Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
par laulības svētumu 
15.-Jan-2013 12:44 pm
Pamanīju interneta ārēs aktuālu ziņu, ka no šā gada 1. janvāra arī Latvijā iespējams oficiāli salaulāties ārpus dzimtsarakstu nodaļas vai baznīcas. Gaidāms, ka būs daudz cienītāju kāzām jūras krastā, bet pasaulē ir zināmi pāri, kas šim svinīgajam brīdim izvēlējušies visneiedomājamākās vietas - no kalna virsotnes līdz atkritumu izgāztuvei. Ja nemaldos, runa ir par laulībui kā svētumu svētumu un nacionālo vērtību kvintesenci. Iešāvās prātā: aber kāpēc laulības svētuma sargātājs mācītājs un deputāts Šmits, kurš tā cīnījās pret geju kopdzīves reģistrācijas projektu, klusē? Nu un pārējie tautu dēli? Ieslīguši praida gaidās, vācot kaku maisiņus (pie šiem Celsija grādiem process varētu būt apgrūtināts), jebšu laulību ceremonija izgāztuvē piedien pie lietas?
Comments 
15.-Jan-2013 02:30 pm
Ja iebilsti pret konsekvenci konservatīvismā, tad kristīgās tradīcijas nav būtiskākais nosacījums, vismaz VL(pēc manām domām, jo VL viedokli neesmu prasījis). VL statūtos ir latviskā vērtību sistēma, latviskā identitāte(par ko jau iepriekš esi rakstījis kā nedefinētu) par kristietību tiešā veidā nekā nav.

Ja satraucies par faktu ka kāds varētu gribēt laulāties izgāztuvē, tad mums ir demokrātija un katrs var laulāties kur vēlas. Tagad valsts ir atdalīta no baznīcas vēl vairāk, jo ir iespēja izvēlēties vairāk kā no divām iespējām (baznīca/dzimtsarakstu birojs), kaut zem Medņu svētozola gredzenus var mīt.
15.-Jan-2013 03:43 pm
Es gluži vienkārši iesmīkņāju par totālu nekonsekvenci: kad runa par homoseksuāļu kopdzīves reģistrāciju, tā galvenais pretarguments ir "laulības svētums" (vismaz cik manīju medijos apkarotāju viedokli, kur pret aktīvi iestājās arī tavi draugi), aber kad runa nav par seksuālo orientāciju, viss svētums izčākst un nevienu vairs neuztrauc, kur un kā. Tb tikai par ļaužu liekulību atkal un atkal pārliecinos.
15.-Jan-2013 06:29 pm
Laulības ārpus dzimtsarakstu nodaļas vai baznīcas - esošas ceremonijas atvieglojums.
Homoseksuāļu laulības - lielākajai sabiedrības daļai nepieņemamas tieksmes legalizācija.

Var rīkot referendumu. Tas būtu demokrātiski, par šādu strīdīgu jautājumu.
16.-Jan-2013 01:07 pm
Tieši par to arī iesmīkņāju, ka nav nekādu svētumu, tikai prasta vēlme ieriebt tam, kurš nepatīk, vienalga kādu iemeslu piemeklējot, tb visa runāšana par laulības institūta svētumu ir tukšdiršana. :)
18.-Jan-2013 10:29 pm
Nebūs pareizi salīdzināt ceremonijas atvieglojumu ar homoseksuāļu laulību atļaušanu. Arī burkāns no sardelas atšķiras pēc būtibas, kaut izskatās līdzīgi.
This page was loaded Mar 28. 2024, 4:47 pm GMT.