Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
prieks un neizpratne 
8.-Jul-2015 11:57 am
Prieks, ka 2015. gada vasara iekrita akurāt tajās 3 dienās, kad biju bumbulēt laukos.

Neizpratne ir par to ņemtni ap Grieķiju. Man šķiet, ka tā vietā, lai apspriestu kādu tur ņemtni otrā pasauels malā, būtu labāk paši savu IKP vairojuši, nevis dzīvojuši tikai no ES dotācijām. Derētu to Grieķiju izslēgt no ES, lai beidzot visiem miers (un tās runas par eirozōnas sabrukšanu pie šāda scenārija man vairāk izskatās pēc vaimanām par ziloņu bara izmiršanu pēc tam, kad trusītis to pametīs).
Vispār jau nu Eiropa smagi ieberzusies, ļaujot pievienoties visādām Grieķijām, Rumānijām un Latvijām. Man domāt, ka tas kopējais tirgus daudzmaz strādā tikai pie kopējas kultūras un civilizācijas līmeņa, un kā sāka uzņemt visādus tur austrum- un dienvid-, tā attīstība smagi iebremzējās, kaut 1. vietu pasaulē pagaidām saglabā. Tā iet, ja domā XX gs. kategorijās, tb ģeogrāfiskā izplešanās ir primāra. Varēja mierīgi palikt Šengenas(?) robežās, aber bordervalstiņām tāpat nebūtu kur likties kā atvērt savus tirgus, tb izplatīt ietekmi nevis politiski, bet ekonomiski.
Comments 
8.-Jul-2015 12:25 pm
taa ir: bankaam arii dereetu maciities dzivot bez ES paliidzibas - ja njemsim veraa, ka 77% (cik es saprotu) bailout aizdevumiem Griekijiem (no kuriem 60% ir no ES nooklju maksaatajiem) ir aizgaajushi finanshu sektoraam (tajaa skaitaa Deutsche Bankai un Credit Agrocole).

piedod par savu lv valodinju shodien..
9.-Jul-2015 01:01 pm
Bet mūsu ļaudīm gribas, lai tā aina ir vienkārša, melnbalta: labie un sliktie. Un ja klausās tikai vienu radiostaciju, tad to var panākt.
9.-Jul-2015 01:54 pm - ir ir.lv
"The depths of mistrust were highlighted by Latvia’s finance minister, Jãnis Reirs, who said his compatriots were surprised at the referendum result. “Latvian people do not understand Greek people,” he said."

no 'http://www.theguardian.com/business/2015/jul/07/eurozone-calls-on-athens-to-get-serious-over-greece-debt-crisis'
This page was loaded Apr 19. 2024, 3:42 pm GMT.