Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
pirms 800 gadiem kāds tirgotājs no Tabrizas (Irāna) vēstulē rakstīja par mongoļiem 
13.-Jun-2014 11:20 am
"Lai nāk Dieva dusmas pār neticīgajiem! Nespēju aprakstīt ne to valdnieku, ne viņa daudzskaitlīgos karapūļus, lai nesalauztu musulmaņu sirdis; patiesi, notikumi ir šausminoši, un nedomājat, ka tas pulks, kas izsiroja Nisibunu un Haburu, ne tas cits pulks, kas ieradās Irbilā un Kirkūkā, nākuši tikai palaupīt. Patiesībā tie nākuši izzināt, vai šai zemē ir kāds, kas spēj viņus atvairīt. Atgriezušies, tie izstāstīja savam valdniekam, ka šai zemei nav aizstāvju, ka te nav valdnieka un karaspēka. Viņu alkatība pieņemas spēkā un pavasarī šie būs klāt, uzbruks jums, un nekur jūs neradīsiet glābiņu, kā vien bēgot uz rietumu karalistēm. Jo viņi ir nolēmuši iekarot visas zemes. Lai Dievs sargā jūsu dvēseles."

XXII-XXI gs. p.m.ē. - kutiji
XX gs. p.m.ē. - amorieši
1595.-1105. g. p.m.ē. - kasīti
XI gs. p.m.ē. - aramieši
no 539. g.p.m.ē. līdz 1958. gadam - visi, kam nav slinkums (persieši, grieķi, romieši, arābi, mongoļi, osmaņi utt.)
1958.-2003. - mūsu ēras laikā vienīgais neatkarības laiks, Irakas Republika
no 2003. gada - okupācija, pilsoņu karš (kurā pēdējos 10 gados nogalināti 10x vairāk, nekā visā Sadama Asiņainā valdīšanas laikā kopā), šobrīd ticības karš (šorīt ziņās vēstīja, ka sunnītu fundamentālistu vienības iekarojušas jau trīs provinces)


asasīns nogalina vezīru Nizamī al Mulku

Skumjš liktenis Mezopotāmijai, mūsu civilizācijas šūpulim. Interesanti, kādas sajūtas mūsu politiķēm, vērojot ziņās jaunumus no turienes un apzinoties, ka šodienas situācijai viņas vakar mazliet piepalīdzējušas?
Comments 
13.-Jun-2014 12:00 pm
Baidos, ka mūsu politiķes par to neaizdomājas. Un ziņas no turienes neskatas.
This page was loaded Apr 27. 2024, 1:00 am GMT.