Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
donu Kichotu cīņa ar vējdzirnavām 
8.-Sep-2012 09:58 am
Tikko Ķīlis kļuva par ministru, tā nāca klajā ar populāro domu, ka kas nav kārtībā dāņu karalistē un vajadzētu tā kā pārskatīt valsts (IzM) un augstskolu (publiski nodibinājumi, kas nav valsts struktūrvienības) savstarpējās attiecības, jo laikam pārāk dārgi ir maksāt katrā ciemā iedibinātajām "augstskolām" par programmām, kas valstij nav nepieciešamas. Iesmēju pie sevis un paziņu vidū, ka ministrs laikam nezina, kas ir kas, un atvēzējies ieviest kārtību barotnē, kurā viņam tikai donora funkcijas, nevis kāda nebūt teikšana. Un nu izskatās, ka ietekmīgajiem kungiem utōpiskā ideālista mēģinājumi izvērst kādas nebūt aktivitātes šajā virzienā sāk apnikt, un viņam tiek dots nepārprotams mājiens, ka ja nesēdēs mierā, tad rīt lidos no krēsla. Tikai izskatās, ka Ķīlis īsti nesaprot sistēmu, tb kas īsti pretī stāv. :)
Comments 
8.-Sep-2012 10:40 am
ja godīgi es to gaidīju :)

bet man, ja godīgi turpinām, būtu žēl, ka ķīlis demisionētu vai tiktu atlaists. es kaut kā redzu to, ka viņš kaut ko veido.
9.-Sep-2012 10:37 am
Es gan īsti neredzu, ko viņš cenšas veidot (jo vienīgo informāciju gūstu tikai masu medijos), taču ir zināms priekšstats par "astoņkāji", un maza cerība, ka varbūt viņam izdotos kaut vai sašūpot to būšanu.
8.-Sep-2012 04:12 pm
Izteikumam, 'ka ministrs laikam nezina, kas ir kas' gan negribētu piekrist. Gau galā viņš salīdzinoši daudzus gadus ir bijis akadēmiskā sfērā (Varbūt bija sakrājies rūgtums no visām tām nejēdzībām, ko var novērot Latvju akadēmiskajā sfērā). Cita lieta - un tā ir pareiza izvēle - viņš pietiekami traks, lai, šķiet, neietu ierasto ceļu, kas visiem ir izdevīgs: iedarbināt birokrātisko mašīnu, kas gadiem muļļātos bez jelkādas jēgas un rezultātiem. Tādējādi radot iespaidu, ka ministrs darbojas, bet patiesībā tiktu saglabāts status quo.
9.-Sep-2012 11:13 am
Nuss, atrašanās akadēmiskajā apritē nenozīmē, ka cilvēks orientējas izglītības likumdošanā un zina IzM un Rektoru padomes savstarpējās svara kategorijas. Kad te pirms pāris gadiem bija medijos un piketos klaigāšana par studentu stipendijām un pasniedzēju algām, viens labs kamrāds (kurš gana daudz gadu pavadījis kā pasniedzējs RSU un grozījies akadēmiskajā vidē savam līmenim visai aktīvi) bija neviltoti pārsteigts, kad pēc aicinājuma iet pie IzM piketēt uzzināja, ka IzM ne mazākā mērā nenosaka nedz stipendiju, nedz pasniedzēju algu apmēru. Visnotaļ pieļauju, ka ja viņš, vicinot savu Kembridžas grādu kā vairogu, ieietu politikā, tad aktīvi mestos ko mainīt šajos ciparos un smagi aplauztos uzzinot, ka ministram te nav ne mazākā teikšana.
Daudzi, kas akadēmiskajā apritē ir, nenojauš, ka jebkurš rektors var ieresties pie premjerministra bez vizītes pieteikuma un taps pieņemts momentā (nu labi - mazo provinces augstskoliņu rektoriem, līdzīgi kā izglītības ministram, vēlams dienu iepriekš piezvanīt un pabrīdināt, citādi var nākties kādu stundu pagaidīt). Attiecīgi, publiski izteikumi par pret tik ietekmīgu grupu vērstu darbību, pirms darbība uzsākta un kļuvusi neatgriezeniska, liecina drīzāk par reālo spēku samēru nesaprašanu.
Tb rezumējot, Ķīļa publiskie izteikumi par vēlamajiem reformu virzieniem manī raisīja aizdomas, ka viņš īsti nezina, kas ir IzM kompetencē un ietekmes sfērā, bet kas nav.

P.S.
Vienmēr ir arī variants, ka es nekā nesaprotu. :)
8.-Sep-2012 06:36 pm
Ja visi par ministru ies ar attieksmi, ka ar šo astoņkāji nav vērts cīnīties, tad nekas ar nenotiks. Lai kungam veicas!
This page was loaded Apr 25. 2024, 2:54 am GMT.