Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
par Austrumu Baznīcas Ziemassvētkiem. 
18.-Dec-2014 11:12 am
Pamanīju nu jau ne svaigu ziņu, ka Saeima izskatīšanai komisijās nodevusi likuma grozījumus, kas paredz noteikt par brīvdienu 7. janvāri, kad Ziemassvētkus svin pareizticīgie un vecticībnieki. Gan jau, ka noraidīs, kā līdz šim.

Vienīgā doma, kas iešāvās prātā: kārtīgs latvietis ar prieku atteiksies no apmaksātām brīvdienām (un ignorēs to, ka pietiekami liela daļa latviešu, it sevišķi Vidzemē, jau vairākus gadsimtus tradicionāli ir pareizticīgie - Jersikas valdnieki kapā rotē), ja ar to kā var ieriebt "krieviem".
Comments 
18.-Dec-2014 03:00 pm
ja runā par dievkalpojumu valodu, tad pavisam noteikti ir. pirms dažiem gadiem mana māte precējās ludzas katoļu baznīcā, ceremonija tika novadīta laviski (mēs neesam latviešu ģimene)+izpētīju dievkalpojumu grafiku - bija gan latviski, gan poliski, par krieviem neesmu droša.
18.-Dec-2014 03:16 pm
Nu, latviešu valodā tiek noturēti dievkalpojumi arī, piemēram, Veclaicenes pareizticīgo baznīcā un gan jau, ka vēl lēvenī pareizticīgo baznīcu visur kur. Ja par katoļu baznīcām - jā lielā daļā Latgales ne tikai dievkalpojumi tiek novadīti arī latviešu un poļu valodās, bet arī kāzu un bēru ceremonijas, piemēram, taču, teikšu godīgi, jo īpaši Latgalē, draudzi nosaukt par latviešu man šķistu ļoti dīvaini:))
This page was loaded Maijs 20. 2024, 6:51 am GMT.