Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
par Ēģipti 
15.-Aug-2013 08:45 pm
Ir lietas, ko nesaprotu. Kad sākās t.s. arābu pavasaris, par kuru Klimovičs un Co rakstīja aizgrābtīgus rakstus, bija gana daudz ļaužu, kas paredzēja islamistu nākšanu pie varas. Tā arī bija. Es pie sevis nodomāju, ka lielo politiku bīda tikpat gudri ļauži, kā Maximas mārketinga nodaļas darboņi, tb vienkārši neparedzēja savas rīcības sekas ilgtermiņā. Taču nu manī rodas sajūta, ka paredzēja gan. Ja paņemam pēdējo desmitgažu notikumus islama pasaulē, tad redzam, ka ar Rietumu palīdzību vai pat tikai to spēkiem tiek viens pēc otra sistemātiski gāzti sekulārie režīmi, un pie varas nāk islamisti. Var nokļūdīties vienu reizi, bet ne desmit. Un tagad arī, kamrāds no Ēģiptes raksta, ka nupat bijušas pasau;es vēsturē lielākās demonstrācijas, aš kādi 30 miljoni (? jāpārbauda, jo principā Ginesa rekordu cienīgs cipars) izgājuši ielās protestēt pret islama radikāļiem, kas gada laikā, kopš nākuši pie varas, visiem pieriebušies. Man šķiet, mūsu ziņās ne vārda (var jau būt, ka esmu palaidis garām ko tik ievērojamu). Šodien ieslēdzu bāleliņu TV, kur stāsta, ka Ēģiptē armija izdzenājusi islama radikāļu vardarbīgas pretdemonstrācijas, kas paralizējušas saimniecisko dzīvi, un nu Mēs (tb Rietumi) strikti nosodām šo nejauko izrīcību. Pie tam pat ar demokrātijas aizstāvēšanas vīģes lapu nevar īsti piesegties, jo vairākums ēģiptiešu ir pret šiem iztrenkātajiem radikāļiem, kuri Mums tik ļoti simpatizē. Nesaprotu, kāpēc no vienas puses tiek pozicionēta politiska pretstāve reliģiskajam fundamentālismam politikā, bet no otras puses tiek maksimāli veicināta fundamentālistu nākšana pie varas reģionā?
Comments 
15.-Aug-2013 10:47 pm
Pirms kādām nedēļām iekš Al Jazeera bija publicēts jauks rakstiņš, kurā norādīts, ka tie skaitļi par 30 miljoniem ielās ir nereālistiski un no gaisa pagrābti, bet, medijiem un politiķiem savstarpēji atsaucoties vienam uz otru, kļuvuši par "realitāti".
16.-Aug-2013 08:56 am
57% darbaspējīgo iedzīvotāju ir visnotaļ reāls cipars, ja masām piegriezies radikāļu izraisītais haoss un valsts straujā ripošana ekonomiskās krīzes bedrē. Bet kā Viktors uz atsaukšanos uz Aldžazīru komentēja: "А Вы видели, что творилось? Когда деревнями выходили на дороги и перекрывали движение? Когда ВСЕ города были парализованы десятками и сотнями тысяч демонстрантов? Я видел лично. Так что это реальная цифра, не придумки. Такого не было за всю историю Египта." Bet viņš ir nopietns cilvēks, politiski neangažēts, vēsta, tā teikt, "no iekšienes" - sliecos ticēt.
16.-Aug-2013 11:25 am
Es, protams, ij nepretentēju lēst, cik tur īsti ir bijis, un no iekšpuses ir labāk redzams. Nav šaubu, ka protesti bija milzīgi, taču tādos milzīgos ļaužu pulkos jau arī iekšzemiešiem varētu būt grūti saprast, vai tie bija divi, desmit vai 30 miljoni, kas izgāja ielās.
17.-Aug-2013 11:14 am
Ai, tā jau matu skaldīšan, 15 vai 16 miljoni. Manuprāt galvenais ir unikālajā faktā, ka islama zemē iedzīvotāju vairākums publiski nostājas pret reliģisko fundamentālismu.

Bet tik un tā nesaprotu, kāds labums ir no malas fundamentālistus atbalstīt?
This page was loaded Jun 27. 2024, 2:08 am GMT.