Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
preambumbulēšanās kāre 
2.-Okt-2013 09:15 am
Ja jau visi, tad es arī. Palasot - http://www.juristavards.lv/index.php?menu=DOC&id=260080 - man radās sajūta, ka Levits beidzot ir izlasījis Satversmi (starp citu, reti kurš to lasījis) un viņu pārņēmis rūgtums, ka Satversmē rakstītais nekādi neatbilst viņa ekspektācijām par to, kādai jābūt šai valstij. Nu nav tur ierakstīts nupat kā izdomātais "Latvija ir tikai latviešu valsts" u.c. spārnotās domas par "valstsnācijām" u.tml., bet dažbrīd pat gluži pretējais... Tad nu atliek divi ceļi: a) mainīt Satversmi (daudz punktu, garš process, daudz kas var neiziet cauri, kāds var piesiet antikonstitucionālismu un nostāšanos pret 1918. gadā dibināto valsti), b) uzrakstīt pa jaunam Satversmē neierakstīto, tb savu mūsdienu izpratni (kuras tēzes Satversmes tēviem pat murgos nav rādījušās) nosaukt to par "preambulu", piekabināt "nemaināma" un tad jau pašu 20. gadu Satversmi var likt plauktā un aizmirst, lai klājas ar putekļiem un netraucē tiem, kas labāk zina, kādai tai valstij būs būt. Citu racionālu pamatojumu es šai ņemtnei ap preambulām neredzu. :)

Savukārt tādas pērles kā, piemēram: "Latvijas valsts mērķi un jēgu veido trīs konkrēti virsmērķi, kādēļ tika dibināta - kādēļ bija jādibina! - Latvijas valsts. Tie ir 1) latviešu nācijas pastāvēšana cauri gadsimtiem; 2) latviešu valodas un kultūras saglabāšana un attīstība; un 3) katra cilvēka un visas tautas labklājība. Pirmie divi konkrētie mērķi ir cieši saistīti, trešais pastāv neatkarīgi no pirmajiem diviem." Ja tas būtu kāda studenta darbā ierakstīts, ieteiktu doties mājās un piestrādāt, jo: 1) slima suņa murgi; 2) kā izskaidrot latviešu valodas un kultūras uzplaukumu un attīstību bez neatkarīgas valsts esamības (cariskā Krievija, LPSR)? sanāk ka tur nekas nenotika? 3) labklājība neatkarīgi no kultūras attīstības... nu nav īpaši ko komentēt. Un to par "latviešu nacionālo intelektuāli" (iz kādas diskusijas cibā) dēvētais kungs grib likt valsts pastāvēšanas pamatā? Nuss, ko lai saka - kādi pamati, tāda valsts, tādi intelektuāļi...
Man par to, kas ir intelektuālisms un elementāra loģika, ir mazliet cits priekšstats, tak nieki vien - man vairs daudz nav atlicis, pēc pārdesmit gadiem būšu penālī, aber bērni, ceru, kādā hopkinsā tiks, jas spēs, tb netraucēs nacionālajiem intelektuāļiem ar savu klātbūtni preambumbulēties un veidot te Saules pilsētu tutsi nacionālo intelektuāļu gaumē.
Comments 
2.-Okt-2013 01:19 pm
Labi rūkts!
28.-Okt-2013 07:50 am
Vai, cik bezgaumīgi slavināt pašam sevi.
This page was loaded Apr 24. 2024, 9:17 pm GMT.