Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
2013. gada vīrusa MERS histērijas laikā Džons Klīzs (John Cleese) mazliet paironizēja par gaisotni: 
11.-Apr-2020 01:39 pm
- Apvienotās Karalistes valdība, sajutusi mediju spiedienu, negribīgi paaugstināja vīrusa bstamības novērtējumu no “nepatīkami” uz “liek mazliet uzmanīties”. Iespējams, ka ja tās lietas tā turpināsies, var nākties paaugstināt vērtējumu uz “mazliet kaitinošs” vai pat “esam mazliet dusmīgi”. Atceramies, ka briti sasniedza esam mazliet dusmīgi stadiju 1940. gadā pēc Londonas masveida bombardēšanas, kad praktiski beidzās tējas krājumi. Ja nu lieta izrādīsies nopietna, tad pieļauju, bīstamības novērtējumu varētu pat paaugstināt uz “apgrūtinoši”, vai pat “ļoti nepatīkami”, ko pēdējo reizi izsludināja 1588. gadā, kad Britānijai tuvojās spāņu Lielā Armāda.
- Skotijā jau šobrīd vīrusa bīstamības novērtējums paaugstināts no “esam trakoti nikni!” un “sarausim to draņķi lupatās!”. Gluži vienkārši citu vērtējuma gradāciju skotiem nav, tāpēc karaliskajā armijā pēdējos 300 gadus viņus liek pirmajās rindās.
- Francijas valdība vakar paziņoja, ka paaugstina vīrusa bīstamību no “bēgam!” un “slēpjamies!”. Pie lielākām briesmām viņiem paredzēti vien divi novērtējumi: “sadarbojamies ar ienaidnieku” un “padodamies”. Savulaik to izraisīja ugunsgrēks balto karogu šūšanas rūpnīcā, kas pilnībā paralizēja Francijas bruņoto spēku stratēģiskās un taktiskās spējas.
- Itālijā jau pagājušajā nedēļā vīrusa bīstamības novērtējums tika paaugstināts no “kliedzam skaļi un satraukti” uz “visiem ieņemt bargu stāju”. Ja tā turpināsies, tad drīz var sekot “besjēdzīgas militārās operācijas” un “pārejam pretinieka pusē”.
Vācijas kanclere informēja sabiedrību, ka federatīvā republika pāriet no “absolūta nicinājuma” fāzes nākošajā: “uzvelkam uniformas un maršējam”. Cerams, ka vīrusa dēļ nesekos “atņemam kaimiņiem zemi” un “padodamies”.
- Beļģijā, kā jau tas parasts krīzes situācijās, visa valsts devusies atvalinājumā, un vienīgais, kas karalisti apdraud, ir NATO ierēdņu izvākšanās no Briseles.
- Arī no Austrālijas mums nāk satraucošas vēstis. Tur vīrusa bīstamības pakāpes novērtējums paaugstināts no “nav problēmu” uz “viss kārtībā, draugs”. Protams, teorētiski varam pieļaut, ka, epidēmijai plešoties plašumā, var izsludināt reālās trauksmes fāzi “sasodīts, laikam brīvdienās jāatceļ barbekju pikniku!”, taču tas ir maz ticams – Austrālijas vēsturē šādu precedentu nav bijis.
- ASV Kongress nolēmis apspriest problēmu tuvākos trīs gadus, līdz kāds tai uzšķaudīs.
- Savukārt Krievijas ārlietu ministrs, kā parasti, nācis klajā ar paziņojumu, ka viņu hakeri pie šī visa neesot vainīgi.
Comments 
13.-Apr-2020 06:31 pm
Šis ir jauki. :)
This page was loaded Apr 18. 2024, 6:01 am GMT.