Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Commenting To 
2.-Jan-2016 09:23 am - Tēvzemes mitoloģijas īsais kurss. I
"1970. gada 29. decembris. Elektromehāniskā rūpnīca, kas ražo ledusskapjus. Plāns kā parasti nav izpildīts – gandrīz par 15%. Un, kā vienmēr ir nodrukāti goda raksti par plāna pārpildi, ir sagatavoti sarkanie ceļojošie karogi un vimpeļi. Līdz Jaunajam gadam atlikušas nepilnas divarpus diennaktis. Ko darīt? To pašu, ko vienmēr! Izpildīt plānu!
Tiek izziņots trieciendarbs. Trīs maiņu darbs. Visa priekšniecība cehos. Un arī partijas vadība ir cehos. Jo partijas taču rūpējas par tautu, bet tautai vajadzīgi ledusskapji! Ļaudis putās montē ledusskapjus, nepiegriežot pietiekami skrūves un uzgriežņus. Un pēkšņi noliktavā beidzas motori. Ko tagad darīt? Izpildīt plānu!
Montēsim bez motoriem! Montē bez motoriem, TKN bez kurnēšanas produkciju pieņem, un tik un tā ir skaidrs, ka līdz 31. decembrim nepagūs.
Ko darīt? Izpildīt plānu! Tautai ir vajadzīgi ledusskapji!
Rūpnīcas pagalmā stāv brāķētie ledusskapji. Tos jau skārusi rūsa. Tie stāv tir jau sen. Brāķus žigli ienes cehā, piekrāso plankumus un nodod gatavās produkcijas noliktavā. TKN pieņem. Bet ledusskapju vēl nepietiek, pat ar brāķētajiem vēl tālu līdz plānam. Ko darīt? Izpildīt plānu! Tautai vajadzīgi ledusskapji!
Direkcija mobilizē visas kravas mašīnas un izsūta pa darbinieku mājām, no darbinieku virtuvēm savāc ledusskapjus, pirms tam izmetot ārā produktus, un ved uz noliktavu piereģistrēt kā gatavo produkciju.
Pusstundu pirms pusnakts pēdējais ledusskapis nodots valsts apcirkņos, prēmija izrakstīta, visi apsveic cits citu ar lielisko darba uzvaru. Apbalvo sociālistiskās sacensības dalībniekus, rajona komitejas sekretārs spiež direktoram roku. Plāns pārpildīts – par 1,2%. Direktors saņam Darba Sarkanā Karoga ordeni, rūpnīcas strādnieki – progresīvās prēmijas. Ja valsts arī turpmāk attīstīsies tādā tempā, tad, skaties, 1980. gadā tiešām iestāsies komunisms.
Janvārī rūpnīcas strādniekiem atdod atpakaļ viņu ledusskapjus, izmet no noliktavām acīs krītošo brāķi, sagaida motorus un veic montāžu. Bet visa Padomju Savienība zina, ka produkciju, kas gatavota mēneša beigās, nedrīkst pirkt. Bet, tā kā produkcijas lielākā daļa tiek gatavota mēneša beigās..."

Ņikonovs Aleksandrs. Aiz impērijas fasādes. Tēvzemes mitoloģijas īsais kurss. - Pētergailis: Rīga, 2013., 244.-245. lpp. ISBN 978-9984-33-372-4
Comment Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Apr 25. 2024, 10:01 am GMT.