Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Replying To 
11.-Mar-2023 10:37 am
Tam noteikti varu piekrist.

Tikai, ja šai sociumā basketbolistu/treneru vide izdomātu noteikt, ka tikai attiecīgo basketbola dinastiju bērni _kvalificējas_ basketbola superlīmenim, tad rezultāts arī būtu gana vājš.

Ne jau velti viens no sociālajiem liftiem tās pašas ASV universitātēs ir kāreiz sports -- ja tev ir labi rādītāji tai pat basketbolā, tad vari saņemt izglītību par brīvu. Jo arī treneru un basketbolistu ģimenēs izcili basketbolisti rodas gana reti, un sporta menedžeri lieliski saprot, ka, lai dabūtu labākos no labākajiem, ir jāmedī visur.

T.i., pretenzijas pret monarhiju vai jebkādu citu eliti sākas tobrīd, kad tā kļūst par kastu, piederība kurai AIZSTĀJ vispārējo konkurenci ar konkurenci tikai šīs pašas elites ietvaros.

Kaut kad, kad uz 1 augstmani bija tūkstošiem karavīru un desmitiem tūkstošu dzimtcilvēku, tam bija sava jēga. Jo, pat gribot, dzimtcilvēkiem kaut ko jel mācīt tā, lai viņi spētu funkcionēt nepieciešamajā līmenī, prasītu totāli
izmainīt visu vidi.

Bet uz 20. gs. vidu, nerunājot jau par 21.gs., šī vide ir gana pamainīta un pamainījusies (tsk., protams, īpaši ņemot vērā vispārējo izglītību), lai par eliti nebūtu jēgas īpaši runāt kā labāk kvalificētiem par attiecīgi arī gana retiem, bet nebūt ne obligāti aristokrātiskā ģimenē augušiem jebkuru citu kārtu bērniem.

Reply Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Apr 18. 2024, 11:40 pm GMT.