Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
par gāganu kariem 
25.-Sep-2013 09:40 pm
Tā kā pa dienu jāstrādā, tad cibas aktivitātes spēju ievērtēt tikai pievakarē. Šodien vismīlīgākais šķita, ka ļaudis, kuri vēlēšanās lielākā daļa balsoja "balso par savējiem", izrāda īpašu sašutumu, kad mana iniciatīvu "rūpēties par savējiem". Citi šūmējas, ka sabiedriskā transporta cenas te tuvāk Baltkrievijas preiskurantam, nevis civilizācijas flagmaņiem u.tml. Laikam nav pamanījuši, ka šausmīgā sabiedrības segregācija un šķirošana te pastāv jau gadu desmitiem. Iedomājieties tādu nekaunību, ka kur Kolkas pusē vietējais var iet uz jūrju peldēties par brīvu, aber tūristam par piebraukšanu un peldi jāmaksā (te figurēja piemērs par publisko parku apmeklējumu), jebšu ja vienā pagastā nolemj visiem kinderiem dot pa saldējumam vai brīvpusdienas skolā, tad kaimiņu pagasta kinderi, pat ja atbrauktu, nedabūtu nekā, jo tā draņķa mazpisānu pagastvalde šķiro ļaudis savējos un svešos. Un šādu šaušalīgu piemēru te pilns kā kārtīgam lauku sunim blusu. Bet pašūmēties tomēr ir forši. Pats to piekopju ik mīļu brīsniņu.
Comments 
25.-Sep-2013 09:54 pm
Vai tad visi nešujas par to, ka tas vairāk kontradiktē galvaspilsētas būtību, ne tik daudz atsevišķa nostūra specifizētos settingus?
25.-Sep-2013 10:17 pm
Takš ne jau par to tirgus, bet par visiem tiem, kas ārpus Rīgas dzīvodami turp katru dienu brauc strādāt. Un vairot minētās pilsētas labklājību pastarpināti. Un vispār kas tā par 16. gadsimta "pierakstu" sistēmu, drīz jau vīzas prasīs Rīgā iebraukšanai, oh, wait, nekur tālu nav jāmeklē...

Šitāds segregācijas sisķiks nav nekas jauns un tas ir pilnīgi normāli, man tieši tāds pat pastāv te aiz loga. Bet darbojas vienkārši, loģiski un bez klajas diskriminācijas. "Lēto" (un srsly LĒTO) biļeti var dabūt jebkurš. Lūdzu. Nāciet. Ir tikai zacepka, tev ir te uz vietas jāaizpilda papīrs un tad pēc 10 dienām jāsaņem sobssna biļete. Usja, visi tūristi un reizi-mēnesī-uz-tirgu-braucēji atsijājas paši, viņiem tāda lieta gluži vienkārši nav nekādā veidā izdevīga.
26.-Sep-2013 12:17 am
par sito: "Takš ne jau par to tirgus, bet par visiem tiem, kas ārpus Rīgas dzīvodami turp katru dienu brauc strādāt" - vai tad nav tā, ka IIN (iedzīvotāju ienākuma nodoklus) ārrīgā dzīvojošiem , bet Rīgā strādājošiem tiek novirzīts pilsētai, kurā cilvēks ir deklarēts.
Tas nozīmē pilsētām ir iespēja attīstīties, bet Rīgai nauda "iet gar degunu"?

Arī kaut kā neforši ne?:/
26.-Sep-2013 12:44 am
Tak ja tā nebūtu - Latvijā vispār būtu 3 pilsētas un pa pārējo teritoriju drūmos vakaros vējš dzenātu vecas avīzes.

Bet nav jau tā, ka katrs, kurš brauc uz Rīgu strādāt, uzreiz nozīmē RD budžetam tīrus mīnusus, tomēr uzņēmumi darbojas, pakalpojumi tiek lietoti... tad jau pilnam taisnīgumam, pie saņemšanas būtu jāuzrāda nevis pieraksts, bet dokumenti par IIN nomaksu pilnā apmērā, citādi nekārtībiņa sanāk.
26.-Sep-2013 11:17 am
Kolkā ir iespēja nolikt savu dranduļetu ceļa malā, vai bezmaksas autostāvvietā un neizmantot paaugstināta servisa stāvvietu. Tā ka meklē kādu citu salīdzinājumu, jo jūras apmeklējums joprojām par brīvu.
27.-Sep-2013 11:24 am
Pofig, kas tur Kolkā, bet uz to pusi braucot Jūrmalā jebkuram nevietējam jāmaksā naudu, un neko - neviens nekviec, ka dikriminē jēkapiliešus.
This page was loaded Apr 18. 2024, 10:11 am GMT.