Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Commenting To 
12.-Jan-2014 07:13 pm - katram namīpašniekam jāuztur ietvi sava nama priekšā kārtībā
Pēc pilsētas rātes lēmuma, Tā Kunga 1593. gadā tika ierakstīts Mītavas policijas* nolikumā, ka SC netīrīto novadgrāvju dēļ ielas ir pilnas ar mēsliem, kuros "skolēni un mazi zēni iekrīt un paliek uz mutes guļam", bet kaimiņš nevar aiziet pie kaimiņa pēc sāls vai "nelaimē sniegt palīdzīgu roku" tādēļ, ka ielas nav izbrienamas. Piedraudot ar 20 Rīgas mārku sodu, katram pilsonim** tika uzdots ierīkot laipu jeb ietvi gar savu māju vai krogu.
Pirms 5 gadiem Mītavā, ko bauri nesen par Jelgavu pārdēvējuši, biju iebraucis - ietves ir, taču iedzīvotāji tik un tā šķendējās, ka mēslu daudz.

* Ar "policiju" viduslaikos un jaunajos laikos saprata pilsētā/valstī valdošo kārtību, nevis represīvu varas struktūru šīs kārtības uzturēšanai.
** Par "pilsoņiem" dēvēja tikai konkrētās apdzīvotās vietas pastāvīgos iedzīvotājus, kam bija virkne privilēģiju, salīdzinot ar iebraucējiem (atlaides sabiedriskajā transportā tiesības iegādāties nekustamo īpašumu, nodarboties ar tirdzniecību un amatniecību, vēlēt rāti u.tml.).
Comment Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Apr 27. 2024, 10:16 am GMT.