Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
cik viegli gan šai saulē tiem fiziķiem 
16.-Aug-2012 08:32 pm
Tagad lasu RL rakstu par Fainmanu un iešāvās prātā, ka tīri praktiski fiziķiem daudz vieglāk savas idejas apkopot rakstā vai grāmatā. Cep augšā savas vīzijas, pa brīdim dodot atbalsta tēžu fizualizāciju formulu veidā (kamrāds reiz stāstīja, ka viņa čoma Dr. disertācija neorganiskajā ķīmijā aizņēmusi tieši vienu A4 lapu, pārējās obligātās lapas ar ievadu, problēmas izklāstu mazajiem par zvēriņiem u.tml. neskaitot). Savukārt lai nabaga vēsturnieks savu mazītiņo rakstiņu uzmargotu, šim nepietiek ar savas vīzijas naratīvu izklāstu (vismaz Austrumeiropā tā nav pieņemts akadēmiskajā vidē) - nākas lielāko daļu laika nevis slīpēt savu domu, bet pārrakt avotu un citu autoru darbu kaudzes, lai piemeklētu katram cipariņam atsauci, ko likt zemsvītras piezīmē. Nu gluži kā ja Albertam viņa E=mc2 katram simbolam būtu jāliek atsauce, no kurienes viņš ņēmis, ka E ir E un kurš to pirmais tā definējis utt., aber ja to nav, viņš savu formulu kā neakadēmisku varētu tetovēt uz dibena.
Comments 
16.-Aug-2012 09:04 pm
jūs no tās smukās mājas ejat prom?
16.-Aug-2012 09:11 pm
Nu tāda ir cilvēka daba, ka lai cik ērti būtu iekārtojies, viņš vienmēr ar interesi uztver labāk atalgota darba piedāvājumu vai iespēju īrēt par mazāku summu lielāku dzīvokli. :) Aber tagad jau nekur neejam vis, vienkārši turam roku uz pulsa - ja no kas labāks parādās pie apvāršņa.

Starp citu, šajā mājā nupat pirmajā stāvā dzīvoklis atbrīvojās.
16.-Aug-2012 09:20 pm
paldies paldies, man jau pašam savu platību pietiek :)
16.-Aug-2012 11:34 pm
Sanāk, ka es varētu aizbraukt uz kaut kādu tur Rietumeiropu, iestāties kaut kādā vēstures fakultātē un uzrakstīt savus prātuļojumus īpaši nerakājoties citu autoru darbos? Un ar atsaucēm arī krāmēties daudz nevajadzētu? Kāpēc es to uzzinu tikai tagad?
18.-Aug-2012 11:53 pm
Neviens jau to nekad nav liedzis. :)
This page was loaded Apr 19. 2024, 8:29 pm GMT.