Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Есть ли жизнь на Марсе, нет ли жизни на Марсе? 
6.-Nov-2012 09:44 am
Pieslēdzoties darbiem, attiecīgi, arī publiskajai telpai, fonā rādžiņā ietrāpu konkursā - klausītājiem tiek vaicāts, kurā ASV pavalstī divās pilsētās iedzīvotāji jau nobalsojuši ASV prezidenta vēlēšanās. Citur medijos arī šī tēma ir galvenā. No vienas puses es saprotu, ka laukos ļaudis vienmēr interesējušas lielpilsētas baumas, tb, pārfrāzējot Marksu, "apakšu" viegli neirotiska interese par "tiem tur augšā" ir gluži dabiska. No otras puses, tomēr nesaprotu, kāpēc tik baisi piedrazot mediju telpu ar informāciju par notikumiem, kas nekādi neietekmēs tās sabiedrības dzīvi, kurai domāta šī mediju telpa? Nu ievēlēs Džonu vai ievēlēs Smitu - te, Baltijas jūrjas austrumkrastā nodokļi mainīsies, maizei un pienam cenas kritīsies, algas palielinās? Man aizdomas, ka dzīve te ritēs savu gaitu un nekādu izmaiņu nebūs pat situācijā, ja ASV Kongress pasludinātu monarhijas dibināšanu. Piekrītu, ka tēma kā tāda interesanta, ziņa ir svarīga (tikpat svarīga kā iekšpolitiskā situācija, piemēram, Sīrijā, no kuras atkarīgs, būt vai nebūt gāzes vadam uz Vidusjūru), un globāli kādas izmaiņas būs, taču kā tas, vai Jaunā Pasaules Kārtība tiks ieviesta mēneša laikā ar 6. flotes palīdzību, vai pusgada laikā pārrunu ceļā, ietekmēs Jānīša vai Zanītes spēju nomaksāt patēriņa kredītu un iekrāt lieku simtnieku jaunai kleitai vai ūziņām? Vai tev nav vienalga, kurš cars sēdēs Pēterpils tronī, ja tevi klaušās dzīs vai pērs pēc vietējā muižkunga rīkojuma pašu vagars neatkarīgi no izmaiņām valdošajā dinastijā? Tad priekš kam interesēties par to, ko ne tu vari ietekmēt, ne kas tavu dzīvi kaut par jotu ietekmē? Noskaties 5 min sižetu ziņās un viss, nevis džinkstini no rīta līdz vakaram. Nesaprotu.

Neesmu manījis pēdējos 50 gados krasas izmaiņas šīs lielvalsts ārpolitikā, kas būtu notikušas pateicoties līdera atšķirīgajam skatījumam. Tb man tas vairāk asociējas ar klasisku ministrijas aparātu, kur ļaudis pirms vēlēšanām cerībām acīs gaida, ka nākamais ministrs nu gan cels nozari saulītē, aber šis, ja vien nav reformators pēc aicinājuma (tādi ir, bet reti), veic tikai pāris dekoratīvas izmaiņas amatos un viss - vadlīnijas, plāni, programmas, budžeti ir izstrādāti desmitgadēm uz priekšu, - mašinērija griežas, aparāts milzīgs, to vada departamentu vadītāji, un procesa darbības virzienu un principus maz ietekmē tā untumi, kas pāris gadus augšā sēž. Retorikā jā, tur ir nianses un atšķirības, nozarē iesaistītos, to darbavietas zināmā mērā ietekmē, bet bet kopējās vadlīnijas manuprāt nemainās, tb ja neesi nozarē iekšā, tad izmaiņas nejūti nekādas, tikai iedomas.

P.S.
Dabūju Mišelas Dipuī grāmatiņu "Dino hercogiene". Lasu un ķeru kaifu. Aber kaifs ietekmē manas dzīves kvalitāti.
Comments 
7.-Nov-2012 02:26 pm
Man atkal šķiet, ka vēl ne jau tikai konkrēto čuvaku, bet vienu no konkurējošām komandām un konkrētais čuvaks darbojas kā komandas rupors.
This page was loaded Apr 18. 2024, 8:45 am GMT.