Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Commenting To 
10.-Jun-2021 07:00 pm - Par pēdējā laika mantru mācību stundas “sasniedzamais rezultāts” prātojot
Jā, rezultāts ir nepieciešams. Darbošanās darbošanās pēc, kas neko nedod, ir diezgan bezjēdzīga. Taču, lai cik pirmajā mirklī šķistu pašsaprotami, ka jātiecas sasniegt konkrētu mērķi, tas ir aplami. Proti, sasniedzamais rezultāts ir darbošanās produkts. Visai konkrēts, ko varam iztēloties un definēt. Izdomāt, kādam tam jābūt. Bet to spējam mēs, pieaugušie, tādi kādi esam pēc cik tur gadu kļūdām, strupceļiem un panākumiem - empīriskās pieredzes.
Bet ja ir darīšana ar mums vēl nezināmu procesu, kurš it kā mainīs pasauli, mūs un mūs pasaulē, tad mēs rezultātu nu nekādi nevaram iztēloties, t.i. nezinām, kāds varētu būt tas sasniedzamais rezultāts. Neizdomājams.
Piemēram, ja kādi nebūt marsieši tagad ķertos pie cilvēces apmācīšanas, un informētu, ka šīs mācību stundas sasniedzamais rezultāts ir “asilokumotācija”, tad auditorija, lai cik atvērta zināšanām un tendēta mācīties ar būtu, vienkārši nespēs iztēloties, kur nu vēl saprast, kas tas par zvēru. Jēga no šādas “sasniedzamā rezultāta” skandēšanas nebūtu nekāda.
Bet var jau būt, ka alojos. Jāpadomā vēl.
Comment Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Apr 25. 2024, 2:20 pm GMT.