiem līdz tam brīdim, kamēr galvaskausa pamatne ielauzta un nekā savādāk.
19.-Dec-2014 10:59 am
te piemērots brīdis, lai piemetinātu, ka krievu nostādne visus sist nahuj pa īstam un līdz galam ir tieši tas iemesls, kāpēc viņi uzvarēja lielajā tēvijas karā pret fašistiem
19.-Dec-2014 11:08 am
Nav piemērots, jo, ja ir stāsts par karu, kur jābūt kaut kādai disciplīnai, reālai stratēģijai un taktikai, stāvoklis ir pilnīgi otrāds.

Tā uzvara, vai zinies, tāda ļoti nosacīta, ja rēķina bojāgājušo skaitu no visām pusēm un pašreizējo iesaistīto valstu kopvērtējumu.
19.-Dec-2014 11:16 am
ai nu beidz, krievi ar savu ne-organizētību un haotiskumu kā lielāko priekšrocību lielās jau kopš, nez, napoleona kara laikiem? ----> es tik te bišķi reklamēju visādas pusrasistiskas nacionālās mitoloģijas un izteicienus, kā indulgence savā ierakstā.
19.-Dec-2014 11:20 am
Nu, lielīties mēs visi esam meistari ar visu ko, taču fakti paliek fakti:))
19.-Dec-2014 12:00 pm
19.-Dec-2014 09:59 am
par otro nepiekritīšu, autobusā Jugla - Ziepniekkalns, tuvāk otrajam galam nācies dzirdēt ne to vien. Jā, ne regulāri un bieži vien saistībā ar pārprastām politiķu spēlītēm, bet tomēr.
19.-Dec-2014 10:29 am
Es runāju tikai un vienīgi par konkrēto frāzi, jo dzirdēts daudz kas. Un, protams, balstos tikai savā empīriskajā tālo 1980. gadu pieredzē, tb pieļauju, ka pa šiem gadu desmitiem daudz kas mainījies (nu tur globalizācija, informācijas apmaiņa un tā).
19.-Dec-2014 11:06 am
nu es vairāk par pēdējo piecgadi :)
19.-Dec-2014 12:01 pm
Ko zaļai jaunībai lai saka sirmais... :))
19.-Dec-2014 10:32 am
Manuprāt, uzvaras varbūtība ir reālāka, ja ir mērķis. Skolas laikā krieveļiem izpaužot agresiju bija mērķis - atņemt kādu kapeiku vai cigaretes un sporta pēc vēl uzšaut kādam latvietim, kamēr latviešiem nekas nebija jāiegūst, bet veselu ādu jānonāk no skolas mājās. Nevienu reizi neesmu redzējis situāciju, ka skaitliski mazāks krieveļu bars uzbruktu līdzīgam skaitam vai pārsvarā esošam latviešu baram - nekad. Tikai tādam skaitam, lai ir garantēta uzvara, kas ir loģiski.
19.-Dec-2014 10:48 am
Viss pēc dižā Suņdzi principiem. Vispirms kaujā ir jāuzvar un tikai tad tajā jāiesaistās. Piemēram, jānoskata vārgāks pretinieks, jāatštangā un tad ļoti jālielās ar uzvaru.
19.-Dec-2014 10:57 am
> Siberia holds too many natural resources for just one country’s use.

Nu, principā šo frāzi, atkarībā, protams, no konteksta, var tulkot arī tā, ka vienas valsts iekšējām vajadzībām Sibīrijas resursi ir ar kaudzi, domājot drīzāk, ka ir loģiski tos pārdot uz āru.
This page was loaded Apr 27. 2024, 5:45 am GMT.