Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
korejiešu kreņķi 
27.-Sep-2012 12:36 pm

13. septembrī Dienvidkorejas masu mediji sašūmējās, uzzinot, ka policija uzsākusi nopietna likumpārkāpuma izmeklēšanu, kurā iesaistīti vismas 60 cilvēki - pamatā sabiedrības elites pārstāvji, - t.sk. "Hyundai Motors" prezidenta dēls un vedekla, "Doosan" prezidenta dēls un vedekla u.c. ietekmīgu ļaužu ģimenes, kas tiek turēti aizdomās par viltotu dokumentu iegādi, kas pierādītu, ka viņiem ir vēl otra pilsonība vai uzturējušies ilgstoši ārpus Dienvidkorejas. Dokumentu viltojumi iegādāti, lai varētu iekārtot savas atvases t.s. "ārzemnieku skolās", t.i. skolās, kurās mācību valoda ir angļu, apmācību programma kopē ASV vai Lielbritānijas elitāro skolu programmu, un kuru absolvēšana garantē iekļūšanu prestižā augstskolā. Savukārt egalitārās parastās skolas dod visiem vienādi labu izglītību, kas ši egalitārisma dēļ visai atpaliek no labas izglītības.

No: Южная Корея: под суд за попытку отдать детей в элитную школу

Comments 
27.-Sep-2012 09:55 pm
Šis ir visnotaļ saprātīgi.

Тем не менее главные принципы остались такими же, как и тысячу лет назад: у талантливого и трудолюбивого выходца из низов должен быть шанс прорваться в элиту, и шанс этот должен предоставляться через образование. Условия отбора должны быть максимально равными, дабы свести к минимуму влияние внешних (в первую очередь финансовых) факторов.
30.-Sep-2012 02:47 pm
Katram kokam divi gali. No vienas puses, unificēta, egalitāra, vispārēja izglītība dod iespēju jebkuram, bet no otras puses, tā ievērojami bremzē talantīgo un potenciāli perspektīvo attīstību, jo prasības grupā piemēro zemākajam, nevis augstākam līmenim. Attiecīgi šādā sistēmā neizbēgami parādās tāds fenomens kā "labās" un "sliktās" skolas, kur skolas kvalitāti nosaka nevis mācību programma, apgūstamās vielas daudzums un metodes (kas būtu visai dabiski), bet gan tur mācošos bērnu vairākuma potenciāls (tb mācoties skolā, kurā dominē viduvējības, pat vistalantīgākais bērns to absolvēs kā laba viduvējība, jo viņa potenciāls, nemitīgi piemērojoties klases dundukiem, būs norakts). Un ja no šādām viduvējībām tiek rekrutēta elite, tad cieš pati sabiedrība (konkurencē ar citām sabiedrībām).
This page was loaded Apr 20. 2024, 3:02 am GMT.