Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
lasot presi 
14.-Okt-2013 10:23 am
Visnotaļ iepatikās intervija iekš RL ar šī brīža izglītības ministru Dombrovski. Pareizāk, viens moments tajā. Uz jautājumu, ko lai dara, nu tur lai skolotāju prestižu un algas celtu kaut kad hipotētiskā nākotnē, ministrs atbild momentā: "vajadzētu pacelt PVN par 10%". Man pirmā doma, vēl neredzot viņa atbildi, bija abstrakta murmulēšana par nodokļu samazināšanu un mazās uzņēmējdarbības (lielās te nav) veicināšanu, lai būtu lielāka naudas aprine un kasē birtu vairāk naudas pie esošajām nodokļu likmēm. Taču ministru un laju domāšana šai ziņā atšķiras, tāpēc jau vņi ir ministri, bet laji var sēdēt plikām pakaļām un pašgudri nērst cibā. :)

Bet patiesi sirdi sildīja intervija ar Džonu Greju. Nu tā tipiski, kad sēž lauku onka, lasa savu "Cīņu" un sajūsmā klapē pa galdu, kefīra glāzei palecoties: vai ku labi teikts, es arī tā domāju, gluži mana nostāja, tikai labāk noformulēta! :) Nebija velti iztērēts trīnītis kioskā.
Comments 
14.-Okt-2013 11:05 am
nja, vienu laiku EC bija izpratne ka PVN nevajadzētu virs 25% celt (tāda neoficiāla maksimālā likme), bet Ungārija redz pacēla uz 27%, un neko.

(piesienoties) a teikts par 10% celt, vai par 10 procentpunktiem? Tā jau 20% likmi par 10% pacelt nav grūti - būs 22% (10% no 20 = 2).
15.-Okt-2013 10:12 am
Nudien nezinu - godīgi atzīstu, ka tēmā neorientējos. Vienīgais, interesanti šķita, kāda ir pirmā atbilde uz jautājumu dažādās sociālās pozīcijās esošiem. :)
14.-Okt-2013 11:07 am
Vajadzētu nošaut ministru momentā.
14.-Okt-2013 11:44 am
nu, jā, RP uzstādījums "vajadzētu mazināt darba spēka nodokļus" vienmēr gājis komplektā ar "un celt patēriņa nodokļus". viņi to tik atklāti gan nekad nav pateikši, bet pērn ļoti lauzās samazināt pvn, un piekrita tikai pie vienošanās, ka IIN šogad par vienu %punktu, nākamgad par diviem utt. samazinās. tur viņus gan uzmeta.

tā jau nav melots - valdības deklarācijā izvirzīts mērķis darba spēka nodokļus mazināt kopumā par 9 (!!!) %punktiem, bet par patēriņa nodokļiem: "izvērtēsim iespējas 1/3 no kopējās samazinājuma summas kompensēt, pārnesot nodokļu slogu uz patēriņu un īpašumu, bet 2/3 – uz ēnu ekonomikas samazināšanas rēķina."

it kā valdības deklarācija, bet šis mērķis ir copy-paste no RP programmas.
14.-Okt-2013 11:52 am
bet tā jau žēl nabaga vjačeslava, kuram jāatbild uz jautājumiem par kaut kādām skolotāju aldziņām, lai gan visiem zināms, ka viņa kvēlākā vēlēšanās ir finanšu ministra amats
This page was loaded Apr 27. 2024, 3:11 am GMT.