Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Commenting To 
25.-Jan-2011 09:50 am - par atbildību

Vizītē Latvijā ieradās ASV īpašais sūtnis holokausta jautājumos Deividsons, lai apspriestu holokausta laikā atsavinātā ebreju kopienas un bezmantinieku īpašuma atdošanu. (..) Summa, kas tiek minēta ebreju kopienas īpašumu kompensēšanai, ir ap 30 miljoniem latu.

ASV sūtnis holokausta jautājumos tiksies ar Dombrovski un Saeimas Prezidija locekļiem

Var jau būt, ka es ko nesaprotu, taču kā neizglītotam lajam man aizdomas, ka kādus nodarījumus un zaudējumus reparāciju veidā kompensē notikušajā vainojamais vai tā tiesiskais mantinieks. Līdz šim nacistu režīma nodarītā kompensēšanu veikusi Vācija kā iepriekšējās varas tiesiskā mantiniece. Ja piepeši Latvija piekritīs, ka no dievzemītes kases tiek kompensēti nacistu režīma nodarījumi, ar to LR atzīs, ka ir uzņēmusies līdzatbildību, tb uzskata sevi par vismaz daļēju nacistu režīma nodarījumu tiesisko mantinieci. Un tad jau maisam gals vaļā: ja kompensē namīpašumus, tad moš lai pogā maku vaļā ari priekš pārējiem, kas nacistu okupācijas laikā cietuši Latvijas teritorijā? Precedents būs un būs grūti pamatot, kāpēc vo tikai zaudētos nekustamos īpašumus kompensēs, bet Rumbulā, Vecsaulē, Šķēdē u.c apšauto ģimenēm nodarīto redz nekompensēs.

Tb es jau nu mūsu "gudro galvu" vietā smuki apkopotu visas ļaundarības, nāktu pretī kā nu varētu un par to izbazūnētu pasaulē, bet tad savākto dokumentu paketi nosūtītu Vācijai - lai tiek paši galā ar savu mantojumu.
Comment Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Jul 1. 2024, 10:04 am GMT.