Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
saucēja balss tuksnesī 
18.-Maijs-2011 10:05 am

Seksuālās minoritātes Latvijā nerunā par iespējamo viendzimumu laulību, jo Satversme konkrēti nosaka, ka tā ir savienība starp vīrieti un sievieti, un piedāvātajā Partnerattiecību likumprojektā netiek runāt par bērniem un adopciju – tas attiecas uz mantiskiem jautājumiem, trešdien raidījumā "Labrīt, Latvija" uzsvēra Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" vadītāja Linda Freimane. (..) Savukārt "Par labu Latviju" Saeimas frakcijas deputāts, partijas LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers raidījumā sacīja, ka frakcija ar "Mozaīku" varētu tikties, tomēr viņš iebilst pret šādu likumprojektu. "Man tas rada bažas, jo es uzskatu, ka vajag stiprināt konservatīvas ģimenes vērtības, jo laikā, kad demogrāfija ir slikta, stiprināt viendzimuma partnerattiecības nav pieļaujami," sacīja Šlesers.

DELFI: Freimane: 'Mozaīka' partnerattiecību likumā grib risināt vien mantiskos jautājumus; Šlesers tāpat noliedzošs

Beidzot viens saprātīgs piedāvājums sakārtot likumdošanu jautājumā, kurā valda haoss. Šlesers kā jau Šlesers - ko nu tur gaidīt no viņa, - tak palasot komentārus pie raksta šķērmi paliek. Kārtējo reizi aizdomājos, cik maz kopīga man ar ļaudīm, kas sevi par šīs zemes sāli un vērtību glabātājiem dēvē. Bet tas jau normāli. Tāda tā dzīve ir.
Comments 
20.-Maijs-2011 11:55 am
ja tā kopumā ņem, tad visa šitā ambrāža ir pielīdzināma sieviešu un vīriešu tualetei

tas, ka vajadzības ir visiem un viņas kaut kā jākārto, to it kā neviens nenoliedz

tas, ka vajadzības jākārto tam piemērotā vietā un veidā arī visi saprot

bet daži par visām varēm grib lietot tualeti ar pisuāru (tas piemēra labad), bet klaji ignorē uzrakstu uz duravām V (em - vīriņš ar katliņu, pusītis stāvoš kājās ar lociņu etc) bet iespītējušies ignorē duravas ar uzrakstu S (žo - tupoša meitenīte, svārciņi, etc)

nu ko tu tādam padarīsi, kas laužas nepareizās duravās, ja turpat blakus brīvas citas? pie kam deklarē ka visiem jāiet tikai vienās duravās un tas esot pareizākais ceļš ;)
20.-Maijs-2011 02:22 pm
ja? Es gan izlasīju šamo likumprojekta piedāvājumā pavisam ko citu. Tb piedāvājumu, ka ja 2 pieauguši cilvēki (neatkarīgi no dzimuma, tb vai tas ir V+S, V+V vai S+S) dzīvo kopā un uzskata savu mantu par kopīgu, tad ļaut to piereģistrēt (nevis kā "laulību" - tā lai paliek kā svētumu svētums kam tā svēta), bet kā mantisku kopdzīvi un lieta darīta. Tb laulība paliek, kā Satversmē noteikts, tur "savienība starp vīrieti un sievieti", bet te vajag tikai juridisku ķeksīti, ka dzīvo kopā, automātiski tur mantošanas tiesības, kopdzīvē iegūtās mantas kopība, savstārpējā atbildība utt., tb utilitāri un sadzīvē nepieciešami jautājumi. Durvis ir divas: uz vienām "laulība", bet uz otrām "kopdzīve". Uz ieiešanu pirmajās nepretendē, taču nezin kāpēc tās otras durvis neļauj ierīkot - būs vienas un ja neatbilsti tam, kas rakstīts uz tām, tad pis pa trasi. Kāpēc nevar būt 2 durvis?
20.-Maijs-2011 03:38 pm
lūk - beidzot!!!!

es šito postulēju jau kādus gadus (vairākus) atpakaļ, ka zilie lai liekas vienreiz mierā un laulības lietās nemaisās

kā jau minēju problēmas ir vairākas - mantiskā ir špicka un tai ir risinājumi

bet neatrisināts paliek tā sauktās apmeklējuma tiesības, kad kāds var netikt pielaists slimnīcā, cietumā, morgā pie pacienta, jo nav laulāts

tad te nu es iesaku pavisam vienkāršu metodi - gluži kā bērnus, pasē ieraksta to, kuru tu vēlies redzēt pie savas mirstamās gultas ;) tur pases beigās pat speciāla lapa atstāta - ko kontaktēt īpašos gadījumos - vot tas tad arī lai iegūst apmeklējuma tiesības

i nekādas satversmes grozīšanās, ne jaukšanās mantošanas kārtībā un finesēs ;)

kaut kā tā vārdu sakot un bez kaku smakas ;D
20.-Maijs-2011 04:05 pm
Kas beidzot? Jau šī puksta pirmajā rindā rakstīts: "Seksuālās minoritātes Latvijā nerunā par iespējamo viendzimumu laulību, jo Satversme konkrēti nosaka, ka tā ir savienība starp vīrieti un sievieti, un piedāvātajā Partnerattiecību likumprojektā netiek runāt par bērniem un adopciju".

Ļautu kādā tur PIDā vai VIDā piere∂istrēt vienā piegājienā tās partnerattiecības un miers mājās - neviens dzimtsarakstu nodaļas nešturmēs, nevajadzēs ar 100&1 papīru kārtot, lai tur dabūtu atļaujas, kas drīkst pie mirstamās gultas stāvēt vai parakstīt atļauju operācijas veikšanai u.tml. Visi priecīgi.

Tak pret gan Šlesers un Zatlers, gan latviešū tauta (protams, neviens pat nav palasījis likumprojektu, kas gan nekavē izteikt viedokli). Kāpēc, man nav skaidrs. Visi stāsta par kaut kādām durvīm, kur nevēlamie cenšoties ielauzties kā nēģeri autobusā ar uzrakstu "white only".
20.-Maijs-2011 04:32 pm
tu palasi tālāk - tur šamie runā par bak pedo niger only par viendzimumu partnerību - nevis vienkārši par partnerību, bez tam laužas atvērtās duravās, nevis risina problēmas kuras diskutētas augstāk
20.-Maijs-2011 04:52 pm
Nu bet loģiski - tāpat kā vislatvieši tur rūpi tikai par latviešiem kā etnisku grupu, nevis valsts koplabumu, arī mozaīkieši pārstāv tikai savu grupu. Un tas, kas zem tā partnerattiecību likuma palien arī heteroseksuāli pāri, kas vienkārši negrib laulāties, tas uz viņiem tak neattiecas. Viņu lieta ir iesniegt likumprojektu, ko tad juristi pieslīpē (un arī nelaulātie heteroseksuāļi attiecīgi iegūst normālu tiesisko statusu, jo arī viņiem tās duravas slēgtas).

Bet viss jau pārāk vienkārši. Ja šitā vienkārši ņems un pieliks punktu, tad takš nebūs par ko cepties.
20.-Maijs-2011 05:26 pm
laikam sākam iet pa otru apli

mantiskās, mantiskās - viņi grib risināt mantiskās problēmas, kas kā reizi nav problēma nedz hetero nedz homo pāriem

bet tas kas tiešām ir problēma viņi risināt netaisās - tās pašas piekļuves problēmas, adopcijas etc.
This page was loaded Maijs 27. 2024, 9:46 am GMT.