Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Mg. & Bk. 
11.-Maijs-2011 12:47 pm
Vakar kaut kā sakrita dzirdētais, ka braucot tramvajā uz Vecpilsētu nācās ar vienu ausi klausīties, kā advancēts jaunēklis savai beibei māca, kā pareizi rakstīt diplomdarbu un neiespringt: "Kad rakstīju bakalauru, man ceturtdienā bija tikai teorētiskās daļas uzmetums, bet piektdien bija jānodod - dabūju pagarinājumu līdz pirmdienai, svētdien no rīta viss bija gatavs, aizsūtīju vadītājam, līdz pusdienlaikam šis bija izlasījis, tad es mazliet pielaboju un pirmdien nodevu!" Neviļus noklausījies šo pamācošo stāstu, cik viss ir īzī-pīzī, devos uz alma mater izrādīt cieņu un atgādināt par sevi. Pie ciemakukulī atnestās konjaka glāzītes medievistu katedrā papļāpājām, taču vislabāk patika stāsts par beibi, kas esot eksāmenu likusi 14!!! reizes, no kurām pēdējās komisijai klātesot - pēdējā reizē bijusi tikpat zinoša kā pirmajā, līdz dekanāta sēdē tika atzīta par neglābjami stulbu (tas netika ieprotokolēts) un ārā sviežamu. Tb tā kā šī mācību maksu kārtīgi maksājusi, izsnieguši diplomu un ar atvieglojuma nopūtu izvadījuši no faķa. Vēl viens nu darbojas ar augstākās izglītības diplomu kabatā un īzī-pīzī pārliecību sirdī. Tā minōrīgi, taču ar mazu optimisma flautu fonā. Nu un tad aliņš Skābenē un Ленинградā ar kamrādu [info]unpy un uz mājām gulēt. Nebija velti šķiests meikaps. Tāda diena.
Comments 
11.-Maijs-2011 01:06 pm - gandrīz oftopikā
btw, vai fakultātes sakarā nezini kristņes volfartes kontaktus / tel. nr?
11.-Maijs-2011 01:09 pm - Re: gandrīz oftopikā
Nav nācies ar šamo kontaktēt - dažādos laikos studējuši esam. Ja tā vajag ka acīs cērtas, varu uzjautāt.
11.-Maijs-2011 01:11 pm - Re: gandrīz oftopikā
lūdzu, lūdzu. jau 2. nedēļu medīju, bez panākumiem:(
11.-Maijs-2011 01:22 pm
OK, vakarā uzvaicāšu - gan jau Butulis vai Jēkabsons zinās.
12.-Maijs-2011 08:43 am - Re: gandrīz oftopikā
Šie nezina: "Volfarte beidza, mg., skiet, vaacu filologus, ne VFF, bet Dr. darbs - Vaacijaa. Mums nav vinjas kontakti, bet neta noteikti var atrast instituuciju Vaacijaa, kur straadaa vai saistiita."
12.-Maijs-2011 01:40 pm - Re: gandrīz oftopikā
hmm, paldies. grāmatu vinja izdeva lv par RLB....
16.-Maijs-2011 04:10 am
Kaut arī augstākās izglītības, un tai skaitā arī Vēstures BSP un MSP prasības katru gadu nedaudz krītas, tomēr ar vēsturniekiem tik traki vēl nav, lai aizstāvamu diplomdarbu būtu iespējams uzrakstīt vienā nedēļas nogalē. Un arī ne vienā mēnesī. Vēsturnieki vēl turas, manuprāt, tādu iemeslu dēļ, ka, pirmkārt, darbi balstīti avotu analīzē, līdz ar to krietns laiks paiet avotu apzināšanā un apstrādē, otrkārt, tēmas parasti ir daudz maz oriģinālās, tādēļ nekadi atlanta referāti par glābēju nevar būt. Vēl arī jāpiebilst, ka vēstures nodaļas pasniedzēji reti kad noriskē parakstīt darbu, par kura sekmīgu vērtējumu šaubās. Nepieciešamā laika galējs iztikas minimums varētu būt 2 mēneši (atkarīgs gan no daudziem faktoriem- avotu raksturs, vai students strādā utml.)

Lai gan jāatzīst, ka pagarinājumu prasīšana vēsturniekos ir ļoti izplatīta prakse. Pati arī, diemžēl, šonedēļ "pagarinājos". Tomēr kā vainu mīkstinošu apstākli varu minēt, ka līdz šim 5 gadu laikā nekad iepriekš nebiju prasījusi ne pagarināšanas, ne pārkārtošanas.

P.S. Par 14 reizēm viduslaiku eksāmenam ir svaigs stāsts, kurš, visticamāk, kļūs par leģendu...
16.-Maijs-2011 07:28 am
Tas pie ideālā varianta. Praksē sastapti gadījumi, kad 4. kursa students uz jautājumu "Kad bija Kijevas Krievzemes ziedu laiki?", sirdsšķīsti atbild: "Pavasarī!" :))
This page was loaded Apr 27. 2024, 3:28 am GMT.