Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
KAKKA/LAA triumfē 
9.-Apr-2009 02:46 pm
"Rīga, 9.apr., LETA. Šobrīd Latvijas interneta lietotājiem vairs nav pieejami populārās interneta vietnes "YouTube" ievietotie oficiālie mūzikas video, novēroja ziņu aģentūra LETA." - Tajā Categories > Music ir tikai legāli bez maksas izplatīti mūzikas klipi, ko grupas pašas (vai viņu pārstāvji) Youtubē ievieto, tb sanāk, ka autortiesību aģentūras, lai nepalaistu garām iespēju iekāst piķi, neļauj pašiem autoriem bez maksas izplatīt savu darbu klipiņus. Mani personīgi šī lieta neskar, jo es tos video tāpat neskatījos, bet tā KAKKA/LAA man dikti nepatīk ar katru dienu vairāk. Uzskatāms piemērs, kā, maskējoties ar vāvuļošanu par indivīda tiesību sargāšanu, "uzvāras" viena grupiņa starpnieku, bet cieš visas sabiedrības tiesības (ieskaitot aizstāvāmā indivīda).

Tak paskatoties, kādas summas tais aģentūrās apgrozās, nav brīnums, ka šie pat Google taisās uz ceļiem nospiest, nemaz nerunātjot par nabaga autoriņiem - bizness ienesīgumā stāv tuvu ieroču un narkotiku kontrabandai, kur vienā līmenī ar sutenerismu (tāds intelektuālā darba sutenerisms jau vien ir). Tagad tikai jāsagaida, ka KAKKA/LAA pasludinās, ka visiem Linux lietotājiem jāmaksā, kaut softa radītāji to mērķtiecīgi par velti izplata, kā arī no visu wikipēdiju lietotājiem tak var naudiņu iekasēt, kaut arī tur autoru mērķis ir WikiMedia kā softa bezmaksas izplatīšana un wikipēdiju kā uzziņu vietnes bezmaksas informācijas gūšana.
Comments 
9.-Apr-2009 03:04 pm
Izskatās, ka arī pašiem autoriem tas īsti vairs nepatīk.
9.-Apr-2009 04:10 pm
un tas viss no tā, ka juristi, kas nestrādā LAA uzskata specializēšanos autortiesībās par neperspektīvu, atļaušos aizrādīt! :P
9.-Apr-2009 04:33 pm
;PPP Jā, jā, atradām Ļaunuma Sakni! :D
9.-Apr-2009 09:10 pm
nu, grozi no kuras puses gribi, konkrēti šai jautājumā juristi tāpat sanāk apukšā!
This page was loaded Apr 26. 2024, 11:56 pm GMT.